-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 03

5 pamatiniai patarimai šešiaviečių pokerio stalų žaidėjams

Šešiaviečių stalų beribio Holdem pokerio žaidimo formatas - vis labiau populiarėja, neretai išstumdamas "pilno ringo" žaidimus. Šįsyk dalinamės nedideliu strateginiu straipsniu, skirtu grynųjų pinigų žaidimų mėgėjams prie šešiaviečių stalų.
/ Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Tie, kurie išbandė grynųjų pinigų žaidimus prie šešiaviečių pokerio stalų, žino, kad kovos šiame ringe gerokai aktyvesnės ir ir agresyvesnės nei grynųjų pinigų žaidimai prie devynviečių stalų. Mūšiai prie šešiaviečių stalų laimimi ir pralaimimi pozicijose, kadangi trumpas stalas, reiškia, kad visi daugiau laiko praleis privalomuosiuose statymuose ir vėlyvose pozicijose.

Natūralu, kad esant tokiai žaidimo logikai sėkmė čia bus agresyvių žaidėjų pusėje. Tačiau nereikėtų perlenkti, nes net ir čia per daug nereiškia gerai. Jeigu norite išbandyti savo jėgas prie šešiaviečių stalų ir nenusivilti rezultatais - štai penki paprasti patarimai, kurie padės jums startuoti sėkmingai:

Žaiskite siaurai

Agresyvus žaidimas - puikus sprendimas vėlyvose pozicijose, tačiau nereikėtų pamiršti ką darote, nes iš privalomųjų statymų ir ankstyvų pozicijų žaisti agresyviai bus neišpasakytai sunku. 

Daugelis naujų žaidėjų įšokusių į 6-Max ringą startuoja pernelyg agresyviai žaisdami per daug rankų. Standartiškai reikėtų nusimesti 2/3 ar net 3/4 padalinimų nesiveliant į bankus. Tai reiškia, kad bet kokie vienspalviai tūzai ar vienspalviai jungtukai turėtų grįžti pas dalintoją dar prieš flopą, jei jo peržiūra kainuoja daugiau nei 1 didįjį privalomąjį statymą (BB), nebent žaidžiate dalintojo pozicijoje. Atrodo nuobodu, tačiau prie šešiaviečių stalų siaurai reiškia teisingai.

Žaisdami ne per daug padalinimų ne tik sutaupysite, bet ir turėsite pakankamai laiko pažinti savo oponentus, kas taip pat yra itin svarbu.

Nepamirškite agresijos

Agresija yra raktas į sėkmingą žaidimą visose pokerio disciplinose. Ne išimtis ir 6-Max grynųjų pinigų žaidimai. Agresyvus žaidėjas pergalę pasiekti gali tiek turėdamas geriausią ranką, tiek priversdamas oponentus pasiduoti. Agresija - toks galingas ginklas, kad ne vienas pokerio profesionalas savo karjerą pastatė būtent ant agresyvaus žaidimo pamatų. 

Tai reiškia, kad praktiškai kiekvieną ranką, kurioje nusprendžiate dalyvauti, turėtumėte pradėti statymų kėlimu. Nesvarbu, ar žaidžiate vidutinišką ranką iš dalintojo pozicijos, ar monstrą privalomuose statymuose. 

Žaiskite pozicijoje

Iš palankių pozicijų stenkitės žaisti maksimalų skaičių padalinimų. Ši koncepcija yra ne mažiau svarbi už agresijos faktorių. 

Pokeris - informacijos žaidimas, o daugiausiai informacijos gausite tuomet, kai žaisite pozicijoje. Dėl šios priežasties turėtumėte žaisti stipresnes rankas iš ankstyvų pozicijų ir plačiau iš vėlyvųjų. Tokiu būdu prieš priimdami sunkius sprendimus galėsite įvertinti kaip jaučiasi ir ką daro jūsų oponentai. 

Taigi, pirmose pozicijose žaidžiamų kortų diapazoną turėtumėte susiaurinti iki vidutinių ir aukštesnių porų, stiprių tūzų ir vienspalvių karaliaus ir damos. Tuo tarpu dalintojo pozicijoe leiskite sau improvizuoti. 

Tikėkite savo varžovais

Dar viena auksinė pokerio taisyklė - net ir silpniausi žaidėjai gali turėti gerą ranką. Nepamirškite to ir jeigu jūsų varžovas žaidžia solidžiai ir atsakingai, tai priimkite kaip ženklą, kad laikas trauktis. 

Jeigu tokiose situacijose nesate tikri, kad laimite, nusimeskite kortas ir judėkite toliau. Tai bus teisinga. Logiški jūsų oponentų statymai signalizuoja apie ieškomą vertę.

Izoliuokite raišuotojus

Niekuomet, niekuomet, neleiskite oponentams nemokamai žiūrėti flopo. Neraišuokite pats ir neleiskite to daryti kitiems.Raišuotojai, dažniausiai yra silpni žaidėjai, ieškantis vertės su silpnom rankom. Neleiskite jiem to daryti net jeigu turite monstrą ir siekiate pasipelnyti pats. Palikę rašuotoją banke dėl nesėkmės galėsite kaltinti tik save. 

Nemanome, kad šie patarimai galėjo jus nustebinti jei rimčiau domitės pokeriu, tačiau kai kuriuos pamatinius dalykus tikrai verta prisiminti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius