Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienis „Omnitel 1000 km lenktynėse“: gintarinių „Volgų“ debiutas ir „Fast Lap“ finalas

Palangoje jau įsisiūbavo svarbiausias metų renginys – „Omnitel 1000 km lenktynės“, pavertęs Palangą ne saulės ir jūros, o automobilių sostine. Jau nuo ketvirtadienio ryto trasoje be perstojo riaumoja varikliai ir cypia padangos.
Atidarymo akimirka
Palangoje šį savaitgalį bus svarbiausia ne jūra, o automobiliai. / Organizatorių nuotr.

15min.tv tiesioginė transliacija iš lenktynių – penktadienį 17.40 val.

Debiutinėse šių metų lenktynėse „Dzintars Volga“ bus lenktyniaujama „Volga“ markės automobiliais. Į šias lenktynes užsiregistravo šeši latviai.

Kita lenktynių naujiena – „Samsung Fast Lap“. Ne dienomis, o valandomis populiarėjančios lenktynės vyksta vadinamuoju „Time Attack“ formatu (laimi greičiausiai ratą įveikęs dalyvis). Į šias lenktynes atvažiuoja ypač didelį potencialą turinti technika. Pirmiausia – ilgai konstruotas „Xtra Racing“ komandos „Audi Xtra“. Šis monstras turi 620 AG galios variklį, 3,2 sek. iki 100 km pagreitį ir didelę galią gebančią išnaudoti važiuoklę. 

Tuo tarpu Andrius Firantas po ilgai trukusių darbų pagaliau baigė rengti „Honda S2000“ automobilį. Rėminėmis konstrukcijomis ir vos 850 kg sveriantis automobilis turėtų būti vienas greitesnių. Dar matysime Joną Poškų su greičiausiu Lietuvoje „Mitsubishi Evo“, šių metų „Fast Lap“ Nemuno žiedo etapo nugalėtoją Tomą Gruzdį su „Nissan 200SX“. Bus karšta.

Žavūs veteranai

Kaip ir praėjusiais metais, vyks ir istorinių automobilių lenktynės. Jose varžysis iki 1985 m. pagaminti automobiliai. Bet matant juos lenktynių trasoje nepanašu, kad jiems – daugiau nei 25 metai. Štai nuolatiniai lenktynių dalyviai britai Hollandai startuos net trimis automobiliais – „Ford Escort“, „Ford Sierra Cosworth“ ir dar vienu „Ford“, niekam nežinomu „Winston Cup Car“ pavadinimu. Pastarasis po variklio dangčiu slepia V8 variklį, sportinį diferencialą gale ir sportinę pavarų dėžę per vidurį.

Beje, Hollandų šeimyna buvo pirmieji, įsikūrę lenktynių trasoje. Jau antradienį dar neuždarytoje trasoje stovėjo jų palapinės ir išrikiuoti automobiliai. Pro šalį važiuojantys palangiškiai negalėjo nuleisti nuo jų akių.

Kas laimės?

Pamenate praėjusių metų lenktynių paskutiniuosius ratus? Priminsime, kad tuomet lyderiavusius belgus su „BMW Silhuette“ automobiliu vijosi lietuviai „Oktanas Racing“ su „Porsche 911 GT3“. Nors mūsiškiai vieną po kito suko greičiausius lenktynių ratus, pergalę šventė belgai. Šiais metais belgai su nauju automobiliu BMW M3 grįžta siekti antros pergalės. O „Oktano“ komanda nusprendė šių metų lenktynėse nedalyvauti. Tik vienas iš praėjusių metų „Porsche“ pilotų – Nemunas Dagilis – dalyvaus lenktynėse. Jis sės į „Bauer racing“ komandos „AGM Kit Car“.

Po kelerių metų pertraukos į Palangos trasą sugrįžta ir „Snoras Spyker Squadron“ komanda su bene greičiausias Europos trasas išbandžiusiu „Spyker C8 Laviolette GT2“ automobiliu ir profesionalių pilotų desantu – Peteriu Dumbrecku, Tomu Coroneliu ir Jonu Gelžiniu. Šiai komandai iki šiol priklauso greičiausio trasos rato rekordas ir 2008 m. nugalėtojų titulas. 

„Snoras“ į šias lenktynes užregistravo dar dvi komandas – „Snoras Client Team 1“ ir „Client Team 2“. Abi startuos „Ferrari F430 Challenge“ automobiliais. Vieną iš jų pilotuos ir „Formulės-2“ lenktynių patirties turintis Kazimieras Vasiliauskas.

Lenktynių trasoje išvysime ir tikrą šių lenktynių veteraną, „Auto ABC“ komandos „VAZ 2104“. Tai, ko gero, fotografų mylimiausias automobilis.

Draugą pažinsi nelaimėje

Paprastai žiniasklaida daugiausiai dėmesio skiria būtent šioms lyderių komandoms. Tačiau kiti lenktynių dalyviai nusipelno dar daugiau dėmesio.

Ne tokius kosminius biudžetus turinčios komandos lenktynėms atiduoda visas savo jėgas. O kur dar lenktynių dramos – technika lūžta, ją reikia remontuoti čia ir dabar. Dažnai pagalbos ranką ištiesia konkurentai, pasitaiko, kad lenktynėse nefinišavusio ekipažo komanda širdyje jaučiasi nugalėtoja, nes padėjo kitai komandai pasiekti išsvajotą finišą.

Ne pirmą kartą lenktynėse startuojančios komandos konkurentų palapinėse sutinka tikrus draugus. Čia tinka patarlė „tikrą draugą pažinsi nelaimėje“.

Pirmieji nugalėtojai

Vakar po oficialaus dvyliktųjų „Omnitel 1000 km lenktynių“ atidarymo surengtos „Battery Super Sprint“ lenktynės, kuriose dalyvavo visos 44 komandos. Lenktynes laimėjo „Bauer Racing“ komandos AMG Kit Car vairavęs Ramūnas Čapkauskas, trasoje sugaišęs 5,76 sek. 0,2 sek. nugalėtojui pralaimėjęs antrąją vietą užėmė „Artas Racing-PBS“ komandos lenktynininkas Darius Baltramiejūnas, vairavęs „Lexus IS F“ automobilį. Trečioji vieta atiteko „Tygelis AD Evopermormance“ ekipai, kurios narys Vytas Bilinskas su „Seat Ibiza“ trasą įveikė per 6,03 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius