Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas laimės „Omnitel 1000 km lenktynes“? Belgai, lenkai ar lietuviai?

Po vakar vykusių „Omnitel 1000 km lenktynių“ kvalifikacinių važiavimų paaiškėjo, kad pirmas tris startines pozicijas užims trijų skirtingų šalių atstovai.
„Omnitel 1000 km lenktynių“ spaudos konferencija po kvalifikacinių važiavimų
„Omnitel 1000 km lenktynių“ spaudos konferencija po kvalifikacinių važiavimų / Audriaus Gavėno nuotr.

Pirmieji startuos lenktynininkai iš Belgijos „KS Motorsport“ su „BMW Silhuette“ automobiliu. Vos keli metrai toliau, iš antrosios pozicijos startuos kol kas greičiausi lietuviai „Oktanas Racing“ su „Porsche 997 GT3“. Treti – lenkai „Fuchs“ su „Ferrari F430 Scuderia“.

Kvalifikacijoje greičiausią automobilį vairavęs Steve Vanbellingen  prasitarė, kad tik paskutiniuose ratuose pavyko nuvažiuoti kelis greitus ratus. „Visos kvalifikacijos metu nuvažiuoti greitus ratus trukdė lėtesni automobiliai trasoje. Kvalifikacijai einant į pabaigą trasa ištuštėjo ir mums pasisekė aplenkti priešininkus“, – spaudos konferencijos metu pasakojo Steve Vanbellingen.

Lenkų „Fuchs“ komandos atstovai pastebėjo, kad geriausiai pritaikytą  pakabą šioms lenktynėms turi „Porsche“ automobilis. Belgų komandos lenktynininko nuomone, jų „BMW Silhuette“ turėtų būti ekonomiškesnis ir jie galėtų išlošti daug laiko taip dažnai neužsukdami į degalinę.

Belgų komandos vadovas sako, kad komanda labiausiai bijo avarijų. Jų automobilis yra sukonstruotas ant vamzdinio rėmo ir padengtas trapiomis anglies pluošto plokštėmis, todėl bet koks kontaktas trasoje gali sugadinti jų auomobilį.

Nereikėtų pamiršti, jog iškart už lyderių trejetuko savo progos sublizgėti lenktynėse laukia „Bauer“ komanda su 2008 metų lenktynių nugalėtoju „AMG Kit Car“ automobiliu. Jų laikas kvalifikacijoje buvo labai artimas trejetukui, o žiedinėse lenktynėse ypač daug patirties turinčio Ramūno Čapkausko vairavimas starto metu gali jų pozicijas pagerinti jau pirmuose lenktynių ratuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius