Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone bus ribojamas pėsčiųjų greitis

Centrinėse prekybinėse Londono gatvėse nuo šiol bus ribojamas pėsčiųjų greitis. Didžiosios Britanijos sostinė yra pirmasis pasaulio miestas, kuriame atsiras dviejų greičių šaligatviai, rašo laikraštis „The Wall Street Journal“.
Londonas
Londonas / „Scanpix“ nuotr.

Įgyvendinant tokius planus, šaligatviai bus padalyti į dvi eismo juostas: arčiau parduotuvių vitrinų esanti vadinamoji lėtesnė juosta bus skirta apsipirkti išėjusiems žmonėms, turistams ir tiems, kurie mėgsta vaikščioti neskubėdami. O juosta arčiau važiuojamosios dalies bus skirta skubantiesiems į darbą ir greitai vaikščiojantiems žmonėms.

Dviejų eismo juostų šaligatvių iniciatorės – Londono centrinėje dalyje, kur būna daug žmonių, veikiančios parduotuvės. Štai, pavyzdžiui, pagrindine Oksfordo gatve per dieną eina apie 100 tūkst. žmonių. Centinėje Londono dalyje per metus apsilanko iki 200 mln. žmonių. Parduotuvių atstovai teigia, kad dviejų juostų šaligatviai leis supaprastinti pėsčiųjų eismą.

Verta paminėti, kad Londono valdžia ėmė rimtai spręsti pėsčiųjų, kurių didžiąją dalį sudaro turistai, problemas. Neseniai buvo rekonstruota perėja Oksfordo ir Regento gatvių sankryžoje, praneša BBC. Dabar pėstieji sankryžą galės kirsti įstrižai, o tai padidins judėjimo laisvę. Tokią mintį Londonas pasiskolino iš Tokijo. Sankryžos rekonstrukcija kainavo 5 mln. svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius