Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 tūkst. Lt premijomis apdovanoti krepšininkai: „Rezultatas nebūtų buvęs prastesnis ir be premijų“ (nuotraukos)

Turkijoje pasibaigusiame pasaulio vyrų krepšinio čempionate bronzos medalius iškovoję lietuviai pateko į tikrą sveikinimų maratoną. Antradienį Lietuvos Respublikos Vyriausybėje 15 tūkst. Lt premijomis ir medaliais už sporto pergales apdovanoti krepšininkai teigė, kad rezultatai nebūtų buvę prastesni ir be žadėtų premijų.
Pagerbimo akimirka
Rinktinės kapitonas R.Javtokas (dešinėje) premjerui A.Kubiliui įteikė kamuolį su visų rinktinės krepšininkų parašais. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Žaidžiame ne dėl pinigų. Nežinau nė vieno komandos nario, kuris skųstųsi, kad premija per maža ar per didelė. Ne paslaptis, kad kitos valstybės krepšininkams skiria didesnes premijas, tačiau į rinktinę mes važiuojame ne dėl jų. Manau, jeigu nebūtų buvę jokių premijų, rezultatas nebūtų buvęs prastesnis“, – teigė rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

„Ne pinigai esmė. Žymiai didesnis įvertinimas yra pagerbimas, ordinai – bus ką vaikams, anūkams parodyti. O pinigai ateina ir išeina“, – antrino Jonas Mačiulis.

Dėkojo sirgaliams

Į tikrą sveikinimų maratoną patekę krepšininkai neslėpė kažko panašaus ir tikėjęsi. „Pažįstame savo sirgalius – jie tikrai moka švęsti pergales. Ne kartą mus yra iškilmingai sutikę ir kai grįždavome su ketvirta vieta. Matyti tokią sveikinančių sirgalių minią buvo kažkas nepaprasta. Ačiū jiems“, – sakė R.Javtokas.

„Buvome pasitikti kaip čempionai, – pridūrė J.Mačiulis. – Sunku apsakyti savo jausmus. Čiupinėjame, laikome rankoje bronzos medalį ir suprantame, jog jis reiškia tai, kad esame viena stipriausių rinktinių pasaulyje, tačiau sunku suvokti, kokia didelė yra šios pergalės vertė visai Lietuvos tautai.“

Geriausi Europoje

Krepšininkus Vyriausybėje antradienį pagerbęs premjeras Andrius Kubilius, kuris pasaulio čempionato metu pareiškė iš krepšininkų laukiantis aukso medalių, sveikino rinktinę tapus stipriausia Europoje.

„Labai ačiū jums. Įrodėte, kad esate stipriausi Europoje. Nors Turkija irgi yra Europos dalis, jūs vis tiek esate geriausi. Kitąmet Lietuvoje vyksiančiame Europos krepšinio čempionate jūs tai įrodysite, aš tuo neabejoju“, – sakė A.Kubilius. Iš krepšininkų premjeras sulaukė unikalios dovanos – kamuolio su visų rinktinės žaidėjų parašais.

Skambių pagyrų negailėjo ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas: „Prieš metus Lenkijoje vykusiame Europos čempionate Lietuvos krepšinio vizitinė kortelė buvo suplėšyta į skutelius. Vienuolikta vieta tikrai buvo tragedija. Jūs paėmėte tuos skutelius ir suklijavote.“

Ilsėtis neturės kada

Po istorinio pasirodymo pasaulio čempionate Lietuvos krepšininkai ilgai ilsėtis negalės.

„Artimiausiomis dienomis visi turėsime išvykti į klubus, ruoštis naujam sezonui. Aš asmeniškai turėsiu tris laisvas dienas. Kitiems išvykti reikės jau rytoj“, – pasakojo R.Javtokas.

„Man klubas skyrė savaitę poilsio. O tada, kaip sakė Linas Kleiza, ilsėsimės visą sezoną“, – juokėsi J.Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius