-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Saugus eismas – neatsiejama lenktynių dalis

Tik trys savaitės beliko iki liepos 18-21 dienomis Palangoje vyksiančių tradicinių „Omnitel 1000 km lenktynių“ - didžiausio ir prestižiškiausio automobilių sporto renginio Baltijos šalyse.
Daugos diržų veiksmingumo imitatorius
Daugos diržų veiksmingumo imitatorius

Tapo gražia tradicija, kad įvairioje ir turiningoje automobilių sporto šventės programoje vietos randa ir eismo saugumo problemos. Lenktynių dienomis apsilankiusiems didžiausiame šalies kurorte jas primins tradiciniu tapęs saugaus eismo priemonių skatinimo kompleksas, kurį lenktynių organizatoriai, VšĮ „Promo events“, siūlo glaudžiai bendradarbiaudami su Susisiekimo ministerija ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

„Dar neseniai Lietuva linksniuota kaip labiausiai avaringa šalis, o dabar dažnai mes pristatomi kaip didžiausią pažangą šioje srityje daranti valstybė“, – teigia susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Ministro nuomone, profesionaliai organizuotos lenktynės, o ne šalies keliai – būtent ta vieta, kur galima realizuoti adrenalino poreikį, o tuo pačiu ir mokytis saugiai vairuoti automobilį esant net ekstremalioms sąlygoms. Todėl ministras visapusiškai palaiko ir skatina priemones, ugdančias ir įtvirtinančias saugaus eismo pradus, mokančias kaip saugiai elgtis užmiesčių keliuose ir miestų gatvėse. 

Liepos 20-21 dienomis lenktynių trasos prieigose žiūrovai galės išbandyti saugos diržų ir automobilio virtimo simuliatorius, o juos išmėginę – pajusti kuo gręsia pražūtingas saugos diržų ignoravimas arba kokios perkrovos bei jausmai patiriami virstant automobiliui.

Kaip ir kasmet, daug dėmesio bus skiriama saugaus eismo klasei arba elektromobilių trasai mažiesiems, kuri jau keletą metų susilaukia didžiausio jų antplūdžio ir kurią šiemet padės įrengti valstybės įmonė ,,Klaipėdos regiono keliai“.

Natūralu, kad vaikus labiau nei pačios lenktynės vilioja ši trasa, kurią tiksliau reikėtų vadinti  sumažintu, miniatiūriniu gatvės su žiedine sankryža, veikiančiais šviesoforais ir visais būtinais kelio ženklais maketu.

Svarbiausia, kad vaikams važinėjant elektriniais automobiliukais dirbtinai sukurtomis gatvėmis imituojamos realios situacijos kelyje, kuriose vaikai turi orientuotis paisydami tikrų kelio ženklų.

Renginio dienomis bus tęsiama ir nemenko populiarumo susilaukusi akcija „Nevairuok išgėręs“

Mažieji galės ne tik nemokamai įveikti šią trasą vairuodami elektromobilius, bet ir dalyvauti „Klaipėdos regiono kelių“ instruktorių vedamose saugaus eismo pamokose, o geriausiai įsisavinę eismo taisykles bei puikiai vairavę elektromobilius iš Palangos parsiveš ir įsimenančių prizų.

„Mokymas saugaus eismo abėcėlės daugiausia naudos duoda jei bendromis visų pastangomis to imame mokyti vaikus, – įsitikinęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos eismo saugumo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas. – Įsisavintą eismo abecėlę ir įgytus pirmuosius saugaus eismo keliuose įgūdžius jiems primins dovanėlės – spalvingos knygutės vaikams „Saugokime vieni kitus kelyje“, skirtukai knygoms ir specialios liniuotės, krepšiai ir liemenės vaikams bei suaugusiems su šviesą atspindinčiomis juostomis, lankstinukai, įvairūs juostiniai atšvaitai ir atšvaitiniai žaisliukai“.

Patiems „Omnitel 1000 km lenktynių“ organizatoriams rūpi ne tik renginio dalyvių ir svečių, bet ir visų į jį atvyksiančių bei išvyksiančių saugumas. Todėl renginio dienomis bus vykdomos įvairios viktorinos saugaus eismo tema, tęsiama ir nemenko populiarumo susilaukusi akcija „Nevairuok išgėręs“. Lenktynių miestelyje bus įrengti alkotesteriai, o viso renginio metu žiūrovai prieš sėsdami prie vairo bus skatinami pasitikrinti blaivumą.

„Jeigu šios jau kelinti metai mūsų bendrai organizuojamos priemonės privers vairuotojus būti atidesnius ir padės kovoti už saugų eismą keliuose ir gatvėse, jausimės atlikę nemenką ir svarbų darbą“, – sako „Omnitel 1000 km lenktynes“ rengiančios bendrovės „Promo events“ vadovas Darius Jonušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius