Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 11 23

Gusas Hansenas grįžta: pokerio superžvaigždė nusprendė pabandyti dar kartą

Kurį laiką pagyvenęs visiškai be pokerio apie savo grįžimą į didžiųjų kovų ringą paskelbė Las Vegaso žaidimų senbūvis, Danijos pokerio veteranas Gusas Hansenas. Kviečiame skaityti išties įdomų interviu su pokerio žvaigžde.
Gusas Hansenas
Gusas Hansenas / cardplayer.com nuotr.
Temos: 2 Pokeris Las Vegasas

Retas pokerio aistruolis nepamena pokerio superžvaigždės Guso Hanseno, dar žinomo „Didžiojo Dano“ pravarde. Ankstyvuoju savo karjeros laikotarpiu G.Hansenas buvo vienas sėkmingiausių pokerio profesionalų planetoje.

Kiek kitaip reikalai jam klostėsi 2013–2014 metais. Pastaruosius metus apie pokerio profesionalą girdėjome nedaug, tačiau panašu, kad „Didysis Danas“ grįžta kupinas ryžto dar sykį blykstelėti. Interviu su pokerio legenda paruošė „PokerNews.com“ žurnalistas Frankas Op de Woerdas.

– Ne vienas pokerio aistruolis pastaruoju metu pasigedo jūsų aukščiausioje pokerio lygoje. Kokios to priežastys?

– Kone du metus nedalyvavau pokerio turnyruose. Šiuo laikotarpiu kelis kartus žengiau į grynųjų pinigų žaidimus, tačiau tai nebuvo labai rimta. Tačiau dabar turiu planų artimiausiu metu pasirodyti didžiųjų turnyrų ringe ir dar sykį įrodyti, kad galiu žaisti pokerį.

Kuomet nedalyvavau pokerio mūšiuose, nesėdėjau sudėjęs rankų. Su bičiuliais Danijoje pradėjome ir plėtojome biznį. Bandėme įsilieti į šou verslo užkulisius, tačiau, sakykime, bandymas nebuvo labai sėkmingas. Nenorėčiau plėtotis šia tema, tik pasakysiu, kad šiuo metu planuoju užsiimti kuo kitu ir pokerio veikla mano planuose yra gan aukštai.

– Ar matysime jus tik pokerio ringe, ar bandysite pritaikyti savo įgūdžius ir kituose lošimuose?

– Lošimas yra lošimas. Nepamirškime, kad savo lošėjo karjerą pradėjau ne pokerio, o nardų žaidimuose. Bet kokiu atveju, mano taikiklyje dabar didieji pokerio festivaliai. Pradėti aktyviai žaisti planuoju nuo kitąmet vyksiančio festivalio „Aussie Millions“ ir kitų kovų ankstyvais 2017-aisiais.

– Danielis Negreanu neseniai išplatino tinklaraščio įrašą apie tai, kaip drauge su jumis dalyvavo dideliame grynųjų pinigų pokerio žaidime, kur pasirodė ir daugiau senų pokerio vilkų. Kaip praėjo tas žaidimas?

– Deja negaliu pasakyti, kad žaidimas man klostėsi labai sėkmingai. Tačiau nežiūrint į rezultatus puikiai praleidau laiką su nuostabiais žaidėjais ir senais bičiuliais. Buvau to pasiilgęs. Nors pastaraisiais metais visai nežaidžiau pokerio ir tai pasijuto.

Kuomet nedalyvavau pokerio mūšiuose, nesėdėjau sudėjęs rankų. Su bičiuliais Danijoje pradėjome ir plėtojome biznį.

– Kas privertė jus atsisakyti žaidimo daugiau nei metams?

– Ne paslaptis, kad susidūriau su rimtu nesėkmių periodu, kuomet pralaimėjau milžiniškas sumas internete. Taigi, man reikėjo laiko „išsilaižyti žaizdoms“. Tačiau noro žaisti, konkuruoti ir laimėti tai nesužlugdė. Žaidimas visuomet bus didelė mano asmenybės dalis, tačiau abejoju, kad ateityje užsiimsiu tuo taip rimtai, kaip kad darydavau tai anksčiau. Noriu pasakyti, kad žaidimas 24/7 jau ne man.

– Ar stebite dabartinę pokerio sceną? Daugybė pokerio žaidėjų pastaruoju metu rengia tiesiogines transliacijas „Twitch“ virtualioje televizijoje ir yra manančių, kad pradžią tokiam pokerio šou pradžią davė kažkada jūsų įkurta ir valdyta „Gus.tv“. Ar neplanuojate atnaujinti savo, kaip pokerio transliuotojo karjeros?

– Nesu girdėjęs apie „Twitch“, tačiau žinau, kad tiesiogiai transliuoti savo žaidimą dabar labai populiaru. Nesistebiu tuo. Tiesioginės transliacijos iš namų, tiesiai nuo pokerio stalo visuomet buvo įdomios. Azartas, emocijos – visa tai kausto žiūrovų dėmesį. Apie galimybę transliuoti pačiam nesusimąsčiau, tačiau galbūt tai nėra bloga mintis. Pažadu pagalvoti apie tokią galimybę.

– Nesusimąstėte apie galimybę kokiu nors būdu prisidėti prie pokerio žiniasklaidos? Kažkada esate komentavęs ne tik pokerį, bet ir nardus. Reikia pripažinti Jums tai šauniai sekėsi.

– Tai man gaunasi natūraliai. Turbūt įgimtas atvirumas padeda man komentuoti žaidimus, nes jeigu aš noriu pasakyti: „Šita ranka sužaista tragiškai“, – aš tai ir pasakysiu, nevyniosiu žodžių į vatą. Man nepatinka, kai pokerio komentatoriai stengiasi likti perdėm korektiški. To neturėtų būti.

Atsakydamas į klausimą turiu pasakyti, kad mąsčiau apie komentatoriaus karjerą ar galimybę prisidėti prie pokerio žiniasklaidos. Tačiau šiuo metu negaliu pasakyti nieko konkretaus šia tema.

– Minėjote, kad 2017-aisiais išvysime jus „Aussie Millions“ turnyruose. O iki tol turite kokių nors konkrečių planų?

– Las Vegasas. Keliausiu į Las Vegasą, Gruodžio pradžioje ten vyks Pasaulio pokerio turo (WPT) turnyrai. Praeityje man puikiai sekėsi WPT ringe, tikiuosi pakartoti sėkmę. Man patinka WPT turnyrų struktūros, kuomet žaidžiama aštuonias valandas iš eilės. Niekuomet nesupratau žaidėjų, kurie skundžiasi dėl to, kad turnyruose reikia daugiau pertraukų. Jie nori pasakyti, kad per dvi valandas žaidimo pavargsta? Nuo ko? Nuo sėdėjimo ant kėdės?

Žinoma yra tokių, kurie sakosi, kad jiems būtina nueiti į tualetą, bet tai ne problema: kelkis ir eik. Na, tai praleisi dalinimą ar du, tačiau tai nėra bėda. Jeigu negalite pavalgyti prieš ir po žaidimo, atsineškite prie stalo obuolį. Nesuprantu niurzgų, kurie burba dėl pietų ar vakarienės pertraukų.

Kai Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis kovojo „Australian Open“ teniso pirmenybėse ir jų kova truko daugiau nei 4 valandas, nė vienas jų nesiskundė ir neprašė pietų pertraukos. Manote jie nepraalko?

– Klausant jūsų dabar prisimenu 48 valandų pokerio sesijos iššūkį, kuriame kažkada dalyvavote. Ryžtumėtės jį pakartoti?

– Nemanau, kad tai būtų gera mintis. Man jau ne 22-eji, kaip tuomet. Nors pastarąjį kartą Las Vegase turėjau gan ilgų žaidimo sesijų. Žinoma jos netruko 48 valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius