-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 14

Andrius Bielskis EPT Prahos pagrindiniame turnyre pelnė penkiaženklį laimėjimą

Prahoje tęsiasi rekordinis Europos pokerio turo (EPT) festivalis, kuriame dalyvauja ir apie pusšimtį Lietuvos pokerio meistrų bei mėgėjų. Vakar EPT pagrindinio turnyro trečioje dienoje į kovą dėl prizinių vietų stojo keturi mūsiškiai. Deja, trims lietuviams varžybos nesusiklostė ir prizines vietas pasiekė vienintelis Andrius Bielskis.
Arvydo Merfeldo (sėdi dešinėje) susikirtimas su Niallu Farrellu
Arvydo Merfeldo (sėdi dešinėje) susikirtimas su Niallu Farrellu / PokerNews.com nuotr.

5300 eurų įpirkos EPT Prahos pagrindiniame turnyre šiemet jėgas išmėgino 1044 žaidėjai, tarp kurių buvo ir devyni lietuviai. Antroje dienoje kovojo aštuoni mūsiškiai ir keturiems jų pavyko sėkmingai prasibrauti į trečiąją turnyro dieną. Net trys tautiečiai trečiąjį varžybų etapą pradėjo stipriai viršydami žetonų vidurkį, tačiau išlaikyti pozicijų mūsiškiams nesisekė.

Daugiausiai žetonų tarp lietuvių dienos pradžioje turėjęs Laurynas Levinskas netikėtai krito pirmas iš tautiečių. Savo žetonus kaunietis per 2 dalinimus perleido JAV pokerio meistrui Brianui Pariui. L. Didžiausiame banke Levinskas ankstyvoje pozicijoje pakėlė statymus, o B. Paris didžiojo privalomojo statymo (BB) pozicijoje apgynė turėtą šešakių porą. Flope A75 su dviem kryžiais amerikietis tikrino ir atsakė į mūsiškio tęstinį statymą. Turne atsivertusi šešakė lietuvio priešininkui atnešė puikiai paslėptą setą. Jis nusprendė atakuoti nenuosekliu statymu (donkbet), Laurynas atsakė. Riveryje mūsiškis sumokėjo dar vieną didelį statymą, tačiau prieš setą argumentų nerado ir išmetė kortas neparodęs. Netrukus L. Levinskas paskutinius 6BB sustūmė su A8 ir nesugebėjo pasipriešinti to paties B. Pario AQ.

Prastai viskas dėliojasi ir Domantui Klimčiauskui, kuris per pirmuosius dienos lygius prarado apie 60% turėtų žetonų. Pirmiausiai Domantas su QJ, flope QT9 pagavęs aukšiausią porą ir abigalį pirkimą į eilę, padvigubino nelabai daug žetonų turėjusį EPT čempioną Jeaną Montury, kuris šioje partijoje laikė du tūzus. Netrukus D. Klimčiauskas padvigubino dar ir britą Mitchą Johnsoną, turėjusį apie 75K žetonų, kai su dešimtakėmis neatsilaikė prieš oponento KQ. Mūsiškiui liko 95 tūkst. žetonų (apie 24BB), tačiau pasiekti prizų nepavyko - kovoje su italu Andrea Cortellazzi D. Klimčiauskas nutarė rizikuoti viskuo su A9, tačiau oponentas laikė karalius ir išsiuntė mūsiškį ilsėtis, nors iki prizų buvo likę mažiau nei  10 kritimų.

Dar skaudžiau baigėsi Arvydo Merfeldo kelionė. Su mažiausiu beveik 133 tūkst. žetonų kiekiu dieną pradėjęs vaikinas per pirmąjį lygį žaisdamas aktyviai ir laimėdamas daug mažų bei vidutinių bankų beveik padvigubino savo kapitalą iki 234 tūkstančių. Ir antrame dienos lygyje viskas prasidėjo puikiai, kai žetonų bokštai pasiekė 280 tūkstančių. Deja, būtent tikroji burbulo fazė lietuviui buvo lemtinga. Didžiuliame banke jis susikirto su prieš vos daugiau nei mėnesį EPT Maltoje triumfavusiu škotas Niallu Farrellu. Bendrose kortose atsivertus J35T lietuvis su AJ pagavo aukščiausią porą, bet Škotijos atstovas laikė dvi poras su T5. Riveris lietuvio neišgelbėjo, tad jis atsisveikino 153 vietoje, kai prizinį fondą dalintis turėjo 151 žaidėjas.

Dienos pradžia nežadėjo nieko gero ir Andriui Bielskiui. Pirmame lygyje jis nuo 182 tūkstančių žetonų smuktelėjo iki maždaug 160, o antras lygis buvo tiesiog fatališkai nesėkmingas. Lietuvis nujausdamas priešininko stiprumą su QQ tik atsakė į permušimą. Flope pasirodžius tūzui abu žaidėjai tikrino iki galo tam, kad oponentas atverstų du karalius. Kiek vėliau A. Bielskis su devynakėmis išstojo prieš dešimtakes. Po šių susikirtimų jam liko tik 80 tūkstančių turnyro valiutos.

Vos prasidėjus trečiam lygiui sprogo prizų burbulas, o A. Bielskio reikalai ėmė taisytis. Laiku gavęs karalius jis pasidvigubino prieš AQ ir pakilo net iki 200 tūkstančių žetonų. Visgi, įsitvirtinti varžybose galutinai nepavyko. 400 tūkstančių žetonų banke A. Bielskis su dviem damom atsitrenkė į vokiečio Paulo Michaelio tūzus. Lietuviui liko vos 3 ante, tačiau jam pavyko išlaukti dar dvi partijas, kol prie kito stalo kritus žaidėjui prizai pakilo į penkiaženklę zoną. Už 92 vietą jam atiteko 11 540 eurų laimėjimas.

Prizininkų sąrašą, bet ne trečiąją dieną taip pat pasiekė Rusijos pokerio sunkiasvoris Vitalijus Lunkinas, EPT čempionai Mike McDonaldas (kuris tarp prizininkų pateko kol kas visuose EPT 12 sezono pagrindiniuose turnyruose), Antonas Wiggas, Janickas Wrangas, Ruebenas Visseris, Suomijos veteranas Juha Hellpi, "PokerStars Pro" nariai Johnny Loddenas ir Matthiasas de Meulderis, buvęs jų kolega iš Airijos Jude Ainsworthas, EPT Didžiojo finalo laimėtojas Adrianas Mateosas, kanadietis Samas Greenwoodas bei L. Levinsko skriaudikas B. Paris.

Viso 3 varžybų dieną išgyveno 67 pajėgiausi varžybų dalyviai. Lyderio poziciją užsiėmė kanadietis Abbaas Moradi su 1,384 milijono. Antras žengia Norvegijos atstovas Prebenas Stokkanas (1,175 milijono), o trečias - EPT finalininkas iš Vokietijos Hosseinas Ensanas (1,12 milijono).

A. Merfeldą prie pat prizų nokautavęs N. Farrellas finišavo 11 pozicijoje su 828 tūkstančiais, o iškart po jo su 817 tūkst. apvaliųjų žengia 3 dienos starto lyderis Samas Chartieris. Ketvirtoje dienoje kovos ir Prancūzijos hip-hopo žvaigždė Bruno "Kool Shen" Lopesas (342 tūkst.), Andrew Chenas, Joao Vieira bei paskutinė "PokerStars Pro" ekipos viltis Ivanas Demidovas.

Nuo 13 val. Lietuvos laiku kviečiame stebėti tiesioginę vaizdo transliaciją iš EPT Prahos pagrindinio turnyro ketvirtosios dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius