Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 07

EPT Dovilio finalas tiesiogiai: Andrius Bielskis kaunasi dėl titulo ir pusės milijono eurų

Nuo 14:00 stebėkite tiesioginę vaizdo transliaciją ir palaikykite Andrių Bielskį, kuris kaunasi Europos pokerio turo (EPT) Dovilio etapo pagrindini turnyro finale. Likę vos 6 žaidėjai jau užsitikrino po šešiaženklį laimėjimą, tačiau kiekvienas jų nori EPT čempiono titulo ir 543 tūkst. eurų pagrindinio prizo.
EPT Dovilio finalininkai / PokerStars.net nuotr.
EPT Dovilio finalininkai / PokerStars.net nuotr.
Praėjusį sekmadienį prasidėjusiame EPT Dovilio 5300 eurų įpirkos pagrindiniame turnyre jėgas išmėgino 592 žaidėjai. Nors turnyre startavo tik 8 lietuviai, du mūsiškiai užtikrino, kad visi šalies pokerio rekordai būtų sumušti. Matas Cimbolas ir Andrius Bielskis pirmiausiai išgyveno pinigų burbulą trečioje dienoje, vėliau sėkmingai įveikė ketvirtąją ir vakar, tarp 15 pajėgiausių etapo pokerio meistrų, kovojo dėl vietos EPT finale.

Ryškiausia priešfinalinės dienos žvaigždė be jokios abejonės buvo amerikietis Kevinas MacPhee, kuris savo sąskaitoje jau turi EPT čempiono titulą, be to šį EPT sezoną jau buvo kartą pasiekęs EPT finalą. Visgi, pakartoti to Dovilyje nepavyko. Mažiausiai žetonų į 5 dienos kovą persikėlęs K. MacPhee pradžioje pasidvigubino su karaliumi ir dešimtake laimėjęs monetos metimą prieš mažą porą, bet vėliau viskas baigėsi, kai sustūmes viską su septynakėmis jis įvažiavo į Ognjano Dimovo devynakes. EPT čempiono viltys pakovoti dėl dvigubo titulo žlugo 11 vietoje.

Tuo tarpu mūsiškis Matas Cimbolas nuo pat dienos pradžios startavo aukštu bėgiu. Lietuvis dominavo prie savo stalo, 14 vietoje pašalino Olivierį Piecharczyką ir tapo vienu iš trijų aiškių turnyro lyderių (visi trys pirmaujantys žaidėjai turėjo po maždaug 2,6 milijono žetonų. Deja, toliau prasidėjo nesėkminga atkarpa. Atrodė, kad Matas negali laimėti nė vieno banko ir jo žetonų bokštai ėmė tirpti.

10 vietoje kritus libaniečiui Josephui El Khoury likę 9 žaidėjai sėdo prie dar neoficialaus finalinio stalo. Tą akimirką lietuvių žetonų kiekiai buvo jau beveik išsilyginę. Ramiai ir nepastebimai žaidęs A. Bielskis buvo kilstelėjęs nuo dienos starte turėtų 1,1 milijono žetonų iki 1,57 milijono, tuo tarpu M. Cimbolas per paskutinę atkarpą buvo praradęs milijoną ir prie paskutiniojo stalo sėdo su 1,675 milijono turnyro valiutos. Deje, tendencijos nepasikeitė ir finale.

Netrukus 9 vietoje pasitraukęs italas Carlo Savinelli užtikrino, kad pirmąsyk Lietuvos istorijoje EPT finalistais vienu metu tapo du mūsiškiai. Andrius finalą pradėjo 4 vietoje, o Matas jau buvo tik septintas. Po kurio sėkmingą atkarpą sužaidęs žetonų autsaideris Benjaminas Pollakas nustūmė lietuvį į paskutiniąją vietą, o prie bedugnės krašto M. Cimbolas atsidūrė, kai privalomųjų statymų kovoje nepavyko blefas prieš žetonų lyderį Dany Parlafesą iš Rumunijos. Lietuviui liko vos 8 privalomieji statymai ir visai netrukus jis atsiveikino 8 vietoje, kai su dama ir valetu neįveikė to paities rumuno tūzo ir dešimtakės. Lietuviui atiteko 58 820 eurų.

Po to kritęs prancūzas Massou Cohenas užbaigė penktąją dieną ir likę 6 žaidėjai subėrė žetonus į maišelius. Masyviu žetonų lyderiu finalinę dieną pradeda būtent M. Cimbolo skriaudėjas D. Parlafesas. A. Bielskis startuoja iš 4 pozicijos, tačiau turi pakankamai erdvės manevrams ir šansą kovoti dėl pagrindinių prizų.

Žetonų kiekiai:
Dany Parlafesas (Rumunija) - 7,580,000
Ognjanas Dimovas (Bulgarija) - 3,405,000
Benjaminas Buhras (Prancūzija) - 2,575,000
Andrius Bielskis (Lietuva) - 1,680,000
Benjaminas Pollakas (Prancūzija) - 1,670,000
Joseph Carlino (Prancūzija) - 875,000

Finalininkų prizai:
1. €543,700
2. €338,700
3. €242,390
4. €187,550
5. €147,760
6. €115,650
 

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius