Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Kemzūra: „Ne viskas pavyko, ką buvome suplanavę“

Po pralaimėjimu pasibaigusių pasaulio krepšinio čempionato pusfinalio rungtynių su JAV Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra tvirtino, kad didelių priekaištų žaidėjams neturi. „Rytoj turime kilti iš naujo su geriausiomis jėgomis ir nuotaika. Rytoj paskutinė diena“, – sakė jis.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Turime žiūrėti į priekį. Vyrai kovėsi, ne viskas pavyko, ką buvome susiplanavę. Reikia pripažinti, kad amerikiečiai žaidė labai gerai, buvo pasiruošę“, – kalbėjo K.Kemzūra. Anot jo, Linui Kleizai buvo labai sunku ir nesisekė.

Lietuvos rinktinė pusfinalyje neprilygo Kevino Duranto vedamiems amerikiečiams (komentarai, nuotraukos, statistika)

Robertas Javtokas: pamiršime šias rungtynes ir kovosime dėl medalio

Jonas Mačiulis: amerikiečiai primetė mums savo žaidimą

„Buvo momentų, kai kabinomės ir norėjosi ketvirtame kėlinyje, kad skirtumas sumažėtų iki vienženklio. Tuomet varžovus gal būtų pradėjus veikti psichologija. Būtų atsirandęs šansas, – komentavo Lietuvos rinktinės treneris. – Buvo, kaip buvo. Priekaištų didelių neturiu. Kažkur pritrūko dėmesio, atidumo. Rytoj turime kilti iš naujo su geriausiomis jėgomis ir nuotaika. Rytoj paskutinė diena.“

– Ar lyderis Linas Kleiza perdegė?
– Jam nėra lengva žaisti. Neduodavo jam priimti kamuolio, dengė gerai. Manau, atsiliepė ir tai, kad jis per visą turnyrą įdėjo daug jėgų. Bet kuriam žaidėjui taip gali atsitikti. Tikiu, kad jis rytoj sužais taip, kaip mes įpratę jį matyti.

– Ką galite pasakyti apie Kevino Duranto žaidimą?
– Jis buvo nesustabdomas. Ką čia komentuoti. Turi amerikiečiai daug ginklų, o iššovė pagrindinis. Nepadarėme tinkamo darbo. Asmeniškai gintis prieš juos sudėtinga, nes jie nedaro kažkokių derinių, viskas paremta individualiais veiksmais. Manau, kad kombinuota gynyba buvo neblogai, bet vienas prieš vieną jis vis tiek liko. Sužaidė Durantas šiandien fantastiškai.

– Mums nepavyko surengti greitų kontratakų ar varžovai labai greitai grįždavo į gynybą?
– Nebuvo nurodymas eiti pėsčiomis. Negalėjome įsivelti į greitą žaidimą. Atviras krepšinis jiems būtų dar parankesnis...

– Juo sudėtingesnis varžovas, tuo Robertas Javtokas žaidžia geriau?
– Džiaugiuosi, gal jam reikėjo duoti daugiau kamuolių. Čia jo patirtis, nusiteikimas ir charakteris sužaidė. Jis visada drąsino ir vedė vyrus į priekį. Ne veltui jis yra komandos kapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius