Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 19

EPT Maltos „High Roller“ turnyre pirmauja Oleksijus Chorošeninas

Šią savaitę startavusiame inauguraciniame Europos pokerio turo (EPT) Maltos festivalyje vakar prasidėjo specialus 25 tūkst. eurų įpirkos „High Roller“ turnyras, sutraukęs ryškiausias pasaulio pokerio žvaigždes. Pirmos dienos pabaigoje lyderio pozicijoje įsitaisė EPT čempionas iš Ukrainos Oleksijus Chorošeninas.
Oleksijus Chorošeninas
Oleksijus Chorošeninas / PokerStarsBlog.com

EPT Maltos festivalį užvakar pradėjo keli gyvi atrankiniai turnyrai, tačiau pirma rimtų kovų diena vyko vakar. Italijos pokerio turo (IPT) Maltos pagrindinio turnyro 1A dienoje startavo 378 žaidėjai, tarp kurių buvo ir dešimt Lietuvos atstovų. Apie jų pasirodymą mūsų rubrikoje skaitykite kiek vėliau. Tuo tarpu viso pasaulio pokerio fanai įdėmiai stebi vakar prasidėjusį specialų „High Roller“ turnyrą.

Šis turnyras – EPT festivalio naujovė. Kitą savaitę Maltoje vyks į įprastos 10 tūkst. eurų įpirkos EPT „High Roller“ varžybos, tačiau šventės organizatorius „PokerStars“ nutarė, kad jo pradžioje žaidėjus turėtų sudominti ir gerokai didesnės įpirkos kova. Ši mintis pasiteisino – pirmoje turnyro dienoje jėgas išmėgino 67 pokerininkai, kurie viso įsipirko net 86 kartus. Dienos pabaigoje žetonus į maišelius subėrė ir ilsėtis prieš antros dienos startą iškeliavo 43 žaidėjai.

Sėkmingiausiai diena klostėsi praėjusiame sezone EPT Vienos čempionu tapusiam ukrainiečiui Oleksijui Chorošeninui, kuris sukaupė 277 tūkst. žetonų. Jį vejasi amerikietis Nickas Petrangelo (239 tūkst. žetonų), o jo tautietis Danas Smithas su 200 tūkst. turnyro valiutos žengia ketvirtas. Lyderių dešimtuke taip pat žengia Vokietijos pokerio žvaigždės Philippas Gruissemas (188 500) ir Martinas Fingeris (178 tūkst.). Į kovą taip pat grįš jų tautietis Ole Schemionas (58 tūkst.) ir belgas Davidi Kitai (100 tūkst.).

Pirmoje dienoje su žaidimu atsisveikino „PokerStars Pro“ žvaigždės Vanessa Selbs, Bertrand'as Grospellier ir Isaacas Haxtonas, o taip pat pokerio sunkiasvoriai Olivieris Busquet, Samas Trickettas, Mike'as McDonaldas ir dabartinis pasaulio čempionas Martinas Jacobsonas. Tiesa, bet kuris jų dar gali grįžti į kovą, nes vėlyva registracija (o taip pat ir pakartotiniai įsipirkimai) leidžiama iki pat antrosios dienos starto. Tik užsidarius registracijai bus paskelbtas galutinis prizinis fondas, bet jau dabar aišku, kad jis viršys du milijonus eurų.

Apie tolimesnę turnyro eigą mūsų skiltyje skaitykite rytoj. Taip pat primename, kad nuo kovo 23-osios net šešias dienas iš eilės pakviesime stebėti tiesiogines EPT Maltos transliacijas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15m

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius