Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 18

Intriguojantis EPT finalas – susipažinkite su aštuoniais finalininkais

Europos pokerio turo (EPT) Londono etapo pagrindiniame turnyre užsimezgė milžiniška intriga. Finalininkų sąraše net du EPT titulą jau turintys pokerio profesionalai. Jake'as Cody ir Kevinas McPhee čia sieks pakartoti Vicky Coren-Mitchell žygį ir pelnyti antrąją turo karūną. Tiesioginė transliacija iš Didžiosios Britanijos sostinės 15min.lt eteryje startuos jau 16 val. Lietuvos laiku.
Jake'as Cody
Jake'as Cody / Neilo Stoddarto nuotr.

Kai praėjusį pavasarį V.Coren-Mitchell triumfavo EPT San Remo etape, žado neteko visa pokerio bendruomenė. Ištisus dešimt metų pelnyti dvigubą EPT karūną siekė tūkstančiai pokerio žaidėjų, o britė tapo pirmąja, kuriai tai pavyko. Tačiau dvigubos karūnos klubą jau visai netrukus gali papildyti vienas iš dviejų čempionų. EPT Londono etapo ringe finalą pasiekė „PokerStars Pro“ rinktinės narys J.Cody bei EPT Berlyno etapo laimėtojas K.McPhee. Siūlome susipažinti su šio etapo finalininkais artimiau.

Sebastianas Pauli (Vokietija) – 6 130 000 žetonų

Žetonų lyderis finalinį mūšį pradės turėdamas nemenką persvarą prieš oponentus. Artimiausią savo priešininką finalo pradžioje vokietis lenkia beveik 400 tūkstančių turnyro valiutos. Praėjusį rugpjūtį šis žaidėjas triumfavo viename EPT Barselonos etapo šalutinių turnyrų ir savo trofėjų lentyną papuošė pirmuoju sidabriniu piku. Dabar jis realiausias kandidatas į EPT taurę. Bendri šio meistro karjeros laimėjimai siekia 236 tūkstančius dolerių. Jo sąskaitoje prizai iš Pasaulio pokerio serijos (EPT), „Eureka“ pokerio turo ir EPT kovų.

Kevinas Killeenas (Airija) – 2 470 000 žetonų

„PokerStars.net“ organizuojamų gyvų pokerio turnyrų mūšio laukai airiui puikiai pažįstami. Šių metų vasarį jis triumfavo Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turo (UKIPT) Dublino etape, kur buvo apdovanotas 87 700 eurų. Tačiau EPT ringe iki šiol jam nebuvo pavykę sužibėti. Antrąją vietą pagal žetonų kiekį finalo starte turintis žaidėjas turi puikią progą iškovoti prestižinį titulą ir pelnyti dar vieną trofėjų. Bendri Airio karjeros laimėjimai siekia 147 tūkstančius dolerių. 

Kevinas McPhee (JAV) – 2 430 0000 žetonų

Nuo pergalės EPT Berlyno etape jau praėjo ketveri metai, tad K.McPhee spėjo pasiilgti saldaus pergalės skonio EPT ringe. Nors aktyviai žaisdamas amerikietis nuo tada yra laimėjęs ne vieną pokerio kovą, tačiau pergalė tokio kalibro turnyre visuomet suteikia išskirtinių įspūdžių. Penktoje EPT Londono dienoje jis startavo kai autsaideris turėdamas mažiausią žetonų krūvelę tarp 16-os čia patekusių žaidėjų, tačiau tai nesutrukdė profesionalui atsitiesti ir į finalą atsinešti trečią pagal dydį žetonų pilaitę. 

Arturas Korenas (Vokietija) – 2 420 000 žetonų

Vokietijos pokerio profesionalai nenustoja stebinti savo pasiekimais ir įgūdžiais. Pastaraisiais metais retas tartautinio turnyro finalas, nepriklausomai nuo įpirkos, praeina be šios šalies atstovų. Antrojo EPT Londono etapo vokiečio sąskaitoje ketvirta pagal dydį žetonų suma. Iki šiol kovose dėl EPT čempiono vardo A.Korenas prizus pasiekė triskart, tačiau nė sykio nenukeliavo toliau nei 48-ta vieta. Jis yra iškovojęs pergalę vienoje šalutinių EPT kovų ir keletą sykių čia pasiekęs finalus. Bendri vokiečio karjeros laimėjimai – 355 tūkstančiai dolerių.

Jonathanas Bansadounas (Prancūzija) – 2 340 000 žetonų

Prancūzas – vienas kukliausių šio finalo žaidėjų. Jo dosjė nėra įrašų apie įspūdingas pergales ar solidžius laimėjimus. Tačiau faktas, kad jam pavyko prasimušti iki EPT finalo Londone liudija, kad šio žaidėjo pokerio įgūdžių tikrai pakanka tam, kad sukelti grėsmę oponentams.

Jake Cody (Didžioji Britanija) – 2 156 000 žetonų

EPT, UKIPT, WSOP ir Pasaulio pokerio turo (WPT) čempiono titulai kalba patys už save, o kur dar daugkartiniai finalai pasiekti tieki minėtų pokerio varžybų tiek kitų renginių ringuose. „PokerStars Pro“ komandos regalijas J.Cody nešioja tikrai ne be reikalo. Pastarąjį kartą britas prie EPT titulo buvo priartėjęs 2013-aisiais, kuomet Monte Karle finišavo penktas. Reikia paminėti, kad J.Cody vienas iš penkių žaidėjų priklausančių pokerio „Trigubos karūnos“ klubui. Šio klubo nariai trofėjų kolekcijose turi EPT, WSOP ir WPT čempionų taures. Nepaisant to, kad profesionalo rankose šešta pagal dydį žetonų krūvelė, jis – vienas šio finalo favoritų.

Jakubas Mroczekas (Lenkija) – 1 325 000 žetonų

Kol J.Cody ir K.McPhee siekia pakartoti V.Coren-Mitchell žygį antrojo trofėjaus link, šis lenkas siekia pakartoti praėjusį sausį sužibėjusio tautiečio Dominiko Panka kelionę ir į savo šalį parvežti dar vieną trofėjų. D,Panka metų pradžioje įveikė pokerio superžvaigždę Mike McDonaldą ir pasidabino „PokerStars.net Karibų nuotykio“ (PCA) čempiono regalijomis, o J.Mroczekas turi realią galimybę pelnyti EPT Londono etapo čempiono vardą. Lenko sąskaitoje 77 tūkstančiai dolerių laimėtų tarptautiniame pokerio ringe ir sidabrinis pikas už – pergalę viename šalutinių EPT SanRemo etapo kovų praėjusį balandį. 

Pablo Gordillo (Ispanija) – 975 000 žetonų

Apie šį ispaną pokerio bendruomenė pirmą sykį išgirdo 2013-ųjų sausį. Kuomet Madride jis pasiekė „Estrellas“ pokerio turo (ESPT) šalutinio turnyro finalą ir pirmą sykį pelnė prizą tarptautiniame pokerio ringe. Praėjusį sausį ispanas viešėjo EPT Vienos etapo pagrindinio turnyro finale kur pelnė 4-ąją vietą. Šį sykį jį stebime Londone. Kur P.Gordillo startuoja kaip kukliausio finalo kapitalo savininkas. Ar pavyks ispanui atsitiesti ir pagerinti asmeninį EPT rekordą paaiškės jau visai netrukus. 

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius