Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nematoma „Omnitel 1000 km lenktynių“ pusė: karštis, striptizas ir 1 000 žvaigždučių viešbutis (nuotraukos, video)

Tiems, kurie apie „Omnitel 1000 km lenktynes“ išgirdo pirmą kartą, priminsime, kad tai savotiška legendinių Le Mano (miestas Prancūzijoje) 24 valandų ištvermės lenktynių versija. Žinoma, kiek kuklesnė, lietuviška, su korekcijomis. Ji rengiama Palangoje, ties viaduku į Kretingą.
Vandens talpos atgaivino šimtus žmonių.
Vandens talpos atgaivino šimtus žmonių. / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

SPECIALI LENKTYNIŲ RUBRIKA, KURIOJE RASITE VISKĄ

Tačiau ir Le Mano, ir Palangos lenktynėse svarbus ne tik sportas. Tai, kas vyksta anapus apsauginės tvoros, ne mažiau įdomu. Per kelias naktis išaugantis ir po lenktynių staigiai išnykstantis palapinių, kemperių ir treilerių miestelis turi savito žavesio. Kaip ir žmonės, kvėpuojantys netoliese vykstančių lenktynių dulkėmis ir dėl to besidžiaugiantys.

Žinoma, lenktynių fragmentus transliuoja ir TV. Tačiau televizijos formatas neleidžia pateikti visumos. TV orientuojasi daugiau į pramoginę dalį: gražius automobilius, avarijas bei incidentus, dainininkų (dažniausiai pačių TV prodiuserių užaugintų) pasirodymus. Daugelis svarbių dalykų lieka anapus kadro.

Garsai, kvapai ir pragariškas karštis

Čia gyvenimas verda dieną naktį: iš pievų sklindantį žiogų ir griežlių čirškimą net vidurnaktį perspjauna nemiegančių automobilių mechanikų staklių džeržgesys. Tobuli automobiliai tobulinami iki pat starto. Tie, kuriems nereikia važiuoti, vakaroja ir net dainuoja.

Pragariškas dienos karščtis taip pat koreguoja lenktynių miestelio gyvenimą. Kviestiniai VIP palapinės žiūrovai mėgaujasi barmenų atšaldytais gėrimais, slepiasi nuo karščio po palapinių ir skėčių skliautais.

Kiti žiūrovai, neturintys pastogės, apspinta daugybę vandens statinių su geriamuoju vandeniu. Žinoma, vandenį jie ne tik geria: alpdami nuo karščio čia pat surengia improvizuotą dušą.

Net apsaugos darbuotojai, slėpdamiesi nuo saulės, čia vaikščioja su skėčiais! O teisėjai geria vieną mineralinio buteliuką po kito. Deja, pagal griežtas lenktynių taisykles prie trasos draudžiama būti nors truputėlį apsinuoginus (net su šortais griežtai draudžiama). Todėl tenka kęsti 30–37 laipsnių karštį mūvint džinsus ar juodas kelnes. Ką jaučia lenktyninkai, kai temperatūra automobilyje pasiekia 62 laipsnius, težino tik jie patys. Spėjama, kad taip per dieną galima numesti iki 5 kilogramų...

Infrastruktūra ir patogumai

Atskiro aprašymo vertos ir lenktynininkų bei rėmėjų palapinės. Čia, vidury laukų ties posūkiu į Palangą, pasirodo, galima sukurti pusėtiną komfortą, trūksta tik vandens baseinų.  Elektrą palapinėms gamina dyzeliniai generatoriai.

Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Erikos striptizas ant nugalėtojų automobilio
Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Erikos striptizas ant nugalėtojų automobilio

Taigi galima ir automobilius čia pat remontuoti, ir maistą ruošti, alaus atsišaldyti. Kai kurie lenktyninkai net sofas atsivežė! Žodžiu, tikras 1 000 žvaigždučių viešbutis (viešbutis po atviru dangumi).

Striptizas

Tačiau tai taip pat lieka už kadro. Kaip ir emocijų proveržis po finišo. Ar žinote, kam skirtas nugalėtojų automobilio BMW aptakas? Tai toks didelis sparnas ant galinės bagažinės, nukreipiantis oro srautą, spaudžiantis automobilį prie žemės.

Po „Omnitel 1000 km lenktynių“ finišo ant aptako užšoko Erika, kadaise garsios belgų ir lietuvių popgrupės „Cisco Kid“ šokėja. Tai, ką ji išdarinėjo, taip pat yra neatsiejama lenktynių dalis. Be merginų lenktynės prarastų dalį žavesio.

VIDEO: Emocijos finišavus Omnitel 1000km lenktynėse 2010
VIDEO: Palanga Omnitel 1000km - 2010 07 15 (Paradas ir praktika)
VIDEO: LNK FunToGo Žvaigždžių lenktyės - OMNITEL 1000 km lenktynės - 2010 07 16 (PALANGA)
VIDEO: Senovinių automobilių lenktynės - 2010 07 16 (Palanga - diena prieš 1000km lenktynes)
VIDEO: Omnitel 1000km startas 2010 07 17 ir pirmasis apsisukimas
VIDEO: Artas Racing Interviu prieš OMNITEL 1000 km lenktynes
VIDEO: Mechanikų lenktynės - OMNITEL 1000 km lenktynės - 2010 07 16 (PALANGA)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius