Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Kleiza: „Čia tik turnyro pradžia. Reikia eiti į priekį“ (video)

Po įspūdingos pergalės pasaulio čempionato D grupės trečiose rungtynėse su titulą ginančiais Ispanijos krepšininkais (76:73) Lietuvos rinktinės žaidėjai nepuolė į euforiją. Daugelis teigė, kad mintyse – artėjančios rungtynėse trečiadienį su Prancūzijos nacionaline komanda.
Lietuvos krepšininkai emocijoms nepasidavė
Lietuvos krepšininkai emocijoms nepasidavė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nieko dar nepadarėme, dar tik pakeliui į savo tikslą. Džiugu, kad visa komanda lyg susitarusi pradėjo gerai žaisti. Gaila, kad vis atsikeliame antroje pusėje. Teisėjai savo darbą gerai darė, neturėtume skųstis. Komanda turi charakterį“, – po rungtynių sakė rinktinės kapitonas Robertas Javtokas. Paklaustas, ar neskaudėjo traumuotos kojos nusijuokė: „Pamiršau ją“.

Andriuškevičiaus debiutas

„Iš pradžių buvo toks laukimas. Galvoji, kada čia teks išeiti į aikštę. Kai išėjau į aikštę, pavyko tos gyvasties įnešti į žaidimą, atsirado energijos daugiau, – kalbėjo per šias rungtynes Lietuvos rinktinėje oficialiai debiutavęs Martynas Andriuškevičius. – Man viskas vėliau ateina. Stengiuosi neužmigti ant laurų, bet širdyje malonu. Dar maloniau prisidėti prie tokių pergalių.“

Trim taškais ir dviem atkovotais kamuoliais prie pergalės prisidėjęs vidurio puolėjas tvirtino, kad čempionatas dar tik įsibėgėja: „Iš tikrųjų galime ir daugiau parodyti nei šiandien.“

„Nugalėti favoritus labai malonu. Buvome užsivedę, gal padėjo tos dvi pralaimėtos kontrolinės rungtynės. Noras įkąsti buvo didelis, – kalbėjo Tomas Delininkaitis. – Ši pergalė suteiks daugiau pasitikėjimo, bet nereikia skraidyti padebesiais. Laukia kova dėl pirmos vietos. Gal pasakysiu ūkiškai - mūsų komanda turi kiaušinius“.

Mačiulis: buvome užsivedę

Varžovų gynybą aštriais prasiveržimais draskęs ir prasižengti vertęs Jonas Mačiulis tikino, kad į priekį komandą varė ne tiek pyktis, kiek didelis susikaupimas.

„Visi buvome užsivedę ir troškome pergalės. Buvome labai susikaupę. Ispanai nežaidė namie, nepalaikė jų tiek sirgalių, tikrai buvo geras teisėjavimas. Kovėmės ir nugalėjome“, – komentavo13 taškų pelnęs puolėjas ir tuojau pakvietė nepasiduoti emocijoms, nes laukia kitos rungtynės.

Kleiza – nieko nebijome

„Mes esame gera komanda – nieko nebijome. Noras pasirodyti buvo didelis, kai atėjo laikas, parodėme, – kalbėjo 17 taškų pelnęs Linas Kleiza. – Aišku, nežaidėme savo protingiausio krepšinio, darėme daug klaidų, turime ką tobulinti. Kas buvo sunku, nežinau. Svarbiausia – laimėjome.“

– Ką duos ši pergalė?
– Turime koncentruotis jau kitoms rungtynėms. Iš šių reikia paimti tai, ką darėme gerai. Svarbiausia – neįlipti į tą duobę, į kurią įlipame jau antras rungtynes iš eilės.

– Kada pajautėte, kad galima nugalėti ispanus?
– Rungtynės buvo įtemptos, bet mūsų žaidėjai, pakilę nuo atsarginių suolo padarė lūžį, žaidė atletiškai, agresyviai. To mums labai reikėjo. Iki paskutinių sekundžių nebuvo aišku, kaip ten bus.

– Pastebėjote arenoje Lietuvos sirgalius?
– Ne (juokiasi). Iš tikrųjų mūsų sirgaliai nuostabūs. Esame dėkingi jiems. Jie yra didelė mūsų sėkmės priežastis. Jie visada buvo su mumis nuo Lenkijos pernai, kai nesisekė. Dėkojame jiems už nuoširdų palaikymą.

– Gal ispanai jau nebeverti favoritų vardo?
– Čia tik turnyro pradžia. Reikia eiti į priekį. Man neįdomu, kaip ispanai žais. Nulis emocijų. Man įdomu, kokį rezultatą lietuviai pasieks.

VIDEO: 15min.lt: Zaideju komentarai po pergales pries Ispanija.mov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius