Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 28

Pokerio „Top 5“: penkios ryškiausios pokerio asmenybės

Kalbėdami apie savo favoritus pokerio aistruoliai linksniuoja daugybę pavardžių. Žaidėjai, pasižymėję gyvo ar internetinio pokerio varžybose, pokerio turnyrų organizatoriai, žaidimo ambasadoriai ar aršiausi pokerio priešininkai, nė vienas nelieka užmirštas, tačiau keletas pavardžių minimos visuose pokalbiuose pokerio tema. Siūlome apžvelgti penkis ryškiausius ir įtakingiausius pokerio meistrus.
Dominykas Karmazinas
Dominykas Karmazinas / pokernews.com nuotr.

Dominykas Karmazinas

Pokerio asmenybių penketuką norisi pradėti nuo lietuvių. 2010-aisiais ne tik pokerio puslapiai, skirti Lietuvos žaidimo bendruomenei, bet ir savaitraščių bei dienraščių puslapiai mirgėjo nuo Dominyko Karmazino nuotraukų. Tais metais, būdamas 22-iejų metų, jis iškovojo iki šiol didžiausią pokerio prizą. Europos pokerio turo (EPT) didžiojo finalo Monte Karle metu, tautietis pelnė trečiąją vietą ir susižėrė 700 tūkstančių eurų. Bendri šio profesionalo laimėjimai siekia 1 740 718 dolerių – jis sėkmingiausias Lietuvos pokerio žaidėjų sąraše. 

D.Karmazinas savo laimėjimus nuo didžiojo rezultato Monte Karle vertina kukliai ir blaiviai: „Tai didelė suma, bet ji man nesukelia kažkokių perdėtų emocijų. Esu jaunas žmogus, turiu rankas, kojas, galvą – viskas gerai. Jei ne šis laimėjimas, vis tiek pinigų būčiau uždirbęs per ateinančius dvejus metus“, – duodamas interviu 2010-aisias sakė pokerio meistras. Sėkmingiausio lietuvio titulas ir savybės, kuriomis turi pasižymėti žaidimo ambasadoriai D.Karmaziną privertė įtraukti į šį pokerio „Top 5“ sąrašą.

WSOP nuotr./Doyle'as Brunsonas
WSOP nuotr./Doyle'as Brunsonas

Doyle'as Brunsonas

Pokerio krikštatėviu dažniausiai vadinamą du art pasaulio čempioną iš Teksaso žino visi. Daugelis žaidėjų yra nuosekliai išstudijavę ne tik jo parašytas pokerio strategijos knygas, bet ir D.Brunsono gyvenimą bei karjeros vingius. Retas ginčysis, kad „Teksaso lelytės“ slapyvardžiu iki šiol kartais pavadinamą veteraną, drąsiai galima vadinti įtakingiausiu pokerio bendruomenės nariu. Simboliška, kad netgi už pokerio kambarių ribų D.Brunsonas išlieka aršiu kovotoju. Tris kartus nugalėjęs vėžį ir nuolat besivaržantis su širdies ligomis teksasietis demonstruoja neeilinį charakterį ir iki šiol reguliariai varžosi prie pokerio stalų.

PokerStarsblog.com nuotr./Philas Hellmuthas
PokerStarsblog.com nuotr./Philas Hellmuthas

Philas Hellmuthas

Viduriniosios pokerio kartos superžvaigždė yra vienas tituluočiausių žaidėjų pasaulyje. „Pokerio vaikpalaikiu“ pravardžiuojamas Pasaulio pokerio serijos (WSOP) rekordininkas, išskirtinę reputaciją susikūrė būtent savo pasiekimų WSOP dėka. Dėl šios priežasties į pokerio asmenybių penketuką jį įtraukiame ir mes. Trylikos auksinių apyrankių savininkas rekordine tapusią pergaliu seriją pradėjo dar 1989-aisiais, kuomet kovoje dėl pasaulio pokerio čempiono vardo įveikė kitą pokerio sunkiasvorį Johnny Chaną ir riešą papuošė pirmąja apyranke. 

Po pergalės devintojo dešimtojo pabaigoje sekė įspūdingas dešimtasis dešimtmetis, kuomet 1992-asiais Ph.Hellmuthas iškovojo antrąją apyrankę. Pergalės jausmas pažadino amerikiečio viduje tikrą žvėrį ir jau 1993-iaisias ant jo riešo puikavosi dar trys trofėjai. Vėliau sekė pertrauka ir šeštoji apyrankė Ph.Hellmuthui buvo įteikta 1997-aisiais. 2001-ais, jis iškovojo dar vieną trofėjų, 2003-aisiais amerikiečiui atiteko dvi apyrankės, po vieną auksinį papuošalą jam įteikta 2006-aisiais ir 2007-aisiais, 2012-ųjų metų WSOP kovų Las Vegase metu Ph.Hellmuthas pelnė dvyliktąjį, o WSOP Europoje metu tų pačių metų rudenį, triumfavęs pagrindiniame šventės turnyre, tryliktąjį trofėjų.

pokerstarsblog.com nuotr./Vanessa Selbst
pokerstarsblog.com nuotr./Vanessa Selbst

Vanessa Selbst

Turbūt niekam nekyla abejonių, kodėl „PokerStars Pro“ rinktinės narė atsidūrė šiame penketuke. Sėkmingiausios pokerio ledi sąskaitoje kol kas – 10,5 milijonų dolerių viršijanti suma. laimėta prie žaidimo stalų visame pasaulyje. Trijų WSOP apyrankių savininkė, dukart Pasaulio pokerio turo (WPT) finalininkė ir daugkartinė EPT prizininkė išsiskiria ne tik rezultatais. bet ir gyvenimo būdu.

Aktyvi gėjų ir lesbiečių teisių gynėja, 2013-ųjų rugpjūti susituokė su ilgamete drauge Miranda Foster. Pokerio bendruomenė skubėjo sveikinti profesionalę, o pokeriui oponuojantys veikėjai rado priežastį dar sykį paburnoti apie šios sporto šakos žalą. V.Selbst garsėja ne vien asmeninio gyvenimo smulkmenomis, ji puikiai žinoma filantropė, labdarai kasmet aukojanti šimtus tūkstančių dolerių. Visos įvardytos savybės sėkmingiausiai pokerio damai garantuoja vietą tarp ryškiausių pokerio asmenybių. 

PokerStarsblog.com nuotr./Danielis Negreanu
PokerStarsblog.com nuotr./Danielis Negreanu

Danielis Negreanu

Pokerio asmenybių sąraše neįmanoma nepamatyti „PokerStars Pro“ komandos ambasadoriaus Danielio Negreanu pavardės. Sėkmingiausias visų laikų pokerio žaidėjas, ryškiausias pokerio veidas planetoje, vienas šauniausių pokerio strategų ir puikiausias oponentų emocijų skaitovas – visa tai minima kalbant apie kanadieti. Pokerio bendruomenės požiūrį į D.Negreanu puikiai atspindi liepos mėnesį vykusio turnyro „Big One For One Drop“ atgarsiai. Lemtingoje akistatoje žvaigždė tuomet nusileido amerikiečiui Danieliui Colmanui ir netrukus interneto platybėse buvo prabilta apie tai, kad tai didžiausias bendruomenės praradimas per pastaruosius metus

„D.Negreanu laimėjus kovą žaidimui būtų buvę gerokai daugiau naudos. Ambasadorius būtų sugebėjęs pergalę paversti ne asmeniniu pasiekimu, o viso pokerio pasaulio triumfu. Deja, yra kaip yra“, – tokie ir panašus pranešimai skambėjo ir virtualioje erdvėje, ir gyvuose pokalbiuose žaidimo tema.

29,7 milijonus dolerių per savo karjerą uždirbęs kanadietis nė nesiruošia užbaigti savo žygių, tad dar kurį laiką D.Negreanu išsilaikys sėkmingiausių ir populiariausių žaidėjų sąrašų viršūnėse, tad vieta „Top 5“ rubrikose jam garantuota ne tik 15min.lt eteryje.

Kuriuos pokerio meistrus į penketuką įtrauktumėte jūs? Pasiūlymais ir argumentais dalinkitės straipsnio komentaruose.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius