-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 03

Brangiausiame „Žvejo iššūkio“ serijos turnyre Vilniuje išsidalinti 26 tūkstančiai eurų

Visą pastarąją savaitę Vilniuje įsikūrusiuose lošimo namuose „Olympic“ vyksta pokerio festivalio „Žvejo iššūkis“ mūšiai. Paskutines dienas pajėgiausi Lietuvos pokerio meistrai čia varžėsi brangiausio šventės turnyro ringe, o jo lemtingoje akistatoje kortas sukryžiavo Vytenis Salickas ir Liutauras Armanavičius.
Vytenis Salickas
Vytenis Salickas / PokerNews.lt nuotr.

Dvejose startinėse 300 eurų įpirkos aštuonviečių stalų „Deepstack“ turnyro dienose, iš viso pasirodymus surengė 87 žaidėjai. Keletas jų pasinaudojo pakartotinės įpirkos galimybe, tad iš viso į kovą buvo įsipirkta 97 kartus. Šiame turnyro ruože pasižymėjo Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turo (UKIPT), „High Roller“ turnyro finalininkas Aleksandras Voišnis, kuris įpirką mokėjo net keturis sykius. Uždarius registraciją paaiškėjo, kad aštuoni prizininkai čia dalinsis daugiau nei 26 tūkstančius eurų. Startinių dienų jaudulį turnyre įveikė ir antrosios dienos ringe pasirodė 27 kovotojai. 12 jų sėkmingai pasirodė dienoje 1A, likę išgyveno dienos 1B konkurenciją.

Tarp antrosios dienos žaidėjų buvo ir būrys puikiai pažįstamų veidų. Čia stebėjome internetinio pokerio virtuozų Vinco Tamašausko, Jurgio Ragausko ir Nikitos Staroverovo, „Žvejo Iššūkio“ čempiono Sigito Railos, „Olympic Spring Cup“ laimėtojo Martyno Račinsko ir kitų žinomų žaidėjų pasirodymus,  tačiau nė vienam jų nepavyko prasibrauti tarp 8 prizininkų.

Prie neoficialaus finalinio stalo šį kartą sėdo devyni žaidėjai. Niekas nenorėjo suklupti prieš pat prizus, tad geras dvi valandas žaidimas buvo itin lėtas ir atsargus. Netgi nedaug žetonų turėję žaidėjai neskubėjo stumti viso likusio kapitalo į stalo centrą. Burbulo berniuku, turnyrą palikusiu likus žingsniui iki pinigų, šį kartą tapo Darius Kavaliauskas. Tuo tarpu netrukus po to kovą palikęs Petras Stulpinas, jau džiaugėsi apdovanojimu. Jam įteiktas 1 021 euras.

Septintoje vietoje finišavo „Olympic“ kazino turnyrų nepraleidžiantis Abrahamas Šnaideris, kurio sąskaitą papildė 1 205 eurai. Septintas pasirodymą baigė Audrius Stakelis, iškovojęs 1 519 eurus. Penktoje vietoje suklupo profesionalus pokerio treneris Zigmas Pekarskas, kuriam įteiktas 1 886 eurai, o ketvirtas finišo liniją kirto ir 2 829 eurus pelnė svečias iš Estijos Mati Pirnas.

Ištvermingiausiųjų trejetuką pasiekė Pavasario internetinio pokerio čempionato (SCOOP) vicečempionas Vytenis Salickas, virtualaus pokerio didmeistris Vytautas Semaška ir pokerio vilkas, buvęs žaidimo treneris, daugkartinis didžiųjų turnyrų Lietuvoje laimėtojas Liutauras Armanavičius.

Žaidimas trise neužtruko. Jau visai netrukus mažiausiai žetonų turėjęs V.Semaška sustūmė viską su tūzu ir valetu, o jam atsakęs pirmaujantis L. Armanavičius atvertė karalių ir valetą. Rodės, V.Semaška gavo puikų šansą pasidvigubinti, tačiau Fortūna manė kitaip. Bendrosiose kortose iškrito net ne vienas, o du karaliai ir pergalė atiteko L.Armanavičiui. Bronzinis V.Semaškos pasirodymas įvertintas 4 007 eurais.

Likę dviese L.Armanavičius ir V.Salickas net nesvarstė dalybų galimybės. Nors kovą L.Armanavičius pradėjo būdamas favoritu 3:1, jau po gero pusvalandžio, dvikovos dalyvių žetonų bokštai išsilygino. Įtempta dvikova vyko apie dvi valandas, tačiau visą šį laiką L.Armanavičius taip ir nerado tinkamos gynybos nuo agresyvaus ir provokuojančio V.Salicko žaidimo. Galų gale L.Armanavičius buvo priverstas iškelti baltą vėliavą. Antroji vieta jo sąskaitą papildė 5 421 euru, o V.Salickas pasipuošė laimėtojo laurų vainiku ir pelnė 8 302 eurus.

Tuo tarpu pagrindiniame 150 eurų įpirkos „Žvejo Iššūkio“ turnyre dar praėjusį savaitgali sužaistose šešiose startinėse dienose jėgas išbandė 237 žaidėjai. 57 jų iškovojo teisę tęsti kovą ir pasirodys antrose A ir B turnyro dienose, kurios bus žaidžiamos ateinantį penktadienį. Čia taip pat išvysime būrį gerai pažįstamų pokerio meistrų, kurių priešakyje kol kas žingsniuoja Zigmas Pekarskas, kurio sąskaitoje yra 146 600 turnyro valiutos. Tarp solidžius žetonų kiekius sukaupusių žaidėjų – Povilas Purtokas, Vincas Tamašauskas, Paulius Mikaliūnas, Darius Narmontas, Aivaras Kerušauskas ir daug kitų patyrusių žaidimo meistrų. Kas taps naujuoju „Žvejo Iššūkio“ čempionu paaiškės jau ateinantį šeštadienį.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius