-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 08 31

EPT 12-ąjį sezoną pradėjo pokerio legendos Johno Juandos triumfas Barselonoje

Johnas Juanda prieš tris dešimtmečius atvykęs į JAV iš Indonezijos ėmė vaikščiodamas nuo durų prie durų pardavinėti biblijas. Bet prieš 18 metų jis pradėjo žaisti pokerį ir nuo tada tapo vienu sėkmingiausių visų laikų žaidėjų. Tačiau jo karjeroje Europos pokerio turo (EPT) čempiono titulo. Iki vakar.
John Juandawi
John Juandawi / PokerStars.net nuotr.

EPT Barselonos 5300 eurų įpirkos pagrindiniame turnyre dalyvavo 1694 žaidėjai ir jis tapo didžiausia visų laikų EPT pagrindine kova. Lietuvis Dominykas Karmazinas čia nužengė net iki 14 vietos ir pelnė 70 tūkst. eurų prizą. Tuo tarpu vakar devyni pajėgiausi varžybų dalyviai grįžo prie finalinio stalo ir sudėjo paskutinius taškus ant „i“.

Pačioje pirmoje partijoje iš kovos pasitraukė rusas Viktoras Bogdanovas, su A7 nesugebėjęs nulaužti vienintelio finalą pasiekusio EPT čempiono Frederiko Jenseno AK.

Finalas puikiai prasidėjo ir J. Juandai, kuris su AK laimėjo didžiulį monetos metimą prieš švedo Andreaso Samuelssono damas ir iš penktosios pozicijos šoktelėjo į antrąją. Tiesa, masyvaus lyderio rolė vis dar priklausė ukrainiečiui Denisui Šafikovui, kuris lenkė persekiotojus daugiau nei dvigubai.

Paskutinis šeimininkų Mario Sanchezas tapo pirma oficialaus finalinio stalo auka. Nepatikėjęs Jenseno sustūmimu po riverio ispanas atsakė su eile tik tam, kad varžovo rankose išvystų spalvą.

7 vietoje atsisveikino D. Karmazino kelią link finalo sustabdęs libanietis Amiras Touma. Tiesa, jis tikrai neliūdėjo, nes dieną pradėjęs su akivaizdžiai mažiausiu žetonų kiekiu jis sugebėjo išsėdėti ilgiau už du varžovus. Paskutinius 3 privalomuosius statymus iš libaniečio pasiėmė J. Juanda.

Atsitiesti nepavyko ir A. Samuelssonui, kurio viltys bei JT dužo į brito Steve'o Warburtono tūzus.

Penktas ginklus sudėti buvo priverstas vokietis Raineris Kempe, kuriam koją pakišo Fortūna. Jis turėjo puikius šansus pasidvigubinti su AK prieš masyvaus žetonų lyderio poziciją išsaugojusio D. Šafikovo KQ, tačiau bendrosiose kortose pasirodė išdavikė dama.

Likus keturiems žaidėjams D. Šafikovas turėjo apie 40% visų žetonų, tuo tarpu J. Juanda su vos 14 privalomųjų statymų buvo akivaizdus autsaideris. Tačiau prakalbus apie dalybas būtent indonezietis jų atsisakė.

Žaidėjai grįžo prie stalo ir artimiausios valandos A. Šafikovas atsiminti tikrai nenorėtų. Pirmiausiai jo tūzai lūžo prieš F. Jenseno dešimtakes, vėliau kiek atsitiesęs J. Juanda pasitrigubino didžiuliame banke su KJ pagavęs valetą prieš ukrainiečio AK. Dar kelios smulkesnės nesėkmės lėmė tai, kad D. Šafikovas iš lyderio nukrito į paskutinę vietą žetonų rikiuotėje. Viskas baigėsi, kai po J. Juandos statymų kėlimo jis sustūmė viską su QJ. Pokerio legenda atsakė su A6, atsilaikė ir nokautavo buvusį pirmūną.

Išsyk po šio kritimo trys žaidėjai darsyk sėdo prie derybų stalo ir antras kartas nemelavo. Apylygiai žetonų kiekiai garantavo ir apylygius prizus – kiekvienas jų užsitikrino tarp 810-941 tūkst. eurų, o dar šimtas tūkstančių buvo atidėta būsimam nugalėtojui.

Trijų žaidėjų kovą aukščiausia pavara pradėjęs J. Juanda ėmė tolti nuo oponentų ir atrodė, kad viskas aišku, bet varžovai sugebėjo prisitakyti ir sumažinti atotrūkį. Galų gale milžiniškame banke surinkęs pilną trobą J. Juanda sugebėjo parduoti F. Jensenui blefo istoriją ir danas atsakė į sustūmimą laikydamas vos antrą porą.

Tad į lemiamą dvikovą prieš užtikrintą žaidimą visą finalą demonstravusį S. Warburtoną J. Juanda stojo turėdamas 2,5 karto daugiau žetonų. Visgi, situacija netruko beveik išsilyginti, kai britas su AK pasidvigubino prieš varžovo A6. Tačiau perimti iniciatyvos S. Warburtonui nepavyko. Paskutinėje partijoje jis sudėjo visus savo žetonus su aštuonakėmis tik tam, kad varžovo rankose išvystų damas.

Johnas Juanda iškovojo EPT Barselonos auksą ir savo įspūdingą trofėjų kolekciją, kurioje yra net 5 Pasaulio pokerio serijos (WSOP) apyrankės, papildė EPT čempiono trofėjumi. Indoneziečio karjeros laimėjimai po šios pergalės peržengė 17 milijono dolerių ribą ir jis pakilo į 9-ąją vietą visų laikų daugiausiai gyvuose turnyruose laimėjusių žaidėjų sąraše.

EPT Barselonos finalininkų laimėjimai:

  1. Johnas Juanda (Indonezija) – €1,022,593
  2. Steve'as Warburtonas (Didžioji Britanija) – €941,613
  3. Frederikas Jensenas (Danija) – €810,294
  4. Denisas Šafikovas (Ukraina) – €405,100
  5. Raineris Kempe (Vokietija) – €320,400
  6. Andreasas Samuelssonas  (Švedija) – €253,900
  7. Amiras Touma (Libanas) – €194,100
  8. Mario Sanchezas (Ispanija) – €137,080

Be abejo, J. Juandos pergalė tapo ir puikia reklama tik prasidedančiam EPT 12-ajam sezonui. Kita stotelė – Malta, kurią pokerio meistrai iš viso pasaulio aplankys spalio antroje pusėje.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius