Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje startavo „Omnitel 1000 km lenktynės“ (apklausa)

Palangoje, tradicinėje vietoje (ties posūkiu į Kretingą), startavo tradicinės, jau 11-oios ištvermės lenktynės, savo formatu primenančios legendines „Le Mans“ varžybas.
„Omnitel 1000 km lenktynių“ pirmoji treniruotė
„Omnitel 1000 km lenktynės“ / Valdo Jaručio/Tomo Pikturnos nuotr.

VISOS KARŠČIAUSIOS NAUJIENOS APIE LENKTYNES (SPAUSK ČIA)

Jų esmė – kas pirmas nuvažiuos 1000 km, sukdama ratus žiedinėje trasoje. Iš viso startuoja 42 automobiliai. Dalis jų į trasą svarbiausiam startui sugrįžopo avarijų ir gedimų treniruočių bei kvalifikacinių važiavimų metu.

Po itin atkaklios kovos kvalifikaciniuose važiavimuose, kai rato pravažiavimo laikus nuolat besikeičiantys lyderiai gerino šimtosiomis sekundės dalimis, laukiama bekompromisės, labai įtemptos kovos. Spėliojama, kas nugalės: lietuviai su „Porsche 997 GT3“, lenkai su „Ferrari F430 Scuderia“ ar belgai su „BMW Silhuette“, pademontravę didžiausią spartą.

15min.lt pirmą kartą lenktynių istorijoje tiesiogiai komentuoja lenktynių eigą ir pateikia naujausius rezultatus.

11:37

Sveiki! Pradedame tiesioginius komentarus iš Palangos, kur įrengta "Omnitel  1000 km lenkynių trasa! Mums virš galvos parodomuosius skrydžius atlieka Lietuviškos konstrukcijos naikintuvas, o visi lenktynininkai jau išsirikiavo į startinę rikiuotę. Lygiai už 10 minučių bus duotas lenktynių startas!

11:43

Pirmieji šios dienos lenktynes pradės svečiai iš Belgijos „KS Motorsport“, kurie vakar po dramatiškos kovos paskutiniuose kvalifikacinių važiavimų ratuose aplenkė „Oktanas Racing“. Treti - svečiai iš Lenkijos „Fuchs“ komanda, ketvirti - „Bauer Racing“.

11:54

Sportininkai jau užvedinėja variklius ir ruošiasi apšilimo ratams. Išsirikiavę paskui saugos automobilį, lenktynininkai apsuks du 1000 km trasos ratus. Po vakarykščių kvalifikacinių važiavimų suidūrę su techinėmis problemomis, du automobiliai lenktynes pradės iš aptarnavimo zonos. Tai - "Parvaiskas ir ko" komandos "Toyota Supra" ir "Varovas-2" "Peugeot 206".

11:55

"Padvaiskas ir ko" jau buvo pasirušęs startuoti nuo starto linijos tačiau pastebėjo, kad iš vieno rato teka kažkoks skystis. Paskutiniais momentais komandos mechanikai problemas išspendė.

11:58

Startas duotas! Nerijus Dagilis "Porsche 997 GT3" automobiliu starto metu aplenkė belgus "KS Mtorsport"! Pirmą posūkį lenktynininkai įveikia be avarijų.

12:02

Lyderių trejetukas jau atsiplešė nuo persekiotojų. Pirmi "Oktanas Racing", antri "KS Motorsport", treti - "Fuchs".

Už lyderių, atsilikę 8 sek. dėl pozicijų įtemptai kovoja "Autochemija Team", "BBK Racing" ir "Bauer Racing". Pastarajama automobiliui pirmasis ratas sėkmingas nebuvo - prarastos dvi pozicijos.

12:09

Trasoje pasirodė saugos automobilis! Jono Gelžinio vairuojamam "BMW M3" trumpam palikus trasą, pavojongame posūkyje pažiro žvyras. Kol techninis personalas sutvarkys lenktynių trasą, lenktynininkai suka ratus išsirikiavę už saugos automobilio.

12:11

Saugos automobilis palieka trasą, lenktynės tęsiasi! Lyderių trejetukas neiskeičia, o ketvirtąją poziciją atsikovoja Ramūnas Čapkauskas iš "Bauer Racing".

12:14

"Sliko" komandos automobilis liepsnoja! Komandos "VW Polo" sustoja vienoje iš tiesiųjų. Panašu, kad automobilis nebevažius.

12:21

Dėl užsiliepsnojančio Slaboševičių šeimyninio ekipažo "VW Polo" trasoje vėl saugos automobilis. Užgesintas automobilis ant tralo išvežamas iš lenktynių trasos.

12:29

Lenktynės tęsiamos. Trasoje netrūksta karštų vietų. Lenktynininkai kovoja dėl kiekvieno lenktynių trasos metro, verda aršios kovos dėl žemesnių pozicijų.

O lenktynių lyderis Nerijus Dagilis jau prisivijo lėčiausius lenktynininkus ir vieną po kito lenkia. "Oktanas Racing" komandos "Porsche 997 GT3" atrodo labai greitas. Tiesa, belgai "KS Motorsport" ir lenkai "Fuchs" atsilieka vos vieną sekundę.

12:37

Štai kas nutiko dūmais apsilylusiam "VW Polo". Kitam automobiliui kliudžius galinę automobilio dalį, buferis užspaudė ratą. Guma greitai užsiliepsnojo. Komandos mechanikai greitai išlygino buferį, pakeitė padangas ir išsiuntė automobilį atgal į lenktynes.

 

15min.lt nuotr./
15min.lt nuotr./"Silkas" komandos "VW Polo"

 

12:40

Kokia įtempta kova! Belgų "KS Motorsport" kvalifikacjoje greičiausias "BMW Motorsport" išnaudoja visus trasos milimetrus, o kartais ir daugiau. Prie išvažiavimo iš posūkio pastatytas "Volkswagen" skydas jau nugriautas.

12:43

Štai kaip atrodė lenktynių startas. Jis buvo duotas, kaip lenktynininkai sako, iš eigos. Tai reiškia, kad paskui saugos automobilį išsirikiavę lenktynininkai išvažiuodami iš paskutinio trasos posūkio greičio pedalą spaudžia iki dugno. Lenktynės prasideda jiems kirtus starto finišo liniją.

 

VIDEO: 15min.lt: Startavo „Omnitel 1000 km lenktynės"

12:54

"Varovas-1" komandos "Škoda Fabia" nebevažiuoja. Techninės pagalbos automobilis automobilį gabena mechanikams į aptarnavimo zoną.

15min.lt/
15min.lt/"Varovas-1" komandos "Škoda Fabia" išgabenama iš trasos

 

13:01

Pirmieji ratai tikrai įtempti. Lenktynių trasoje sustojo net du automobiliai. Ties pirmu posūkiu techninės pagalbos automobilio laukia "Varovas-2" komandos "Peugeot 206", o tik užkilus ant viaduko sustojo "Auto Prizmės Team" "Alfa Romeo 147 GTA". Trasoje saugos automobilis.

13:08

Pasinaudodami saugos automobilio faze lenktynių trasoje, komandos keičia lenktynininkus. Pagal taisykles vienas lenktynininkas gali vairuoti ne ilgiau nei vieną valandą.

Palangoje kaitinant ryškiai saulei, automobilio viduje turėtų būti tikra pirtis. Mūsų termometras rodo 33 laipsnių karštį.

13:16

Besikeičiant komandų vairuotojams, pasikeitė lyderiai. Į priejį išsiveržė belgai „KS Motorsport“. Šiek tiek ilgiau užtrukę „Oktanas Racing“ atsilieka 19 sek, tačiau kiekvieną ratą įverikia maždaug 3 sek. greičiau. Laukia graži dvikova, kai lietuviai prisivys belgus.

Treti – lenkai „Fuchs“, o į ketvirtą poziciją pakyla „Rimo“ komandos dyzeliniu  „BMW 330d“.

13:19

Nemuno Dagilio pilotuojamas „Porsche 997 GT3“ prisivijo ir be didelio vargo aplenkia belgų „BMW“. Trejetukas šiuo metu toks - „Porsche“, „BMW“, „Ferrari“.

13:29

„Bauer Racing“ komanda turėjo problemų. Iš po lėtesnio automobilio ratų išlėkęs akmuo pramušė jų „AMG Kit Car“ radiatorių. Teko jį pakeisti. Prieš užsukdama į aptarnavimo zoną ji buvo ketvirta, o šiuo metu jie dvidešimt penkti. Tiesa, artimiausiu metu Konstantinas Celko turėtų prisivyti eilę automobilių ir artėti prie lenktynių lyderių.

13:41

Greičiausių komandų dešimtuke net trys "Honda Civic Type-R" automobiliai. Visi jie varžosi dėl A2000 klasės nugalėtojo vardo. Kol kas, greičiausias "BMP - Martin Sport" automobilis, kurį šiuo metu vairuoja Arūnas Granskas.

13:47

Nemunas Dagilis su Porsche Nr. 91 išslydo iš posūkio ties teisėjų štabu prie išvažiavimo į pitlane. Tokia klaida jam kainavo ne vieną dešimtį sekundžių, nes stabdymo zonoje apsukti tokį automobilį nėra taip paprasta.

14:01

Iš paskos Nemuno Dagilio, toje pačioje vietoje apsisuko „Neiluvos - Martin Sport“ komandos lenktynininkas. Jam pavyko išvengti betoninių barjerų ir lenktynininkas grįžo į trasą.

14:03

Štai kaip atrodo "Oktano Racing" komandos "Porsche 997 GT3" laukdamas progos sugrįžti į trasą.

 

15min.lt nuotr./Nemunas Dagilis su
15min.lt nuotr./Nemunas Dagilis su "Porsche 997 GT3"

 

14:06

"Autochemija Team" komandos "Nissan 350Z" degalinėje užsipylęs kuro nebeužsikuria. Jo patempti jau išvyko techninis automobilis.

Esant tokiam karščiui, automobilyje gali sugesti net tokie mazgai, apie kuriuos net nežinome. Tikėkimės technikai užkurs "Nissan" automobilį ir jis grįš į trasą. Iki šio incidento jiems puikiai sekėsi.

14:13

Trasje didelis dūmų kamolys, trasoje geltonos vliavos, gesinamas "Porsche 944". Trasoje saugos automobilis! Visa trasa pilnai uždengta dūmais.

14:14

Į įvykio vietą skuba greitoji medicinos pagalba. Automobilį vairuoja Nerijus Mierkis.

14:18

Iš įvyko vietos teisėjai praneša, jog automobilis jau užgęsintas. Nežinome ar nenukentėjo automobilio vairuotojas Nerijus Mierkis.

 

15min.lt nuotr./Užsiliepsnojo
15min.lt nuotr./Užsiliepsnojo "Porsche 944"

 

14:28

„Porsche 944“ automobilio vairuotojas sveikas. Nerijus Mierkis spėjo iššokti iš degančio automobilio.

Tralas automobilį pašalino iš trasos. „Porsche 944“ trasoje šiandien daugiau neišvysime.

Sekančiame rate saugos automobilis paliks trasa ir lenktynės bus tęsiamos.

14:36

Lyderių trejetukas nesikeičia - pirmi "Oktanas Racing" komanda su "Porsche 944", antri belgai "KS Motorsport" su "BMW Silhuette", treti - lenkai "Fuchs" su "Ferrari F430 Scuderia". Ketvirti, keturiais ratais atsiliekantys "Rimo" komandos lenktynininkai su dyzeliniu "BMW 330d".

14:44

Ketvirtame posūkye apsisuko "51 State - Gecko Racing" komandos "Spire GTR" pilotuojamas Adolfo Darginavičiaus. O "Papa's Racing Team" "Honda Civic Type-R" automobilis sustojo trasoje. Skuba techninė pagalba.

14:50

15min.lt nuotr./Sudegęs
15min.lt nuotr./Sudegęs "Porsche 944" į trasą nebegrįš

Štai kaip atrodo "Porsche 944", kuris prieš dešimt ratų užsiliepsnojo trasoje.

14:52

Štai ką 15min.lt po incidento papasakojo užsiliepsnojusio automobilio vairuotojas

 

VIDEO: MVI_2148.avi

15:03

"Viptuning & MRC" komandos "Honda Civic" lenktynes pabaigė nekirtęs finišo linijos.

 

15min.lt nuotr./
15min.lt nuotr./"Viptuning & MRC" komandos "Honda Civic" lenktynes pabaigė nekirtęs finišo linijos

 

15:08

"Porsche 944" palieka lenktynių trasą:

 

VIDEO: 15min.lt: „Omnitel 1000 km lenktynės" : „Porsche 944" po nelaimės

15:13

Prieš startą pakalbinome "Artas Racing" komandą, kuriems startas nebuvo puikus - treniruočių metu jiems skilo variklio blokas.

 

VIDEO: Artas Racing Interviu prieš OMNITEL 1000 km lenktynes

15:15

„Turbožiedas - Hot FM“ komandos „BMW 325i“ automobilis karščio neatlaikė. Iš automobilio pasipylė dūmų kamuolys.

15:19

"Helios Sport" komandos "Honda Civic Type-R" sustojo. Lenktynininkas prašo partempti automobilį į aptarnavimo zoną. Gal technikams pavyks automobilį suremontuoti ir sugrįžti į lenktynes.

15:30

Lenktynės dar neįpusėjo. Likus 200 ratų lenktynininkų gretos jau praretėjo. Dėl techninių ar kitokių problemų nebevažiuoja gera dešimtis komandų. Paminėsime keletą iš jų. „Rygeris“ komandos „BMW Compact“ turėjo pasitraukti dėl sugedusio reduktoriaus, „Varovas–2“ komandos „Peugeot 206“ automobiliui, kaip sakė komandos vadovas, švaistiklis išlindo per variklio bloką. Jau matėme kaip sudegė „Porsche 944“.

Prie keleto automobilių aptarnavimo zonoje pluša mechanikai. Nepaisant didelio atsilikimo nuo lenktynių lyderių, komandos tikisi grįšti į „Omnitel 1000 km lenktynes“.

15:37

"Bauer" komanda vejasi lyderius. Ramūno Čapkausko vairuojamas "AMG Kit Car" automobilis suka vieną po kito greitus ratus ir iš rikiutės galo prisikasė iki septintosios pozicijos. Jei komandai pavyks išlaikyti tokį tempą, lenktynių pabaigoje šią komandą galime išvysti kovojant dėl prizinių vietų.

16:00

Avarija! Paskutinio posūkio prieš starto finišo tiesiąją neįveikė "Neiluva -  Martin Sport" komandos "BMW 318". Automobilis jau aptarnavimo zonoje, mechanikai taisys padarytą žalą.

 

15min.lt nuotr./
15min.lt nuotr./"Neiluva - Martin Sport" "BMW 318" avarija

 

15min.lt nuotr./
15min.lt nuotr./"Neiluva - Martin Sport" "BMW 318" avarija

 

16:11

Palangoje vis dar karšta, o danguje nesimato lietaus debesų. Lietaus, kuris tikrai paįvairintų lenktynes, spėjame nebus. Iki lenktynių finišo lieka maždaug trys valandos. Lyderis „Oktanas Racing“ automobilis įveikė 157 ratus.

16:19

Į trečiają vietą pakilo "Rimo" komanda su dyzeliniu "BMW 330d", ketvirti - "BMP - Martin Sport" su "Honda Civic Type-R". Tik penkti lenkai su "Ferrari F430 Scuderia" iš "Fuchs" komandos. "Ferrari" temp nemažina, tačiau užtruko pasikeisti lenktynininkus ir užsipilti kuro.

16:21

"Omnitel 1000 km" lenktynių stebėti susirinkusius žiūrovus šiuo metu linksmina grupė In Culto su "Eastern European Funk" daina. Rodos čia susirinkusiems žmonėms ji patinka labiau nei Europai.

16:31

„Varovas-1“ komandos „Škoda Fabia“ į aptarnavimo zoną grįšta tempiama techninio automobilio. Vėl techninės problemos. Mechanikai jau laukia.

16:33

Beje, prieš varžybas pakalbinome "Artas Racing" komandos lenktynininkus. Video siužetą galite pamatyti specialioje "Omnitel 1000 km" lenktynių rubrikoje.

16:34

Lenktynėse vyrauja tvarka. Lenktynininkai suka greitus ratus, kartais užsuka lenktynininkų keitimui ar kuro užpylimui. Kelių komandų palapinėse aptarnavimo zonoje vyksta darbai - mechanikai taiso automobilius, kurie dar turėtų sugrįžti į trasą.

16:43

"BMW 635" automobilio duslintuvas neatlaikė nežmoniško karščio. "Asus" komandos mechanikai greit pakels automobilį, pritvirtins nukritusį išmetimo vamzdį ir išleis lenktynininką atgal į trasą.

16:45

"Papa's Racing Team" komandos "Honda Civic Type-R" persekioja problemos. Techninio personalo traukiamas jis grįšta į komandos mechanikų palapinę.

16:48

Lyderių trejetukas tapo lyderių dvejetuku. "Oktanas Racing" ir "KS Motorsport" važiuoja tame pačiame rate, juos skiria viso labo 35 sek. Treti - "Rimo" komanda su dyzeliniu "BMW 330d". Lenkų "Ferrari" nuo lyderių atsilieka septyniais ratais. Ne taip toli ir Ramūnas Čapkauskas su "AMG Kit Car".

16:51

Beje, atskiro žodžio verti „Omnitel 1000 km lenktynių“ svečiai iš Didžiosios Britanijos. Šeimyninins Hollandų ekipažas čia lenktyniauja „Ford Escort“ automobiliu, kuriuo lenktyniavo ir istorinių automobilių lenktynėse. Šiuo metu jie 35 pozicijoje, nuo lyderio atsilieka jau daugiau nei šimtu ratų. Tai lėmė pavarų dėžės keitimas trukęs beveik valandą.

16:54

Lenktynių lyderiai „Oktanas Racing" dėl klaidos trumpam palieka trasą. Avarijos išvengta.

17:05

„Oktanas Racing“ keičia vairuotojus. Vietoje Nemuno Dagilio trasoje Robertas Kupčikas. Keitimui sugaišto laiko pakako, kad lenktynių lyderio pozicija atitektų belgams „KS Motorsport“.

17:09

Estų lenktynininkai turi problėmų. „Erki Sport Racing" komandos „Honda Civic" stovi lenktynių trasoje.

17:16

Saugos automobilis trasoje. Iš trasos pašalinamas vėl sugedęs „Papa's Racing Team" komandos „Honda Civic Type-R".

17:21

Lenkų „Fuchs" komanda vargsta su greičių dėže. Ji nedirba kaip turėtų dirbti, todėl lenkams nepavyksta iš „Ferrari" išspausti maksimumo.

Taip pat, komanda gavo baudą, kai lenkė trasoje mojuojant geltonomis linijomis.

17:22

Beje, šiuo metu reportažą iš „Omnitel 1000 Km" lenktynių galite matyti per TV1 televiziją. Ją jums rodome www.15min.tv

17:28

Saugos automobilis palieka trasą. Belgų „KS Motorsport" padaro strateginę klaidą užsukdami į aptarnavimo zoną iškiart saugos automobiliui palikus trasą. Jiems tai kainavo vos ne minutę. "Oktanas Racing" didina persvarą.

17:37

Po saugos automobilio apsilankymo trasoje ir lenktynininkų keitimų rikiotė atrodo taip: „Oktanas Racing“, „KS Motorsport“, „Fuchs“, „Rimo“, „BMP - Martin Sport“, „Bauer Racing“, „Sports Racing Technologies“, „Asus“, „Kaukas“ ir „Autoverslas“.

17:54

Trasoje vėl saugos automobilis. Tuo gali pasinaudoti belgai „KS Motorsport“ ir sumažinti atsilikimą nuo „Oktanas Racing“. Primename, kad belgai mums pasakojo, jog jie tikisi važiuoti su mažiau apsilankymų degalinėje. Vienas apsilankymas ten užtrunka apie 1 min. 30 sek., taigi „Oktanui“ reikia bent tokios persvaros.

18:02

Dovilo Čiutelės ir jo komandos "AutoABC-SRG" fanams turime gerų naujienų. Šiuo metu Tomo Šutinio vairuojamas "VAZ 2104" automobilis yra dvyliktas bendroje įskaitoje ir trečias A1600 klasėje.

18:02

Iki finišo lieka paskutiniai šimtas ratų!

18:06

Trasoje, ant viaduko sustojo "BarBar'a Racing Team" automobilis. Saugos automobilis trasoj. Vairuotojas išlipo iš"Lotus 116". Tikėtina, kad automobilis sugrįš į lenktynių trasą po apsilankymo pas komandos mechanikus. Iki sustojimo komanda buvo dvidešimtoje pozicijoje.

18:09

Daugelis lenktynininkų sutinka, kad pats pavojingiausias posūkis yra pats paskutinis. Prieš jį lenktynininkams reikia smarkiai pristapdyti, o tik išvažiavus akseleratorių spausti iki pat dugno. Šiame posūkyje šiandien nepasisekė keliems dalyviams.

 

VIDEO: "Omnitel 1000 km lenktynės", posūkis prieš starto/finišo tiesiąją

18:33

Ne visiems šių metų „Omnitel 1000 km“ lenktynės sėkmingos. Iš lenktynių jau pasitraukė: „Scaent Baltic Team“ su „BMW M3“, „Varovas-2“ su „Peugeot 206“, „Krasta-auto“ su „BMW M3“, „TVA Racing“ su „BMW 3“, „Cargo Vilnius“ su užsiliepsnojusiu „Porsche 944“, „51 State - Gecko Racing“ su „Spire GTR“, „Turbožiedas - Hot FM“ su „BMW 325“, „Slikas“ su „VW Polo“ ir „Varovas-1“ su „Škoda Fabia“.

O lyderiai nesikeičia, situacija trasoje įtempta, tačiau rami.

18:40

Nerijus Dagilis pagerina trasos įveikimo laiko rekordą - 1:22:050. Persvara prieš belgus "KS Motorsport" jau didesnė nei du ratai.

18:45

Iki "Omnitel 1000 km lenktynių" finišo lieka 84 ratai. Ne tiek jau daug, bet viena vairuotojo klaida ir viskas gali pasikeisti.

18:49

"Padvaiskas ir ko" komandos "Toyota Supra" aptarnavimo zonoje. Atidarę variklio dangtį komandos mechanikai pluša prie, rodos, radiatoriaus. Aušinimo sistemos šiandien patiria tikrai milžiniškus krūvius.

O Dovilo Čiutelės "VAZ 2104" rodos turi rimtų problemų. Jis, įsijungęs avarinį signalą, trasoje juda labai lėtai.

18:53

Galime palyginti lyderių tempą. Kaip jau minėjome, Nerijus Dagilis pasiekė geriausią rato įveikimo laiką - 1:22:050. Geriausias belgų „KS Motorsport“ ratas - 1:23:253. Lenkų „Fuchs“ - 1:22:356. „Bauer Racing“ - 1:24:748.

Taigi, nors lenkai ir turi greitesnį automobilį nei belgai, jų techninės problemos jiems neleidžia būti antriems.

19:02

"Padvaiskas ir ko" automobilis visoje trasoje paskleidžia dūmų debesį! Komandos vadovė mechanikams duoda ženklą, kad jų komandai lenktynės baigtos. Trūko ne taip ir daug.

19:09

"Oktanas Racing" komandoje keičiasi lenktynininkai. Įdomu kurioje vietoje jų automobilis sugrįš į trasą.

19:13

Belgai taip pat aptarnavimo zonoje! Tai reiškia, kad lenktynių lyderiai "Oktanas Racing" vis dar tvirtai pirmauja.

19:21

Lenktyninių komandų mechanikai daro stebūklus! "Padvaiskas ir ko" komandos "Toyota Supra" vėl trasoje.

19:26

Abu lyderiai keitė vairuotojus. Belgai užtruko 25 sek., lietuviai - net vieną minutę. Taigi, "KS Motorsport", likus mažiau nei 60 ratų iki "Omnitel 1000 km" lenktynių finišo išsiveržia į priekį!

19:39

Ir vėl avarija. Pirmame posūkyje, iškart po starto finišo tiesiosios „Ataka Racing“ komandos „Honda Civic Type-R“ atsitrenkė į betoninius blokus. Techninės pagalbos automobilis išgabeno automobilį iš trasos.

19:41

Saugos automobiliui palikus trasą, jau pirmame posūkyje „Oktanas“ bando aplenkti belgus „KS Motorsport“! O „Rimo“ komanda su dyzeliniu „BMW 330d“ iki saugos automobilio aplenkė lenkų „Ferrari“.

19:43

Trečiame posūkyje "Oktanas Racing" išlekia iš trasos!

19:47

Išlėkė sėkmingai. Išvartė apsauginius, laimei minkštus blokus ir sugrįžo į trasą. Likus 50 ratų iki lenktynių pabaigos „Oktanas Racing“ iš visų jėgų bando prisivyti lenktynių lyderius. Deja, skubant be galvos labai lengva padaryti klaidų.

19:54

Lenkų komanda su "Ferrari F430 Scuderia", nepaisant problemų su greičių dėže, aplenkia "Rimo" komandą ir pakeičia juos lyderiu trejetuke.

Likus 46 ratams iki finišo, pirmauja "KS Motorsport", jiems ant kulnų lipa "Oktanas Racing", treti, jau daugiau nei 14 ratų atsiliekantys lenkai "Fuchs".

20:02

Dar maždaug valanda su puse liko iki lengtynių pabaigos. Belgai tolsta. Kad ir kaip skubėtų lietuviai iš "Oktanas Racing" komandos.

Na, tikėkimės, kad Nemunas Dagilis su broliu Nerijum ir vienu greičiausiu lenktynininkų lietuvoje Robertu Kupčiku paskutiniuose ratuose ištrauks visus savo kozirius. Atmosfera kaista!

20:05

Beje, šiuo metu per LNK kanalą galite matyti tiesioginę transliaciją iš lenktynių trasos ir šalia jos įrengtos didžiosios scenos, kurioje vyksta "Omnitel 1000 km lenktynių" koncertas.

LNK gyvai galite matyti ir www.15min.tv!

20:19

Likus 30 ratų iki "Omnitel 1000 km" lenktynių finišo, pirmauja svečiai. Svečiai iš Belgijos su "BMW Silhuette" automobiliu. Įvairiose Europos lenktynėse išbandtas automobilis vairuojamas Wardo Sluys artėja prie pergalingo finišo.

Roberto Kupčiko vairuojamas "Porsche 997 GT3" nuo lyderių jau atsilieka dviem ratais. Jei atlaikys technika, vairuotojai nedarys klaidų, lenktynių taurė gali iškeliauti į Belgiją.

20:28

Paskutiniame posūkyje vienas po kito išslydo du automobiliai. Pirma, "Asus" komandos "BMW 6", kelios minutės poto - "Helios Sport" "Honda Civic Type-R". Kietų blokų pavyko išvengti, abu automobiliai grįžta į trasą.

Iki finišo lieka 23 ratai, lyderiai nesikeičia.

20:33

„Oktanas Racing“ komandos lenktynininkas Nemunas Dagilis prasitarė, kad situacija ne pati geriausia. „Jei pirmaujantys belgai  klaidų nedarys, turėsime tenkintis antra vieta“ - ne ypač geros nuotaikos pasakojo Nemunas.

20:36

Roberto Kupčiko vairuojamas „Porsche 997 GT3“ lenkia lyderių „BMW Silhuette“. Deja, taip atsilikimą sumažindamas nuo daugiau nei dviejų ratų iki daugiau nei vieno rato.

Lieka 18 ratų!

20:40

Robertas Kupčikas įveikė greičiausią lenktynių ratą! 1:21:032

"Oktanas Racing" vejasi lyderius. Bet ar pakankamai greitai?

20:46

Prieš paskutinį trasos posūkį kažkas iš lenktynininkų nesuvaldė automobilio ir išvartė minkštus blokus. Saugos automobilis neišleistas, trasos personalas greitai sutvarkė trasą ir lenktynės tęsiasi!

Liko mažiau nei 12 ratų! Robertas Kupčikas lekia kaip vėjas, tačiau iki belgų dar toli.

20:53

Belgai nemažina tempo, o „Oktanas Racing“ Robertas Kupčikas stringa už lėtesnių sportininkų.

Lieka 7 ratai!

20:57

Beje, „Bauer Racing“, iš dvidešimt penktos vietos pakilę iki ketvirtos, atsilikimą iki lenkų „Ferrari“ sumažino iki mažiau nei vieno rato!

Lieka paskutiniai 5 ratai ir žinosime „Omnitel 1000 km lenktynių“ nugalėtoją!

21:00

Paskutinis ratas! Rodos nugalėtojas aiškus - "KS Motorsport" komanda iš Belgijos su ypač greitu "BMW Silhuette" automobiliu!

21:01

Finišas!

Vienuoliktas "Omnitel 1000 km lenktynes" laimi "KS Morotsport" iš Belgijos!

 

21:02

Robertas Kupčikas dėjo visas pastangas, tačiau jų nepakako. "Porsche 997 GT3" automobilis ir "Oktanas Racing" komanda šiandien antri.

21:04

Trečioji vieta atitenka lenkams "Fuchs" su "Ferrari F430 Scuderia". Greičių dežės gedimų kankinama komanda džiagiasi pabaigusi varginančias lenktynes.

21:07

Išlięs iš pergalingo "BMW", lenktynių nugalėtojas Steve Vanbellingen kelia rankas į viršų!


 

21:11

Taigi, komandos finišavo tokiu eiliškumu: "KS Motorsport", "Oktanas Racing", "Fuchs", "Bauer Racing", "Rimo", "BMP - Martin Sport", "Asus", "Sport Racing Technologies", "Kaukas" ir "Autoverslas".

21:12

Baigiame tiesioginius lenktynių komentarus.

Ačiū visiems www.15min.lt skaitytojams, susitiksime sekančiais metais!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius