-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BarBar‘a Racing Team“ meta iššūkį komandoms su milijoniniais biudžetais

Tradicinėms „Omnitel 1000 km lenktynėms“ besiruošianti kauniečių lenktynininkų komanda „BarBar‘a Racing Team“ iš esmės atnaujino savo automobilį ir tikisi su juo patekti į prestižinių lenktynių lyderių sąrašą.
„BarBar‘a Racing Team“ automobilis „Lotus 116“
„BarBar‘a Racing Team“ automobilis „Lotus 116“ / Komandos nuotr.

„Neabejoju, kad netrukus prasidėsiančiose „Omnitel 1000 km lenktynėse“ mūsų komanda nustebins ne vieną lenktynių entuziastą. Atsižvelgdami į lenktynių specifiką, pakeitėme net 80 proc. standartinio automobilio – jis tapo galingesnis, pagerėjo jo techninės ir aerodinaminės savybės“, – sako „BarBar‘a Racing Team“ lenktynininkas Andrius Austinskas.

Aukščiausios kvalifikacijos mechanikų ir inžinierių komanda praleido virš 3000 valandų tobulindama ir testuodama standartinį „Lotus 116“. Pasak A. Austinsko, atnaujinant automobilį buvo bendradarbiaujama su specialistais iš Jungtinės Karalystės ir JAV – pavyzdžiui, pagal lietuvių parengtą projektą, kuro baką pagamino JAV karinių naikintuvų bakų gamintojas.

Komandai vadovaus Žilvinas Sakalauskas, vienas žymiausių ralio šturmanų Lietuvoje„Mūsų komandos automobilį galima vadinti pačiu lietuviškiausiu – lietuvių lenktynininkams, pagal lietuvių inžinierių sukurtą projektą, jį tobulino lietuvių automobilių meistrai“, – pabrėžia lietuviško degalinių tinklo „Vakoil“, vieno pagrindinio „BarBar‘a Racing Team“ rėmėjo, direktorius Povilas Ugianskis.  

„BarBar‘a Racing Team“ lenktynininkai ir rėmėjai planuoja, kad šiemet „Omnitel 1000 km lenktynės“ komandai bus pačios sėkmingiausios. Rimčiausiais konkurentais A. Austinskas įvardija užsienyje lenktynėms paruoštus ir užsieniečių vairuojamus automobilius.

„Nors kai kurių komandų biudžetai „BarBar‘a Racing Team“ biudžetą viršija dešimteriopai, su atnaujintu automobiliu mūsų patyrę lenktynininkai gali nemaloniai nustebinti šias komandas. Esame pasiruošę įrodyti, kad profesionalumas ir aistra automobiliams gali nustelbti pinigus“, – teigia A. Austinskas.

„Omnitel 1000 km lenktynėse“ „BarBar‘a Racing Team“ rungtyniaus X1 automobilių klasėje. X1 klasėje dalyvauja eksperimentiniai automobiliai, sukurti važiavimui žiedinėse lenktynėse.  X-1 bolidai, turintys šiek tiek mažiau arklio galių ir menkesnį svorį, pagal greičio charakteristikas dažnai nenusileidžia GT klasės superautomobiliams.

„BarBar‘a Racing Team“ vairuos trys patyrę lenktynininkai, buvę Lietuvos kartingų lenktynių čempionai – A. Austinskas, Benas Gutkauskas ir Martynas Griška. Komandai vadovaus Žilvinas Sakalauskas, vienas žymiausių ralio šturmanų Lietuvoje. Pagrindiniai komandos rėmėjai – degalinių tinklas „Vakoil“ ir kokteilių baras „BarBar‘a“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius