Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 23 /12:52

Naktiniame „Volkswagen Eco Drive“ važiavime ekonomiškumo rekordų siekė dainininkai ir žurnalistai

„Omnitel 1000 km lenktynių“ trasa ir naktį nemiegojo. Čia ratus suko „Volkswagen Eco Drive“ važiavimo dalyviai, siekę ne greičio, bet kuo geresnių ekonominių rodiklių.
„Volkswagen Eco Drive“ varžybų akimirka
„Volkswagen Passat BlueMotion“ / Organizatorių nuotr.

Važiuojama buvo dviem automobiliais. Vienu „Volkswagen Passat“ automobiliu važiavo plunksnos profesionalai, automobilių tema rašantys žurnalistai – Mindaugas Grinius, Arūnas Pakėnas ir Jurgis Paplaitis. Kitu passatu – scenos žvaigždės dainininkai – Deivis, Jeronimas Milius ir Kęstutis Alčiauskis.

Organizatorių nuotr./Volkswagen Eco Drive varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Eco Drive“ varžybų akimirka

Sedanu ir universalu važiavę komandos pasiekė skirtingus rezultatus. 22:30 pradėję dalyviai važiavo lygiai 10 valandų, o apibendrinus sedanu pasiekė 3,59 l/100km rezultatą, dainininkai – 3,62 l/100km. Gamintojai deklaruoja 4,4 vidutines degalų sąnaudas. Per šias dešimt valandų komandos įveikė daugiau nei 500 km.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi „Volkswagen“ marketingo vadovė Baltijos šalims Anda Budlevska džiaugėsi puikiu abiejų komandų pasirodymu ir puikiais pasiektais rezultatais. Taip pat nepamiršo padėkoti į „Omnitel 1000 km lenktynių“ šventę juos pakvietusiems organizatoriams – „Promo Events“.

„Toks eksperimentas su naujausiais „Volkswagen Passat Blue Motion“ pasiteisino su kaupu, – po varžybų surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Budlevska. – Visą naktį ratus sukę itin ekonomiškų, mažai aplinką teršiančių „Volkswagen Passat BlueMotion“ vairuotojai net negalvojo apie degalų papildymą. Nors greičio rekordų nesivaikyta, tačiau varžybiškumo elementas buvo labai svarbus ir būtent jis liko pagrindiniu komandų dvikovos faktoriumi, leidusiu įsitikinti patiems ir įtikinti žiūrovus, kuo sportą praturtina naujausios technologijos ir kokią įtaką jos turi mus supančiai aplinkai.“

„Per 10 val. nuvažiavome beveik 600 kilometrų, vidutinis greitis – 60 km/val. Vėl pripildžius degalų bakus sklidinai, paaiškėjo, kad abiejų „Volkswagen Passat BlueMotion“, kurių ratus suko vienodi 1,6 litro darbo tūrio 105 AG pajėgumo varikliai, 100 km sudegino 3,59 (sedanas) ir 3,62 (universalas) dyzelino. Taigi, ne tik pateisinome, bet ir viršijome gamintojų lūkesčius, o šiuos automobilius vairuoti buvo labai malonu“, – spaudos konferencijoje kalbėjo žurnalistų ekipos kapitonas M. Grinius.

Organizatorių nuotr./Volkswagen Eco Drive spaudos konferencija
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Eco Drive“ spaudos konferencija

 Spaudos konferencijos vaizdo siužetas:

VIDEO: "Omnitel 1000 km" lenktynių spaudos konferencija (2011)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius