-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 30

Antanas Guoga: „Lietuviai labai darbštūs, už tai noriu jiems atsidėkoti“

Gruodžio 17 dieną ryškiausia Lietuvos pokerio žvaigždė Antanas Guoga, visame pasaulyje žinomas „Tony G“ pseudonimu, atšventė 40-ąjį jubiliejų. Beveik tuo pat metu jo valdomas internetinio pokerio kambarys žaidimo mėgėjams pasiūlė žaisti „Chinese Open Face“ (COF) pokerį. Kolegos iš portalo „PokerNews.lt“ pakalbino A.Guogą apie abu šiuo įvykius.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / pokeris.lt nuotr.

– Daugelis sako, kad pasiekta keturiasdešimtmečio riba pakeičia žmogų ir jis į gyvenimą pradeda žiūrėti kur kas rimčiau. Ar su tuo sutinkate?

 Galiu pasakyti, kad tapti 40-mečiu nėra tai, ko tu lauki. Atsimenu, kaip aš laukiau savo 18-ojo gimtadienio – tuomet viskas buvo kitaip. Dabar pradedi žiūrėti atgal, prisimeni, kai buvai jaunesnis ir stipresnis. Žinote, būnant 40-mečiu sunku tobulėti ir pranokti save.

– Prieš pat jubiliejų pristatėte internetinį „Chinese Open Face“ kambarį. Tai tarsi dovana sau?

– Aš manau, kad ši dovana yra labiau skirta pokerio bendruomenei nei man. Dauguma žmonių klausinėjo manęs, kodėl niekas nesiūlo žaisti šios pokerio rūšies, todėl pagalvojau, kad metas pristatyti tai į rinką. Įvertinus tai, kaip greitai mes išsprendėme visus techninius rebusus, galiu drąsiai teigti, kad mums pavyko puikiai.

Be abejo, kartais atsiranda klaidų programinėje įrangoje, tačiau mes jas sprendžiame ir jos turėtų dingti per artimiausius mėnesius. Tai yra normalu – kambarys visiškai naujas, o išvengti klaidų, kuriant tokį produktą, tikriausiai neįmanoma.

– Jūs sakote, kad tai normalu, tačiau keletas žmonių įvairiuose forumuose tikino, kad reikėjo atlikti daugiau testavimo darbų.

– Kaip ir minėjau, kol kas yra keletas klaidų, todėl žaidimas ir yra tik „beta“ versijoje. Kiekvienas gali mums išsakyti savo nuomonę bei duoti patarimų – tai leis šį produktą padaryti dar geresniu.

– Kaip sekėsi kambario startas? Ar pokerio bendruomenės reakciją ir atsakas į tai yra toks, kokio ir tikėjotės?

– Žmonių skaičius, kurie registruojasi „TonyBet Poker“, yra neįtikėtinas. Šiuo metu pas mus žaidžia daugiau nei 100 žmonių piko valandomis.

Aš esu labai laimingas ir nustebęs. Sąskaitas pas mus atsidaro šimtai vartotojų, nors mes beveik nenaudojame reklamos.

Aš manau, kad ši pokerio rūšys išties smagi. Jei neturite ką veikti, tiesiog galite įsijungti žaidimą savo mobiliajame telefone ir mėgautis juo.

Dabar, kai turiu šiek tiek laisvo laiko, aš pats žaidžiu, mielai prisidedu prie veiksmo ir galiu patikinti, kad tai tikrai nežmoniškai smagu.

Kitas geras OFC dalykas – jame nėra tiksliai apibrėžtos sėkmingos strategijos, norint tapti laiminčiu žaidėju, todėl sukurti dirbtinį intelektą turinčius vadinamuosius „botus“ bus praktiškai neįmanoma.

– Paminėjote „botus“. Per pastaruosius mėnesius kilo nemažai diskusijų dėl to, kad COF yra potenciali platforma tokiam sukčiavimui. Ar jūsų kambario žaidėjai neturėtų baimintis kompiuterio valdomų žaidėjų?

– Sakyti, kad „botai“ yra didelė problema, negalime. Aš žinau keletą žmonių, kurie kuria dirbtinį intelektą ir aš žinau, kad žaidimas nėra visiškai perprastas. Niekas negali tobulai žaisti šios pokerio rūšies. Kaip minėjau, to negali padaryti ir „botai“. Daugiausia, ką gali nuveikti kompiuterio valdomi žaidėjai, tai žaisti kaip vidutinio lygio pokerio mėgėjas.

Kovoje su „botais“ mes būsime labai griežti. Jei atsiras tokių, kurie negalės atsakyti į jam pateikiamus klausimus susirašinėjimo lange, mes šio žaidėjo paskyrą užšaldysime. Jūs galite būti tikri, kad mes tikrinsime žaidėjus, kurie kels įtarimą. Sakau atvirai – kiti pokerio kambariai nesiūlo šios pokerio rūšies ne dėl „botų“, o dėl pelno nebuvimo.

– Ką reiškia pasakymas „pelno nebuvimo“?

– COF pokeris yra skirtas žaidėjams, o ne operatoriams. Prie stalo sėdi tik keturi žaidėjai, kurie nesugeneruoja didelių sumų. Žiūrint iš verslo perspektyvos, nėra didelės prasmės siūlyti šios pokerio rūšies žaidėjams.

– Tai kodėl nusprendėte atidaryti šios rūšies pokerio kambarį?

– Todėl, kad mes tai matome kaip papildomą paslaugą. Daugybė žaidėjų to prašė ir mes atsižvelgėme į jų norus.

– Kiek laiko tai užtrunka: nuo idėjos sukurti internetinį pokerio kambarį iki jo paleidimo? Ar sudėtinga sukurti tokį produktą?

– Prie „TonyBet Poker“ paleidimo prisidėjo visa mano 100 žmonių komanda, dirbanti lažybų kontoroje „TonyBet“. Darbo tikrai netrūko. Neužtenka vien paleisti pokerio kambarį – yra daug kitų darbų. Turi būti sukurtas internetinis tinklalapis, įkurtas klientų aptarnavimo centras, piniginių operacijų paruošima ir panašiai.

Tam reikia įdėti labai daug darbo, tačiau mūsų komanda yra išties gabi, todėl mes viską sutvarkėme per maždaug 4 mėnesius. Darbus pradėjome kovą, o liepą jau matėme beveik galutinius rezultatus. Dar po nepilnų keturių mėnesių mes įžengėme į internetinę rinką.

Šiuo metu laukiame patvirtinimų iš „Apple“ ir „Google“, kadangi ruošiame mobiliąsias aplikacijas. Bus įdomu stebėti, kaip viskas vyks galutinai pabaigus darbus.

– Prieš 10 metų pasauliui pristatėte „PokerNews“, o dabar paruošėte pirmąjį „Open Face Chinese“ pokerį internete. Kas toliau?

– Nebijojau naujovių ir iššūkių visą gyvenimą. Niekada nenorėjau būti tiesiog pokerio žaidėju. Žmonėms nuolatos kartoju, jog pokeris turėtų būti tik jų hobis, o ne visas gyvenimas. Man pavyko sukurti maždaug 10 sėkmingų verslų, tačiau viskas nėra taip paprasta – apie 30 mano investicijų nuėjo šuniui ant uodegos.

Prieš dvylika metų „PokerNews“ buvo nupirktas už 8 tūkst. dolerių. Mes padarėme daug grubių klaidų, pradedant tuo, kad tinklapis atrodė išties labai prastai, o turinys pildomas nekokybiškai. Bet mes turėjome ambicingų planų. Būtent nuo to prasidėjo sėkmingo ir daug pelno nešančio verslo kūrimas.

– Koks kitas „Tony“G planas? Europos parlamentas?

– Visada galvojau, jog turi sau mesti iššūkį ir įgyvendinti tai, ko nori. Visai nesvarbu, jog aplinkiniai bando tave įtikinti, kad tai yra neįmanoma. Taip, aš dalyvausiu rinkimuose į Europos parlamentą su savo partija. Mano viena iš dabartinių svajonių – trauktis iš verslo pasaulio ir stačia galva pasinerti į politiką. Jei nepavyks laimėti rinkimų šįkart, nenuleisiu rankų ir bandysiu kitą kartą. Žinoma, trauksiuosi, jei suprasiu, kad man ten ne vieta.

Politika – tai nuolatinės varžytuvės. Tai tarsi turnyras. Mes visi žaidžiame. Kiekviena šalis žaidžia, o sėkmingiausiai sužaidusiai atitenka visi laurai.

Šveicarija jau labai ilgą laiką žaidžia tinkamomis kortomis, nepaisant to, kad neturi tinkamų išteklių. Manau, jog Lietuva daro labai sėkmingą ėjimą, koncentruodamasi į informacines technologijas. Tą turime tęsti ir toliau. Mes turime būti novatoriški ir nustatyti sąlygas sėkmingam verslo vystymui. Tokiu būdu visa šalis gyvens geriau.

– Matydami ir žinodami, kad turite verslų Lietuvoje, galime teigti, kad jums patinka gimtoji šalis net ir po tiek laiko, praleisto užsienyje?

– Aš turiu verslų visame pasaulyje, bet man visuomet buvo svarbu turėti veiklos Lietuvoje. Aš esu lietuvis ir noriu daryti tai, kas geriausia šiai šaliai, todėl didžiąją verslo dalį aš laikau būtent čia. Lietuviai yra labai darbštūs – dėl to noriu jiems atsidėkoti.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius