Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 21

Europos pokerio turas transformuojasi į dvi pasaulines pokerio serijas

Europos pokerio turo (EPT) Prahos etapas buvo istorinis, nes tai buvo paskutinė EPT stotelė. Internetinio pokerio gigantą „PokerStars“ valdantys turo rengėjai nuo kitų metų pakvies gyvo pokerio entuziastus į visame pasaulyje vyksiančias dvi turnyrų serijas, kurios pakeičia prestižinį EPT ringą.
"PokerStars Championship" Bahamose / organizatorių nuotr.
"PokerStars Championship" Bahamose / organizatorių nuotr.

Dar praėjusį rugpjūtį Barselonoje startuojant tryliktajam Europos pokerio turo (EPT) sezonui, šventės organizatoriai paskelbė apie tai, kad EPT era baigiasi, o vieno didžiausių pokerio festivalių žaidėjai nuo šiol bus laukiami „PokerStars Championship“ ir „PokerStars Festival“ mūšio laukuose. Pirmasis toks festivalis jau ateinantį sausį įvyks Bahamose, o vėliau šios šventės žaidėjų dėmesio lauks visame pasaulyje.

EPT istorija skaičiuojama nuo 2004-ųjų metų, kuomet Barselonoje įvyko pirmasis turo mūšis, o čempionu buvo karūnuotas švedas Alexanderis Stevicius. Tuomet Ispanijoje dėl šio titulo susigrūmė 229 žaidėjai. Vėliau EPT ringas plėtėsi ir augo. Pagrindiniuose turnyruose registruodavosi vis daugiau žaidėjų, kol renginys tapo vienu svarbiausiu pokerio įvykiu pasaulyje.

Per 12 metų EPT trofėjų du kartus laimėti sugebėjo tik britų pokerio žvaigždė Victoria Coren. Nepaisant to, EPT pokerio bendruomenei padovanojo ne vieną garsenybę. Tačiau turo organizatoriai nusprendė nutraukti EPT seriją, o vietoje jos žaidėjams pasiūlyti alternatyvą dėka kurios įspūdingi turnyrai vyks ne tik senajame žemyne.

Jau sausio 6-14 dienomis Bahamose įvyks pirmasis „PokerStars Championship“ (PSC) festivalis. Ši šventė pakeis vieną solidžiausių EPT stotelių – „PokerStars Karibų nuotykį“ (PCA).

Esminiai pakitimai festivalio tvarkaraštyje – sutrumpėjęs festivalio laikas ir sumažėjusi pagrindinio turnyro įpirka. Vietoje 10 tūkstančių dolerių įpirkos į pagrindinį PCA turnyra, PSC ringę apsilankę kovotojai turės mokėti tik 5 tūkstančių dolerių įpirkas. Tokios įpirkos bus taikomos visiems PSC pagrindiniams turnyrams. Tuo tarpu „PokerStars Festival“ (PSF) žaidėjai norintys startuoti pagrindiniame turnyre mokės po 1 000 dolerių arba eurų, priklausomai nuo šalies, kurioje vyks mūšis.

Sumažėjusios įpirkos ir sutrumpėjęs festivalių laikas – ne vieninteliai rodikliai atskirsiantys EPT nuo PSC ir PSF švenčių. Smarkiai plėsis festivalių žemėlapis ir žaidėjų pamėgtos kovos persikels toli už Europos ribų. Būtent geografiją šių švenčių organizatoriai ir įvardija, kaip pagrindinę sprendimo perkvalifikuoti EPT į dvi atskiras šventes, priežastį.

Jau artimiausiu metu PSF lauks žaidėjų Londone ( sausio 22-29 dienomis) ir Rozvadove (kovo 2-13 dienomis), o PSC durys atsivers Bahamose (sausio 6-14 dienomis), Panamoje (kovo 12-20 dienomis) ir Makao ( sausio 30 – balandžio 9 dienomis).

PSC ir PSF organizatoriai žada, kad šie pakeitimai tik dar labiau išplės buvusio EPT ringą ir padės žaidėjams smarkiau mėgautis mylimu žaidimu visame pasaulyje.

„Mes nuolatos ieškome būdų, kaip pokerio šventes padaryti dar įspūdingesne ir patrauklesnes žaidėjams. Tam į pagalbą pasitelkiame ne tik pokerio rinkos strategus bet ir žaidėjus, tad šie pakitimai – visos pokerio bendruomenės, ne tik mūsų, sumanymas“, – sakė PSC ir PSF festivalių vadovas Edgaras Stuchly.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius