Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 03

Vilniaus mokyklų sporto aikštynų būklė – apgailėtina, padėtis keičiasi, bet itin lėtai

Vilniaus Viršuliškių mokykloje rugsėjo 3-ioji – dviguba šventė. Mokykla per vasarą buvo renovuota, o sportuoti vaikai galės naujajame sporto aikštyne. Tuo pasigirti gali vos kelios sostinės mokyklos, nes, nors apgailėtina sporto aikštelių prie mokyklų būklė akis bado jau ne vienerius metus, situacija gerėja labai lėtai.
Sporto aikštyno atidarymas
Sporto aikštyno atidarymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viršuliškių vidurinės mokyklos sporto aikštynas buvo atidarytas iškilmingai – su orkestru ir garbiais svečiais. Juostelę kirpo prezidentas Valdas Adamkus, Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) kancleris Dainius Numgaudis ir mokyklos direktorė Ramutė Mečkauskienė.

V.Adamkus prisipažino į naująsias aikštes žiūrįs su „mažu pavydu“, kadangi tai priminė jo mokyklą. „J.Jablonskio pradžios mokykla, kai pradėjau ją lankyti, buvo visiškai nauja, pastatyta vos prieš dvejus metus, bet apie tokį aikštyną net svajoti negalėjome“, – kalbėjo V.Adamkus.

Dar ir dabar daugybė Vilniaus ir visos Lietuvos vaikų tegali su pavydu stebėti pokyčius Viršuliškių mokyklos stadione. Didžioji dauguma sporto aikštynų prie sostinės mokyklų apleisti ir seniai nerekonstruoti. Tam visada trūksta lėšų.

Viršuliškių mokyklos sporto aikštyno rekonstrukcija kainavo beveik 1,3 mln. Lt. Per 800 tūkst. Lt tam skyrė ŠMM, 400 tūkst. Lt – Vilniaus miesto savivaldybė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sporto aikatyno atidarymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sporto aikštyno atidarymas

Anot ŠMM kanclerio D.Numgaudžio, programa rekonstruoti sporto aikštynus buvo sugalvota, kai kilo nepasitenkinimas dėl didelių investicijų, skirtų krepšinio arenų statyboms prieš pernai Lietuvoje vykusį Europos vyrų krepšinio čempionatą. Nepatenkintieji piktinosi, kad skirti milijonai, o naudos iš to mažai kas turės. Tuomet ir nuspręsta didesnes pinigų sumas skirti būtent mokyklų sporto aikštynams.

„Viršuliškių mokyklos aikštynas yra vienas iš trijų, atnaujintų šiemet. Nemažai prisidėjo ir Vilniaus savivaldybė, kuri privalėjo skirti 25 proc. lėšų, o skyrė gerokai daugiau – 400 tūkst. Lt“, – atidaryme sakė D.Numgaudis.

Tokio dalyko Vilniaus mokyklose nebuvo. Malonu pamatyti tai, apie ką kitos mokyklos tik svajoja, – sakė G.A.Petronis.

Apie tai, kad tai išskirtinis įvykis, kalbėjo ir Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius Gintaras Alfonsas Petronis: „Tokio dalyko Vilniaus mokyklose nebuvo. Malonu pamatyti tai, apie ką kitos mokyklos tik svajoja.“

Šventės išvakarėse Viršuliškių vidurinės mokyklos direktorė R.Mečkauskienė 15min.lt sakė, kad 2011-2012 metais suremontuotas mokyklos sporto aikštynas – krepšinio, tinklinio, žaidimų aikštelės, bėgimo takais, šuoliaduobės, mažojo futbolo laukas. Tam buvo skirta beveik 1,3 mln. Lt. Atnaujinta ir pati mokykla.

Panaši šventė ir Grigiškių „Šviesos“ gimnazijoje. Čia sporto aikštyno įrengimas tapo baigiamuoju mokyklos statybų etapu. O tos statybos prasidėjo dar 1996 metais. Rekonstruotas ir Fabijoniškių mokyklos sporto aikštynas, naują krepšinio aikštelę šį rudenį taip pat jau turės ir Jono Basanavičiaus gimnazija.

Ateityje tikimasi sporto aikštynus rekonstruoti ir pasitelkiant privačius investuotojus. Toks planas turėtų tapti realybe V.Sirokomlės mokykloje, kur futbolo stadioną rekonstruoti ėmėsi privati bendrovė, už tai įgysianti teisę stadione po pamokų rengti futbolo treniruotes.

Dar vieną stadioną prie Radvilų gimnazijos stadioną ketinta išnuomoti Vilniaus regbio akademijai, tačiau sukilo vietos gyventojai ir projektas pakibo ore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius