-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Pocius apie dvikovą su JAV: jeigu užsižiopsosi, būsi tuojau pat nubaustas (video)

Lietuvos rinktinės snaiperiui Martynui Pociui pasaulio krepšinio čempionato pusfinalyje šeštadienį teks kautis su JAV rinktine ir buvusiu savo treneriui Mike'u Krzyzewskiu. Buvęs „Duke“ universiteto krepšininkas tikisi, kad dar turės ką parodyti savo buvusiam treneriui.
Martynas Pocius
Martynas Pocius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Studijuodamas „Duke“ universitete M.Pocius žaidė M.Krzyzewskio treniruojamoje komandoje ir gerai pažįsta trenerį, kuris dabar eina JAV rinktinės stratego pareigas. „Emocijų daug, bet įrodyti nėra ką. Pagrindinis dalykas – žaidžiame pusfinalyje“, – penktadienį kalbėjo M.Pocius.

Kęstutis Kemzūra: didžiausias mūsų pranašumas – neturime ko prarasti

Mantas Kalnietis: norisi, kad geras mūsų žaidimas ir pergalės nesibaigtų

Anot jo, daugiau emocijų buvo, kai žaidė šią vasarą kontrolinėse rungtynėse su JAV: „Seniai buvau jį matęs, tai gal buvo daugiau emocijų. Dabar tos emocijos nuslūgusios. Dabar tikslas – pačios rungtynės ir geras komandinis žaidimas.“

– Ar skiriasi trenerio krepšinio filosofija, kai žaidei jo komandoje ir čia, jam treniruojant JAV komandą?
– Nesiskiria. JAV rinktinė – jauna ir ten nėra didelių žvaigždžių, kurios buvo praėjusiais metais ar užpernai. Jie galvoja, kad gali laimėti šį pasaulio čempionatą. Treneris padarė gerą darbą – subūrė komandą. Kai pas jį žaidžiau, jis sakydavo – penki žaidėjai aikštėje turi būti kaip kumštis. Jie žaidžia net nesavanaudiškai.

– Susidaro įspūdis, kad amerikiečiai koncentruojasi daugiau į puolimą...
– Nesutikčiau. Krzyzewskis visuomet akcentuoja gynybą. Jeigu pažiūrėsite į statistiką, tai daug lengvų taškų amerikiečiai pelno po perimtų kamuolių. Tai jiems padeda. Puolimas toks, kad visi gali pataikyti, nes visi žaidėjai geri. Tačiau jiems buvo akcentuota, kad be gynybos jie nieko nelaimės. Vis tiek krepšinio lygis pakilęs pasaulyje ir visos komandos gali užpulti. Amerikiečiai šiame turnyre pirmi pagal pelnomus taškus ir antri pagal gynybą.

– Reikėtų varžovus įklampinti į pozicinį žaidimą?
– Kaip argentiniečių mes jų neapibėgsime. Ilgesnio atsarginių suolo taip pat neturime. Reikės mums drausmės, stengtis neklysti, kad to neišnaudotų, pataikyti, kad greitai nesuorganizuotų atakos. Nesakau, kad reikia 24 sekundes laikyti kamuolį, bet reikės žaisti protingai. Jų krepšinis labai agresyvus ir jeigu kur nors užsižiopsosi, būsi tuojau pat nubaustas. Mums tai bus didelis išbandymas. Pažadame, kad kovosime, kaip tai darėme visą šį čempionatą.

– Kęstutis Kemzūra prašė kokių patarimų ar informacijos apie Krzyzewskio darbą?
– Galbūt daugiau apie tai kalbėjome prieš kontrolines rungtynes, dabar jau yra pakankamai daug vaizdo medžiagos. Treneris ir taip labai gerą darbą daro, mes tik žaidžiame ir vykdome jo nurodymus.

– Teko susitikti su Krzyzewskiu ir pakalbėti?
– Madride ir po šio ketvirtfinalio. Jis buvo laimingas ir sakė, kad didžiuojasi mano žaidimu. Labai smagu iš jo tai girdėti. Tikėkimės, kad pavyks jam dar kažką įrodyti per ateinančias rungtynes.

– Amerikiečiai – geriausia komanda ant popieriaus?
– Jeigu sudėsime žaidėjus, trenerį ir trenerio darbą – taip. Negalima nuvertinti turkų. Lietuvos taip pat niekada negalima nuvertinti (juokiasi).

Dvi nė karto šiame pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje nesuklupusios rinktinės – Lietuva ir JAV – šeštadienį 19.00 val. susigrums dėl vietos finale. Nugalėtojas užsitikrins mažiausiai sidabro medalius, o nesėkmę patyrusi komanda dar turės galimybę kautis dėl bronzos medalių.

Bet kuriuo atveju jauna ir ambicinga Lietuvos rinktinė perrašė Lietuvos krepšinio istoriją įveikdama ketvirtfinalio barjerą. Ketvirtadienį Kestučio Kemzuros auklėtiniai triuškinamai 104:85 įveikė patyrusią Argentinos komandą. Iki šiol lietuviai planetos pirmenybėse aukščiausiai buvo pakilę iki 7–os vietos (1998 ir 2006 metais).

VIDEO: 15min.lt: pocius 09 10.mov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius