Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki „Omnitel 1000 km lenktynių“ liko 50 dienų

Lygiai 50 dienų beliko iki liepos 20-23 dienomis Palangoje vyksiančių „Omnitel 1000 km lenktynių“ – didžiausio ir prestižiškiausio automobilių sporto renginio Baltijos šalyse. Varžybų organizatoriai šiemet tiek lenktynių dalyviams, tiek žiūrovams pateiks daugybę naujovių, ryškesnėmis spalvomis praturtinsiančių 12-ųjų paeiliui čia rengiamų varžybų programą.
„Omnitel 1000 km lenktynių“ spaudos konferencija
„Omnitel 1000 km lenktynių“ spaudos konferencija / BFL nuotr.

Kasmet vis geriau vertinamos

„Neatsitiktinai pirmąją lenktynių spaudos konferenciją mes surengėme šiandien. Lieka lygiai 50 dienų iki svarbiausio metų įvykio automobilių sporte, todėl manome dabar pats laikas atskleisti tam tikrą paslapties šydą, gaubusį lenktynes bei pateikti daugiau informacijos apie šiais metais Palangoje tiek sportininkų, tiek žiūrovų laukiančias naujoves“, – pradėdamas spaudos konferenciją kalbėjo lenktynes rengiančios „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis.

BFL nuotr./„Promo Events“ direktorius Darius Jonušis
„Promo Events“ direktorius Darius Jonušis

Lenktynių organizatorius pasidžiaugė, kad palyginti per trumpą laiką, vos daugiau nei per dešimtmetį, automobilių sporto varžybos Palangoje išsikovojo išskirtinę vietą ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Lenktynių vardas vis dažniau skamba ir pasaulyje. Pasak D. Jonušio, naujiems užmojams įkvepia ir pernai sporto vadybos asociacijos vienuoliktosios „Omnitel 1000 km lenktynės“ vienbalsiai pripažintos geriausia sporto rinkodaros kampanija, o pats renginys tos pačios vertinimo komisijos pavadintos lietuvišku Le Mans atitikmeniu. Šis įvertinimas maloniai nuteikė ir renginio partnerius.

„Šiais metais „Omnitel“ pakeitė prekės ženklą, spalvas ir šūkį, tačiau mūsų požiūris į antrąjį dešimtmetį gyvuojančias maratonines automobilių lenktynes išlieka tas pats. Mus sieja profesionalumas, moderniausios technologijos, atsakomybė veikloje ir trasoje. Ir, žinoma, greitis - šiemet mes pirmieji iš Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių savo vartotojams pasiūlėme 4G greičius, kuriuos sporto pasaulyje galime palyginti tik su lenktynių trasoje lekiančio automobilio greičiais“, - linkėdamas kuo geriausios sėkmės ir sveikindamas visus „Omnitel 1000 km lenktynių“ dalyvius bei žiūrovus su artėjančiu svarbiausiu automobilių sporto renginiu Baltijos šalyse sakė UAB „Omnitel” prezidentas Antanas Zabulis.

Važiuos ir trasos rekordininkas

Iki šiol gautos 36 komandų paraiškos dalyvauti „Omnitel 1000 km lenktynėse“, tačiau organizatoriai įsitikinę, jog šiemet į Palangą atvyks apie pusšimtį ekipų, pasiryžusių kautis lietuviškajame automobilių žiedinių lenktynių maratone.

BFL nuotr./„Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis
„Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis

„Tokį skaičių leidžia prognozuoti būtent šiuo metu itin suintensyvėjusios derybos bei pokalbiai su įvairiomis tiek lietuviškomis, tiek užsienio šalių komandomis, - teigia vienas pagrindinių renginio organizatorių, „Promo Events“ direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. – Tačiau ir dabar ekipų, jau patvirtinusių savo dalyvavimą lenktynėse, sąrašuose turime tokių pavardžių ir tokių automobilių, vien dėl kurių jau verta ruoštis į Palangą stebėti lenktynių.“

Viena didžiausių paskutinių naujienų – „SNORAS Spyker Squadron“ ekipos dalyvavimas „Omnitel 1000 km. lenktynėse“.

„Bankas „Snoras“ atsidėkodamas savo ištikimiausiems klientams, stengiasi sukurti jiems išskirtinę šventę, – spaudos konferencijoje kalbėjo banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Raimondas Baranauskas. – Praėjusiais metais banko „Snoras“ šiame renginyje pasigedo ir klientai, ir sporto aistruoliai,  todėl  džiaugiuosi  galėdamas oficialiai pranešti, kad „Snoras“ šiemet vėl startuos ir, kaip ir iki šiol, tikisi nugalėti. Šiemet   lenktynėms   pristatysime  puikiai   paruoštą „Spyker  C8  Laviolette  GT2“ automobilį su tikrais profesionalais už vairo. Todėl neslėpsiu - į „Omnitel 1000 km  lenktynes“ grįžtame kovoti tik dėl pergalės.“

Savo  klientams  turime  ir  daugiau  staigmenų.  Trasoje startuos ir banko klientų komanda – „Snoras Clients Team“, kuriai šiemet skirsime du „Ferrari F458 Italia“ automobilius.

Aktyviau domisi užsieniečiai

Didesnį užsieniečių dėmesį 1000 km lenktynėms liudija vien iš Estijos jau pateikusios paraiškas varžytis Palangoje trys komandos – „Kontakt Racing“, „Erki SportRacing“ ir „AAMANN Racing“.

Didžiajai Britanijai kol kas atstovauja nuolatinė šių lenktynių dalyvė, tėvo ir sūnų Holandų DFDSDHR komanda, o Latvijai – dvi „HGK Motorsport“ ir „Kalkis Motorsport“ ekipos.  

Baltos vėliavos prieš užsieniečių desantą nekelia ir lietuviai. Pastaruosius kelerius metus tik per plauką nuo aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio likdavusi „Oktanas Racing“ komanda šiemet nusiteikusi itin ryžtingai.

Ambicijų nelinkę slėpti ir „Rimo“ komandos lenktynininkai Rimantas Blažulionis, Saulius Vitkauskas ir Vaidas Navickas, į 1000 km trasą išvairuosiantys jau ne kartą šiose maratoninėse batalijose patikrintą ir sėkmingai užsirekomendavusią dyzelinę BMW 330.

Tačiau „Omnitel 1000 km lenktynės“ – ne vien tik monstrų puota. Laukiama labai atkaklios ir įdomios kovos klasėse, kur varžovų galimybės bemaž lygios.

Palanga nemiegos ir naktį

Šilti atsiliepimai apie renginį ir jo pripažinimas verčia organizatorius kasmet papildyti lenktynių tvarkaraštį naujais, patraukliais akcentais. Keletą naujienų, pradžiuginsiančių tiek pačius sportininkus, tiek žiūrovus, galima aptikti pasklaidžius preliminarų „Omnitel 1000 km lenktynių“ tvarkaraštį.Pirmą kartą į „Omnitel 1000 km lenktynių“ programą įtrauktos sparčiai populiarėjančios „Fast Lap“ lenktynės

Be jau įprastų, savotišku lenktynių uvertiūros simboliu tapusių „Battery Super Sprint“, žvaigždžių ar istorinių automobilių lenktynių, „Volkswagen“ ekonomiškumo važiavimo, tradicinio mechanikų bėgimo ir kitokių rungčių bei atrakcijų į renginio programą įsijungia latviškos „Dzintara Volga“ lenktynės. Pirmą kartą į „Omnitel 1000 km lenktynių“ programą įtrauktos sparčiai populiarėjančios „Fast Lap“ lenktynės. Jų dalyviai pirmiausiai ir pabandys pagerinti „Omnitel 1000 km“ lenktynių trasos rekordą.

Renginio pirmosios dienos, liepos 21-osios programoje, bene didžiausią susidomėjimą kelia Lietuvos drag čempionato etapo lenktynės, kurios pirmąkart rengiamos kartu su žvaigždžių lenktynėmis nuo 19 iki 24 val.

Savotiškai žavu, kai pajėgiausieji drag lenktynių dalyviai su specialiai parengtais bolidais, išvystančiais po kelis šimtus ar net tūkstanties AG pajėgumą, santykius aiškinasi jau sutemus, pilantis iš jų išmetimo sistemų iš toli matomiems ugnies liežuviams ir šviečiant iki raudonumo įkaitusiems stabdžių diskams.

Ne vien greičio ir adrenalino fiesta 

Tačiau „Omnitel 1000km lenktynės“ Palangoje – tai ne vien greičio ir adrenalino fiesta. Per visus dvylika metų, kai vyksta šis renginys, organizatoriai nė karto nėra pamiršę pasirūpinti, kad sportininkai, o dar labiau – žiūrovai – saugiai ne tik pasiektų Palangą, bet ir laimingai iš jos parvyktų į namus.

Žinoma, kiekvieno už rankos nesulaikysi, tačiau nuolatiniai priminimai, paskatinimai, skrajutės ir bukletai, raginantys blaiviems ne tik stebėti lenktynes, bet ir po jų sėstis prie savo automobilio vairo, neliko tik balsas tyruose.

Lenktynes rengianti „Promo events“ jau daug metų šioje srityje bendradarbiauja su šalies Susisiekimo ministerija ir kartu yra nemažai nuveikę. Varžybų dienomis Palangoje organizuojamos nemokamos saugaus eismo mokyklos, patrauklios mažiesiems.

Pasak Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, tęsdama gražias tradicijas šiemet ministerija kartu su jai pavaldžiomis organizacijomis lenktynių dienomis ypatingą dėmesį skirs saugaus eismo propagavimui, žiūrovus kvies į saugaus eismo klasę bei išbandyti saugos diržų ir smūgio į nejudančią kliūtį imitatoriaus.

Šiemet saugaus eismo propaguotojų pastangos bus nukreiptos diegti žiūrovams mintį, kad    lenktyniauti galima tik specialiai įrengtose trasose, o gatvėse ir užmiesčio keliuose būtina vairuoti saugiai, griežtai laikantis visų kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius