-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 05

Pokerio „Top 5“: didžiausi Europos pokerio turo laimėtojai

Jau rugpjūčio 16-27 dienomis Barselonoje bus švenčiama vienuoliktojo Europos pokerio turo (EPT) sezono pradžia. Tą proga didžiojo festivalio dalyvių lauks ne viena maloni staigmena ir ne vienas įsimintinas pokerio mūšis. Prieš įspūdingąjį sezono startą Ispanijoje siūlome jums prisiminti didžiausius EPT laimėtojus, kurie šlovę užsitarnavo pirmųjų dešimties turo sezonų kovose.
Mike'as McDonaldas
Mike'as McDonaldas / Joe Girono nuotr.

Mike'as McDonaldas (Kanada). EPT laimėjimai – 3 309 772 JAV doleriai

Šios pokerio superžvaigždės karjeros laimėjimai viršija 10 mln. dolerių, didelę jų dalį sudaro prizai už sėkmingus pasirodymus EPT ringe. Net dešimtį kartų M.McDonaldas yra pasiekęs apmokamas EPT vietas. Keturis sykius jis nukeliavo iki pat finalinių stalų, vieną šių kartų sugebėjo pelnyti čempiono titulą. 2008 metais Dortmundo etape kanadietis ne tik pasipuošė laurų vainiku, bet ir pelnė didžiausią asmeninį EPT prizą – 1 370 161 dolerį. Labai netoli šios sumos buvo ir praėjusį sausį jam įteiktas „PokerStars.net Karibų nuotykio“ (PCA) ringe pelnytas prizas. Tą kartą, pasidavęs tik Lenkijos atstovui Dominikui Pankai, kanadietis pelnė 1 064 865 dolerių apdovanojimą.

pokerstarsblog.com nuotr./Glenas Chorny
pokerstarsblog.com nuotr./Glenas Chorny

Glenas Chorny (Kanada). EPT laimėjimai – 3 276 354 JAV doleriai

Šio žaidėjo dosjė tik du įrašai iš EPT. 2008-aisiais PCA pagrindiniame turnyre jis pasiekė 13-ąją vietą ir buvo apdovanotas 80 tūkst. dolerių. Dar tais pačiai metais nuvykęs į Monte Karlą, kur vyko EPT didysis finalas, kanadietis įveikė 841 oponentą ir šventė pergalę. 10 tūkstančių eurų įpirkos turnyro laurų vainikas tą kartą buvo įvertintas 2 milijonus eurų viršijusia suma, kas pavertus į JAV valiutą sudarė 3 196 354 dolerius.

Neilo Stoddarto nuotr./Pieteris De-Korveris
Neilo Stoddarto nuotr./Pieteris De-Korveris

Pieteris De-Korveris (Nyderlandai). EPT laimėjimai – 3 066 850 JAV doleriai

Trečioje penketuko vietoje galų gale sutinkame pirmąjį Europos atstovą. 2009-ųjų metų EPT didžiojo finalo Monte Karle metu triumfavęs olandas, tą kartą susižėrė 3 024 167 dolerius. Kuklesnius prizus EPT ringe jis iškovojo dar tais pačiais 2009-aisiais ir 2011-aisiais metais. Trijų rezultatų karjeros aprašyme pakanką, kad Nyderlandų atstovas mėgautusi garbinga trečiąją vietą, tarp sėkmingiausių EPT žaidėjų.

pokerlistings.com nuotr./Poorya Nazari
pokerlistings.com nuotr./Poorya Nazari

Poorya Nazari (Kanada). EPT laimėjimai – 3 000 000 JAV dolerių

2008-aisiais prasidėjusi kanadiečio pokerio karjera truko vos metus ir nuo 2009-ųjų apie jo pasiekimus tarptautinėje pokerio arenoje girdėti neteko. Vis dėlto, metų pakako, kad jis iškovotų pergalę 1 347 žaidėjus priviliojusiame PCA etape 2009-aisiais ir savo sąskaitą papildytu 3 milijonais dolerių. Įdomu tai, kad lemtingoje dvikovoje tą kartą mėgėjas įveikė pokerio profesionalą iš JAV Anthony Greggą.

Dimitaras Danchevas
Dimitaras Danchevas

Dimitaras Danchevas (Bulgarija). EPT laimėjimai – 2 804 107 JAV doleriai

Bulgaro istorija prie EPT stalų kol kas neprilygsta M.McDonaldo, tačiau taip pat yra gili. Pirmą sykį prizininkų sąraše jis atsidūrė dar 2011-aisiais, kuomet antras finišavo San Remo etapo pagrindiniame turnyre. 2012-aisiais jis du kartus pasiekė EPT čempionatų prizus, tačiau nė sykio nenukeliavo toliau nei 20-oji pozicija. 2013-ieji D.Danchevui buvo permainų metas. Jau sausio mėnesį Bahamose vykusioje PCA kovoje bulgaras aplenkė 986 oponentus ir pelnė pergalę bei pirmąjį EPT titulą. Šis pasiekimas buvo įvertintas 1 859 000 dolerių. Nuo to laiko apie šį žaidėja EPT pagrindiniuose turnyruose girdėjome dar dukart, kuomet 2013-ųjų Barselonos etape ir 2014-ųjų balandį vykusiame San Remo mūšyje jis pateko tarp 50 ištvermingiausiųjų. 

Naudodamiesi proga norime pasidžiaugti, kad artėjančiame EPT Barselonos etape tikrai sulauksime lietuvių pasirodymų. Dalyvavimą didžiojoje pokerio fiestoje neseniai patvirtino ne sykį čia lankęsis Arūnas Sapitavičius, kuris bilietą į vieną iš festivalio kovų pelnė „PokerStars“ kambaryje vykusiame kvalifikaciniame turnyre. Tarp tokius turnyrus įveikusių žaidėjų yra ir daugiau tautiečių. Informacijos apie tai mūsų rubrikoje ieškokite jau artimiausiu metu.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius