Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 02

EPT finale susigrums pokerio meistrai ir pirmą sykį gyvame turnyre besivaržantis studentas

Prieš šešias dienas Monte Karle į Europos pokerio turo (EPT) didžiojo finalo pagrindinio turnyro ringą įžengė 650 pokerio entuziastų. Prie dvi dienas 95 ištvermingiausieji pradėjo dalintis 10 600 eurų įpirkos mūšio prizinį fondą, o dabar atėjo metas išsiaiškinti naująjį čempioną. Aštuoni finalininkai lemtingoje kovoje susigrums jau netrukus. Lietuviškai įgarsinta vaizdo transliacija 15min.lt pokerio rubrikos eteryje startuos 15 valandą.
Jackas Salteris
Jackas Salteris / Neilo Stoddarto nuotr.

Vieninteliu pasižymėjusiu lietuviu ant EPT didžiojo finalo pagrindinio turnyro tatamio šį kartą tapo Aurelijus Lisevičius. Tačiau tautiečiui nepavyko prasibrauti iki pinigų – jis suklupo antrąją kovos dieną. Per žingsnį nuo finalo ir didžiųjų prizų šį kartą susmuko kaimyninės Latvijos pokerio bendruomenės atstovas Martinas Seilis. Devintoje vietoje kovą palikusiam kaimynui atiteko 102 tūkst. eurų prizas.

Prieš pradedant žiūrėti lietuviškai įgarsintą vaizdo transliaciją, kurios metu girdėsite ne tik jau įprastus Gaudriaus Dzikaro ir Pauliaus MIkaliūno balsus, bet ir į studiją atvykusių net dviejų pokerio profesionalų komentarus, siūlome susipažinti su varžybų dalyviais, kiekvienas kurių jau netrukus gali pasipuošti EPT čempiono regalijomis. Reikia paminėti, kad kiekvienas finalininkas jau šiuo metu yra užsitikrinęs bent 128 800 eurų prizą, tuo tarpu būsimojo laimėtojo laukia milijoną eurų gerokai viršijanti suma.

Jackas Salteris (Didžioji Britanija) – 5 170 000 žetonų

EPT ringas šiam britui ne naujiena. Ne sykį jis lipo ant nugalėtojų pakylos šalutiniuose EPT turnyruose, o pagrindiniame turnyre geriausią rezultatą J.Salteris pasiekė kovo mėnesį vykusiame Vienos etape. Čia jis finišavo 43-as ir pelnė 8 500 eurų apdovanojimą. Didžiausias brito karjeros pasiekimas – tai pergalė „Aussie Millions“ festivalio šešiaviečių stalų turnyre. Tą kartą 5 tūkstančių Australijos dolerių įpirką pokerio profesionalas pavertė 114 tūkstančių Australijos dolerių prizu.

J.Salteris yra pasižymėjęs ir tėvynėje vykusiose pokerio varžybose. Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turo (UKIPT) Londono etapo pagrindiniame turnyre 2013-aisiais jis pasiekė finalą, kur iškovojo trečiąją vietą ir 59 125 svarų sterlingų apdovanojimą.

Mayu Roca (Kolumbija) – 4 625 000 žetonų

Antroje vietoje pagal žetonų kiekį EPT finalą pradėsiantis kolumbietis taip pat nėra pokerio naujokas. Šio žaidėjo karjeros laimėjimai siekia 489 948 dolerius. Didžiausias M.Roca pasiekimas iki šiol – vicečempiono titulas, pelnytas Pasaulio pokerio turo (WPT) Bratislavos etape. Tuomet jis buvo apdovanotas 75 220 eurų. Kolumbijoje M.Roca sužibėjo Lotynų Amerikos pokerio turo (LAPT) ringe. Čia 2013-aisiai jis pasiekė finalą, finišavo septintas ir iškovojo 16 068 dolerius.

Magnusas Karlssonas (Švedija) – 2 595 000 žetonų

Kur kas kuklesnė, nei minėtų oponentų yra švedo biografija, tačiau taip pat neapsieina be titulu. Azijos ir Ramiojo Vandenyno pokerio turo (APPT) vicečempionas per savo karjerą prizus iškovojo ne tik APPT bet ir EPT bei UKIPT ringuose. Bendri šio žaidėjo karjeros laimėjimai viršija 100 tūkstančių dolerių.

Antonio Buonanno (Italija) – 2 065 000 žetonų

Daugkartiniam EPT prizininkui iki šio nėra pavykę prasibrauti toliau kaip 17-oii vieta. Tačiau prie EPT stalų italo pasiektų prizų skaičius tikrai solidus. Nuo 2009-ųjų jis net devynis kartus finišavo tarp prizininkų pagrindiniuose EPT turnyruose. Be to A.Buonanno sąskaitoje ir Pasaulio pokerio serijos finalas. Viename iš beribio Holdem pokerio turnyrų jis iškovojo ketvirtąją vietą ir pelnė 231 147 dolerių prizą. 

Kenny Hicksas (JAV) – 1 875 000 žetonų

Nors šio žaidėjo dosjė ir nėra titulų ar ypač didelių laimėjimų, vis tik tarptautiniame pokerio ringe amerikietis turi labai daug patirties. Daugkartinis EPT, WSOP, APPT, LAPT, WPT ir mažesnių pokerio festivalių laureatas, asmeninėje laimėjimų sąskaitoje turi 426 818 dolerių. Šį kartą jo rankose reali galimybė iškovoti ir pirmąjį savo karjeros titulą.

Sebastianas Von Toperczeras (Vokietija) – 1 240 000 žetonų

Apie šį žaidėją žinoma nedaug. Pirmą sykį jo vardas tarp nugalėtojų pateko EPT San Remo etape 2012-ais metais. Nuo tol įvairiuose pokerio turnyruose vokietis iškovojo 76 311 dolerių, tačiau solidesnių pasirodymų iš jo nesulaukėme.

Malte Moennigas (Vokietija) – 1 150 000 žetonų

Šio vokiečio dosjė taip pat nežiba pasiekimais. Nuo 2012 metų, kuomet pirmą sykį pateko tarp EPT prizininkų, jis iškovojo vieną prizą UKIPT Bristolio etape. Bendri šio žaidėjo karjeros laimėjimai – 31 448 doleriai.

Sebastianas Bredthaueris (Vokietija) – 755 000 žetonų

23-jų metų sulaukęs studentas, bilietą į EPT didyjį finalą iškovojo internetinės atrankos metu. Kelionė į Monaką jam kainavo vos 100 dažno žaidėjo taškų kambaryje „PokerStars“. Tai ne tik pirmasis vokiečio šūvis į EPT taikinį, tai pirmasis jo gyvo pokerio turnyras apskritai. Tad, nors ir turėdamas mažiausią žetonų kiekį, vis tik S.Bredthaueris pademonstravo išties solidų rezultatą.

Primename, kad tiesioginė transliacija iš EPT didžiojo finalo mūsų rubrikos eteryje startuos 15 valandą Lietuvos laiku. Transliacijos  metu nepamirškite apsilankyti ir mūsų „Facebook“ puslapyje, kur jūsų lauks smagūs konkursai. Nugalėtojai bus apdovanoti vertingais prizais.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius