Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Omnitel 1000 km lenktynės“: starto akimirkos

2011-ųjų metų „Omnitel 1000 km lenktynės“ prasidėjo! Šiandien, 12 val., 44 automobiliai išsirikiavo jau dvyliktajai 1000 km lenktynių starto procedūrai.
Lenktynių startas
Lenktynių startas / Organizatorių nuotr.

„Omnitel 1000 km lenktynių“ tiesioginė transliacija per 15minTV.

Visos lenktynių naujienos.

„Ponai ir ponios, prašau, užveskite variklius!“ – šia sakraline, daugelyje pasaulio automobilių sporto arenų skambančia fraze ilgametės „Omnitel 1000 km lenktynių“ partnerės, UAB „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis prie starto linijos pakvietė visas 44 komandas, sėkmingai įveikusias kvalifikacinių varžybų barjerą.  

Kartu su dainininke Vilija Matačiūnaite daugelis varžybų atidarymui išsirikiavusių lenktynininkų giedojo Lietuvos valstybinį himną, o nuskambėjus paskutiniams jo akordams sportininkus ir gausiai susirinkusius žiūrovus įspūdingu parodomuoju skrydžiu pasveikino Lietuvos karinės oro pajėgos su lengvuoju atakos lėktuvu „L39 Albatros“, kurį pilotavo kapitonas Vytautas Požėla.

Lenktynių dalyviai plojimais palydėjo žinią apie pratęstą bendradarbiavimo sutartį tarp renginio pagrindinio rėmėjo „Omnitel“ ir lenktynes rengiančios VšĮ „Promo events“, kurią patvirtino abiejų vadovų – A. Zabulio ir Dariaus Jonušio rankų paspaudimas.

Lygiai 12.15 val. lenktynininkų peletonas pajudėjo į nelengvą 1000 km distanciją, o įveikę du formavimo ratus sportininkai paspaudė akceleratoriaus pedalus iki dugno.

Iš pirmosios pozicijos startavę kvalifikacinių varžybų nugalėtojai – „Snoras Spyker Squadron“ komanda, kurios „Spyker C8 Laviolette GT2“ pirmasis pilotavo vakar ne tik laimėjęs atrankos varžybas, bet ir pasiekęs naują trasos rekordą Peteris Dumbreckas, netrukus įgijo pranašumą.

Tik puskilometrio teprireikė ir Aleksejui Vasiljevui, vairavusiam „Snoras Client Team“ komandos „Ferrari F430 Challenge“ ir startavusiam iš šeštosios pozicijos, iškart susidoroti su net keturiais varžovais ir lėkti įkandin „Spyker C8 Laviolette GT2“.

Įdomu, kad pirmąjį greičio matuoklį po komandų garažų net kelis ratus lenktynių lyderiai pralėkė vienodu 187 km/val., o A. Vasiljevo „Ferrari“ – 178 km/val. greičiu.

Belieka tik įsivaizduoti, kad ilgiausios tiesiosios pabaigoje, prieš stabdymo zoną, lyderiai skriejo gerokai didesniu nei 200 km/val. greičiu.

Lenktynių pradžioje į trečiąją poziciją iš penktosios pakilo estų „Sild Racing Team“ komandos lenktynininkas Raivo Tammas, vairuojantis „Dodge Viper“.

Iš Lietuvos komandų varžybų pradžioje aukščiausią – ketvirtąją poziciją užėmė „Bauer Racing“ Ramūnas Čapkauskas, vairuojantis AMG Kit Car.

„Omnitel 1000 km lenktynių“ starto akimirkos:

VIDEO: 2011-ųjų Omnitel 1000 km lenktynių startas (Palanga)


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius