Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkla: Būgnų draudimas - tarsi perkūnas iš giedro dangaus (video)

Pasaulio krepšinio čempionato Turkijoje organizatoriams pirmadienį uždraudus į areną įsinešti būgnus, Lietuvos sirgalių dvasiniu lyderiu laikomas Tomas Balaišis-Sėkla piktinasi tokiu nutarimu, o Izmire esantys sirgaliai į rungtynes su Ispanija vis tiek ketina atvykti nešini mušamaisiais instrumentais.
Sirgaliai ir Sėkla
Lietuvos sirgalių lyderis Sėkla piktinasi organizatorių sprendimu uždrausti į arenas įsinešti būgnus / T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

„Vertinu labai blogai. Prasidėjo čempionatas, niekas nieko nepranešė. Mes rengėmės čempionatui ir jeigu yra kokia nors priežastis tokiems sprendimams, ta priežastis turi būti paaiškinta. Dabar nėra nei priežasties, nei jokio paaiškinimo. Mums tai tarsi perkūnas iš giedro dangaus“, – piktinosi Sėkla.

Sėklos teigimu, sirgaliai su būgnais antradienį 19.00 val. rinksis prie Izmiro „Halkapinar“ arenos ir bandys patekti į vidų. Jei į areną jie nebus įleisti, jis žada būgnuoti prie arenos ir taip išreikšti savo protestą.

Sirgalių lyderiui pritarė ir komandą Izmire palaikantis Dainius Mazėtis: „Šimtą metų sirgaliai važiuoja ir vežasi įvairias priemones, kuriomis galima palaikyti komandą bei sukurti arenoje šventę. Būgnai yra viena iš priemonių, kuriomis daroma šventė. Tikrąja to žodžio prasme šventė. O kažkoks sprendimas kažkokio vietinio įstatymo pagrindu, jog negalima patalpų viduje groti mušamaisiais instrumentais, mums yra visiškai nesuprantamas.“

Tiklaraštyje commonsense.lt Lietuvos rinktinės sirgaliai išplatino ir oficialų pareiškimą dėl FIBA draudimo į arenas įsinešti būgnus.

„Lietuvos krepšinio sirgaliai prašo Pasaulio krepšinio čempionato Turkijoje organizatorių atšaukti draudimą įsinešti mušamuosius instrumentus į krepšinio arenas. Mušamieji yra daugelio šalių – taip pat ir Turkijos – nacionaliniai muzikos instrumentai. Jais sirgaliai visame pasaulyje įvairias sporto varžybas paverčia šventiniu reginiu. Uždraudus sirgaliams naudoti būgnus, Pasaulio krepšinio čempionatas praras savo grožį bei šventiškumą."

Sirgaliai atkreipia dėmesį, kad draudimas įsinešti mušamuosius instrumentus buvo paskelbtas po dviejų čempionato turų. Iki tol būgnai puošė tarpautines krepšinio varžybas Švedijoje, Serbijoje ir Juodkalnijoje, Japonijoje, Ispanijoje, Lenkijoje. Taip pat ir Turkijoje praėjusią savaitę. Netikėto draudimo motyvai yra nesuprantami tarptautinei krepšinio bendruomenei.

"Lietuvos sirgaliai kviečia kitų šalių sirgalius palaikyti šį kreipimąsi ir sutelkti pastangas siekiant pakeisti sprendimą dėl mušamųjų instrumentų draudimo Turkijoje“, – rašoma pareiškime.

VIDEO: Lietuvos sirgaliai prašo atšaukti draudimą įsinešti būgnus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius