Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 24

„Eureka“ pokerio turo čempionu karūnuotas Vengrijos atstovas Zoltanas Galas

Po trijų dienų mūšio Vienoje finišo liniją kirto „Eureka“ pokerio turo pagrindinis turnyras. Pergalę čia šventė Vengrijos atstovas Zoltanas Galas. Laurų vainikas rekordą pagerinusiame „Eureka“ etape laimėtojui garantavo 208 655 eurų prizą. 1 100 eurų įpirkos „Eureka“ mūšyje Vienoje startavo 1 432 pokerio mylėtojai. Tarp jų stebėjome ir keleto lietuvių pasirodymus, kuriems šį kartą nepavyko išgyventi turnyro burbulo fazės ir jie neįrašė savo vardų tarp 215 kovos prizininkų.
Zoltanas Galas – „Eureka“ nugalėtojas
Zoltanas Galas – „Eureka“ nugalėtojas / Tomaso Stacha nuotr.

Tuo tarpu praėjusį sekmadienį prasidėjo tiesioginės vaizdo transliacijos iš Vienos. „Eureka“ pagrindinio turnyro finalinę kovą tiesiogiai stebėjo pokerio aistruoliai visame pasaulyje. Tai daryti galėjo ir mūsų rubrikos skaitytojai. Primename, kad tokios transliacijos mūsų puslapyje vysk iki pat kovo 29 dienos, kuomet Vienoje paaiškės naujasis Europos pokerio turo (EPT) čempionas. Tikslų transliacijų tvarkaraštį rasite čia.

„Eureka“ ringe šį kartą nepralenkiamas buvo Vengrijos vėliavą nešęs Z.Galas. Dar praėjusį rugsėji vengrui pavyko nukeliauti iki 19 vietos tarp 1 315 žaidėjų, užsiregistravusių turo Prahos etape, o šį kartą jis įrodė, kad šiame ringe jam lygių nėra. Lemtingoje akistatoje įveikęs Austrijai atstovaujantį Andreasą Freundą, Z.Galas susižėrė 208 655 eurus. Austrui atiteko vicečempiono titulas ir 174 655 eurų apdovanojimas.

Trečioje vietoje šį kartą finišavo kaimyninės Lenkijos atstovas Blazejus Przygorzewskis, kuro pokerio kapitalą papildė 98 210 eurų. Ketvirtas pasirodymą užbaigė daugkartinis „Pasaulio pokerio serijos“ (WSOP) prizininkas iš JAV Bryanas Parisas, kuriam atiteko 72 230 eurų, o lyderių penketuką uždarė dar vienas austras Markusas Stogeris, kurio sąskaitoje atsidūrė 56 600 eurų.

Graikas Stavros Kalfas pasirodymą užbaigė šeštoje pozicijoje, už ką buvo apdovanotas 43 240 eurų. Vokietis Erikas Scheidtas, kuris praeityje yra pelnęs ne vieną apdovanojimą EPT kovose, finišavo septintas ir namo išsivežė 33 090 eurų, o Robertas Malinowsi iš Lenkijos tapo pirmąja finalo auka ir finišavo aštuntas, už ką jam įteiktas 23 430 eurų prizas.

Dar sykį primename, kad EPT festivalis Vienoje tęsiasi. Tęsiasi ir tiesioginės transliacijos iš svarbiausių šventės turnyrų. Jau pirmadienį nuo 13 valandos tiesiogiai stebėkite EPT pagrindinio turnyro dieną 1B. Žaidimą lydės angliški komentarai, o nuo antradienio, kuomet stebėsite antrąją turnyro dieną, transliaciją savo komentarais pagardins lietuviški šventės balsai Gaudrius Dzikaras ir Paulius Mikaliūnas.

Kol mėgausitės aukščiausio lygio pokeriu tiesiogiai, nepamirškite apsilankyti ir mūsų „Facebook“ puslapyje, kur jau dabar jūsų laukia smagūs konkursai, skirti EPT festivaliui. Šventės metu palaikykite ir tautiečius, stosiančius į kovą dėl prestižinių turnyrų titulų.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius