Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsisveikinimo rungtynėse Lietuvos rinktinė nepasigailėjo „Žalgirio“ (nuotraukos)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atsisveikino su sirgaliais. Ketvirtadienį į pasaulio čempionatą Turkijoje išvykstantys Kęstučio Kemzūros auklėtiniai antradienį paskutiniame draugiškame mače 94:67 sutriuškino nestipriausios sudėties Kauno „Žalgirį“.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė paskutinėse draugiškose rungtynėse sutriuškino „Žalgirį“
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė paskutinėse draugiškose rungtynėse sutriuškino „Žalgirį“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Lietuva

Nors žalgiriečiai sėkmingiau pradėjo susitikimą (0:5), Jono Mačiulio vedama Lietuvos rinktinė netrukus tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas (9:5).

K.Kemzūros auklėtinių persvara augo lyg ant mielių. Pirmajame kėlinyje ji pasiekė 10 (22:12), antrajame – 20 (44:24), o trečiajame ir 30 taškų (59:29). Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas.

Rungtynių eiga

Startinės komandų sudėtys

Lietuva: M.Kalnietis, M.Gecevičius, J.Mačiulis, L.Kleiza ir R.Javtokas.

„Žalgiris“: A.Čapinas, A.Milaknis, D.Šalenga, M.Kuzminskas ir M.Begičius.


Pirmas kėlinys

Taškų sąskaitą pirmieji atsidarė žalgiriečiai – M.Begičius pelno dvitaškį, M.Kuzminskas prideda tritaškį ir „Žalgirio“ krepšininkai šauna į priekį (0:5). Lietuvos rinktinės krepšininkai į tai atsako 6 taškais iš eilės (6:5). R.Javtokui nepavyksta pataikyti nė vieno iš dviejų baudos metimų – antrasis net neliečia lanko. Sužaidus pusę kėlinio rezultatas lygus (9:9).

Vos pakilęs nuo suolo P.Jankūnas smeigė tritaškį (16:9). Nenuostabu, jog mažai kartu rungtyniavusiems „Žalgirio“ krepšininkams sunkiai sekasi regzti atakas – dažnos jų įstringa kibioje Lietuvos rinktinės gynyboje (20:12). Po dar vieno T.Klimavičiaus dvitaškio praraja tarp ekipų pirmą kartą rungtynėse pasiekė dviženklę ribą (22:12). Kėlinį taikliu tritaškiu su sirena užbaigė T.Delininkaitis (25:13).

Antras kėlinys

Antras kėlinys prasidėjo dar viena sėkminga Lietuvos rinktinės atakų banga, po kurio skirtumas tarp ekipų išaugo net iki 17 taškų (30:13). Žaidimo sparta kiek sulėtėjo, komandoms sunkiai sekėsi rinkti taškus – sužaidus pusę kėlinio rezultatas buvo 33:18 rinktinės naudai.

J.Mačiulis nesunkiai rinko taškus, o nacionalinė šalies komanda toliau didino savo pranašumą (41:22). Po M.Gecevičiaus tritaškio „Žalgirio“ deficitas pasiekė ir 20 taškų (44:24). Kėlinį gražiu prasiveržimu užbaigė M.Pocius (46:25). Įspūdingą metimą beveik per visą aikštelę pataikė A.Čapinas, tačiau „Žalgirio“ įžaidėjo metimas buvo kiek pavėluotas ir teisėjai jo neįskaitė.

Trečias kėlinys

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje nepasikeitė – P.Jankūnas pelnė 5 taškus iš eilės ir sukrovė Lietuvos rinktinei dar didesnę persvarą (51:27). Galingas L.Kleizos dėjimas iš viršaus (57:29). Sužaidus pusę kėlinio rinktinės persvara siekė jau 30 taškų (62:32).

Komandos apsikeičia sėkmingomis atakomis (68:38). Dar kartą pataikyti iš savo aikštelės pusės A.Čapinui nepavyksta ir po trijų kėlinių Lietuvos rinktinė pirmauja užtikrinta 28 taškų persvara (70:42).

Ketvirtas kėlinys

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas. Jį taikliu tritaškiu pradėjo A.Čapinas (72:47), tačiau Lietuvos rinktinės persvara buvo per didelė, kad susitikime atsirastų kokia nors intriga. Taiklus Š.Vasiliausko tritaškis (79:52). Gražus D.Šalengos prasiveržimas pasibaigia dviem taškais ir M.Andriuškevičiaus pražanga (83:57).

Abi komandos pastebimai atsipalaidavo ir tiesiog laukė draugiško mačo pabaigos (88:60). Lietuvos rinktinė susitikimą laimėjo rezultatu 94:67.

Statistika

Rezultatyviausi žaidėjai

Lietuva: Jonas Mačiulis 15, Paulius Jankūnas 15, Martynas Pocius 11, Tadas Klimavičius 10, Tomas Delininkaitis 10, Renaldas Seibutis 9.

„Žalgiris“: Mirza Begičius 14, Artūras Milaknis 11, Omaras Samhanas 10, Aleksandras Čapinas 10, Dainius Šalenga 8, Žygimantas Janavičius 5, Šarūnas Vasiliauskas 5.

Prieš rungtynes

Buvo planuota, kad atsisveikinimo rungtynes Lietuvos rinktinė žais prieš Irano krepšininkus, tačiau šiems neatvykus į Lietuvą, nuspręsta negriauti pasiruošimo pasaulio čempionatui tvarkaraščio ir draugišką mačą surengti su „Žalgiriu“.

Tik praėjusią savaitę pasiruošimą naujajam sezonui pradėję žalgiriečiai šiose rungtynėse žadėjo žaisti žiūrovams, o K.Kemzūra teigė, kad stengsis savo auklėtinius nuteikti rimtai kovai.

Įdomu, jog rinktinės gretose rungtyniaus net keturi kito sezono „Žalgirio“ krepšininkai – Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Tadas Klimavičius ir Paulius Jankūnas.

Į planetos pirmenybes Turkijoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė išvyks ketvirtadienį.

Pirmąsias rungtynes pasaulio čempionate lietuviai su Naujosios Zelandijos rinktine žais šeštadienį, rugpjūčio 28 dieną.

Be šių rinktinių, D grupėje dar varžysis pasaulio čempionė Ispanija, Prancūzija, Kanada ir Libanas.

Į kitą pirmenybių etapą – aštuntfinalį – pateks keturios stipriausios grupės rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius