Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 30

EPT Maltoje triumfavo prancūzas, o Dominikas Panka tenkinosi bronza

Savaitgalį finišavo Europos pokerio turo (EPT) Maltos festivalis. Jo atomazga tapo pagrindinio turnyro finalas, kuriame visai netoli savo antrojo EPT čempiono titulo suklupo Lenkijos pokerio žvaigždė Dominikas Panka, o finalinėje dvikovoje špagas surėmė du Prancūzijos atstovai.
Jeanas Montury
Jeanas Montury / PokerStars.net

EPT Maltos pagrindinio turnyre 5300 eurų įpirką viso paklojo 895 žaidėjai, tarp kurių buvo ir dvylika Lietuvos atstovų. Tarp prizininkų pateko vienintelis lietuvis – Gintaras Šimaitis finišavo 77 vietoje. Tuo tarpu finalą pasiekė po du Lenkijos, Vokietijos ir Prancūzijos žaidėjus, o taip pat ispanas bei čekas.

Finalinio stalo burbulas sprogo priešpaskutiniame penktosios varžybų dienos lygyje, o iki jos pabaigos iš turnyro pasitraukė lenkas Remigiuszas Wyrzykiewiczius ir čekas Antoninas Duda, tad, kaip įprasta, į finalinę dieną grįžo šeši pretendentai į titulą. Prieš jos startą pirmavo du prancūzai Valentinas Messina bei Jeanas Montury, o neabejotinai garsiausias finalo žaidėjas „PokerStars.net Karibų nuotykio“ (PCA) čempionas Dominikas Panka su penkta pagal dydį žetonų pilaite buvo prie žetonų autsaiderių. Tačiau būtent Lenkijos pokerio meistras pasirūpino, kad 6 vietą užimtų Vokietijai atstovaujantis Hosseinas Ensanas, o penktas atsisveikintų ispanas Javieras Gomezas Zapatero. Simboliška tai, kad abiem atvejais lenko rankose buvo karaliaus ir damos kombinacija, o jo priešininkai sau lemtingose partijose laikė damą bei dešimtakę.

Keturių žaidėjų kova truko gan ilgai, kol iš kovos pasitraukė Stefanas Schillhabelis. Lemtingoje partijoje vokietis su keturakėmis įvažiavo į V. Messinos šešakių porą. Likus trims žaidėjams prancūzai aiškiai lenkė D. Panką pagal žetonus, tačiau pastarasis nebuvo nusiteikęs lengvai pasiduoti ir vis prisivydavo oponentus. Tačiau, kai jau atrodydavo, kad lenkas tuoj perims iniciatyvą, jis pralaimėdavo svarbų banką ir turėdavo viską vėl pradėti iš naujo. Galų gale viską nulėmė monetos metimas dėl didžiulio banko. D. Panka su devynakėmis neatsilaikė prieš J. Montury vienspalvius tūzą ir damą ir buvo priverstas pasitenkinti trečia vieta ir 347 tūkst. eurų prizu.

Prieš pradėdami finalinę akistatą du Prancūzijos žaidėjai sutarė dėl banko dalybų pagal žetonų kiekius. Šiek tiek daugiau žetonų turėjęs V. Messina užsitikrino 615 tūkst. eurų, o J. Montury garantavosi 587 tūkstančius. Dar lygiai 100 tūkst. eurų buvo atidėta būsimam nugalėtojui. Ant kortos buvo pastatyta daug, tad dvikova buvo klampi ir ilga. Pokerio profesionalas V. Messina pagal techninius žaidimo įgūdžius turėjo persvarą, tačiau dvikovoje atsiskleidė psichologinis J. Montury pranašumas. Akistata nusitęsė iki paryčių. Galų gale viską užbaigė dar vienas monetos metimas. V. Messina laikė penkakes, o J. Montury atvertė tūzą ir dešimtakę. Bendrose kortose atsivertė dvi už penkakes aukštesnės poros, tad čempiono titulą ir didžiausią prizą laimėjo J. Montury.

Buvęs Prancūzijos pulo čempionas pokerį žaidžia jau du dešimtmečius ir visuomet svajojo tapti šio žaidimo profesionalu. Keturiasdešimtmetis prancūzas paskutiniu metu vadovavo turistiniam kompleksui ir golfo aikštynui netoli Lilio miesto, tačiau po įspūdingos pergalės EPT Maltoje išdavė, kad svarstys galimybę visą laiką skirti pokerio karjerai.

EPT Dovilio finalininkų laimėjimai:
1. Jeanas Montury (Prancūzija) – €687,400
2. Valentinas Messina (Prancūzija) – €615,000
3. Dominikas Panka (Lenkija) – €347,300
4. Stefanas Schillhabelis (Vokietija) – €260,500
5. Javieras Gomezas Zapatero (Ispanija) – €205,300
6. Hosseinas Ensanas (Vokietija) – €153,700
7. Antoninas Duda (Čekija) – €108,200
8. Remigiuszas Wyrzykiewiczius (Lenkija) – €76,000

Paraleliai EPT Maltos pagrindinio turnyro finalui įvyko ir 10 tūkst. eurų įpirkos „High Roller“ turnyro atomazga. Apie jo rezultatus mūsų rubrikoje skaitykite kiek vėliau.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius