Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rungtynėse su Lietuvos rinktine žalgiriečiai žais žiūrovams

Antradienį 19.10 val. ant Kauno sporto halės parketo žengs Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės krepšininkai žaisti draugiškų rungtynių. Iš pradžių planuota, kad abi komandos po kartą susitiks su Irano rinktine, tačiau šiai neatvykus į Lietuvą žalgiriečiai sutiko padėti pasaulio čempionatui besirengiantiems lietuviams nesugriauti pasiruošimo ritmo, rašoma oficialioje klubo svetainėje.
Rungtynės
Dainius Šalenga / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Turkija

Iki šiol rinktinės žaidimo kreivė buvo tik kylanti – ji iškovojo pergales visose rungtynėse, išskyrus prieš favoritėmis laikomas Ispanijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų komandas. Mačas su „Žalgiriu“ – paskutinės mūsų šalies krepšininkų kontrolinės rungtynės prieš pasaulio čempionatą.

Tuo tarpu žalgiriečiai tik praėjusią savaitę pradėjo ruoštis naujam sezonui. Rugpjūčio 16 d. pirmoje treniruotėje dalyvavo vos septyni pagrindinėje ekipoje žaisiantys krepšininkai.

„Šios rungtynės turėtų būti šventė, kurią abi komandos bandys suteikti žiūrovams. Mes tik pradėjome pasiruošimą, neturime net komandos kontūrų, todėl labiau stengsimės žaisti sirgaliams, o ne šlifuoti kokią nors taktiką“, – sakė vyriausiasis Kauno „Žalgirio“ treneris A.Petrovičius.

Nors „Žalgiris“ jau sulaukė sąlyginio pastiprinimo – šeštadienį į Lietuvą atskrido puolėjas Travisas Watsonas, – kojų nespėjęs apšilti amerikietis šiandien aikštelėje nepasirodys. Rugsėjo pradžioje laukiama atvykstančio Marcuso Browno, tačiau labiausiai ekipos pasirengimą sunkina keturių rinktinėje žaisiančių žalgiriečių dalyvavimas pasaulio čempionate. Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Tadas Klimavičius ir Martynas Pocius prie Kauno komandos galės prisidėti tik rugsėjo viduryje.

Vis dėlto, A.Petrovičiaus teigimu, net kelių komandos lyderių dalyvavimas rinktinėje yra didelė garbė. „Žinoma, labai pasigendame šių žaidėjų, tačiau kaip jie gali atsisakyti, o mes jiems drausti padėti savo šaliai? Jų dalyvavimas rinktinėje – puikios „Žalgirio“ sistemos darbo įvertinimas“, – teigė ekipos treneris.

Prieš 10 dienų į Lietuvą atvykęs A.Petrovičius penktadienį sulaukė papildymo iš Serbijos – prie „Žalgirio“ prisidėjo treneris Oliveris Kostičius, pastarąjį mėnesį darbavęsis su Bulgarijos vyrų krepšinio rinktine.

Naujasis „Žalgirio“ trenerių štabas per rungtynes su Lietuvos rinktine galės remtis septyniais pagrindinės sudėties žaidėjais: Dainiumi Šalenga, Mirza Begičiumi, Aleksandru Čapinu, Omaru Samhanu, Artūru Milakniu, Povilu Čukinu ir Mindaugu Kuzminsku. Komandos sudėtyje taip pat bus savaitę kartu treniruotėse prakaitą lieję jaunieji žalgiriečiai: Žygimantas Janavičius, Šarūnas Vasiliauskas, Vaidas Čepukaitis, Gediminas Žylė ir Mindaugas Kupšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius