Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras iš Lietuvos krepšininkų tikisi aukso medalių (apklausa)

Premjeras Andrius Kubilius sako besitikintis, kad iš Turkijoje vykstančio pasaulio krepšinio čempionato Lietuvos rinktinė grįš su aukso medaliais.
Lietuvių ir kinų dvikova
R.Javtokas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis taip pat žada, kad pinigų įvertinti krepšininkų laimėjimus valstybė ras.

„Manau, kad tikrai šioje vietoje visi galbūt sutarsime, kad nereikėtų su pavydu žiūrėti į tai, kokius pinigus reikia skirti net jeigu laimėsime ir auksą. Kadangi tikrai tikiuosi, kad laimėsime auksą“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

Pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką, už aukso medalius krepšininkai gautų po 40 tūkst. litų, už sidabro medalius – po 25 tūkst., už bronzos – po 15 tūkst. litų.Už aukso medalius krepšininkai gautų po 40 tūkst. litų.

Iki šių metų pradžios sportininkai už laimėjimus buvo paskatinami dvigubai didesnėmis premijomis, tačiau 2009 metų pabaigoje, atsižvelgdama į susiklosčiusią sudėtingą ekonominę valstybės padėtį, Vyriausybė perpus sumažino pasaulio ir Europos čempionatuose bei olimpiadose pergales skinantiems sportininkams skiriamas premijas.

Lietuvos rinktinė pasaulio krepšinio čempionate dalyvauja trečią kartą. 1998 ir 2006 metų planetos pirmenybėse lietuviai buvo septinti.

Turkijoje Lietuvos rinktinė kol kas nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir jau pateko į ketvirtfinalį.
Už vardinį kvietimą dalyvauti šiame čempionate Lietuva Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) sumokėjo 0,5 milijono eurų (apie 1,72 mln litų).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius