Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 08 04

Pokerio „Top 5“: sėkmingiausios pokerio damos

Sėkmingiausių pokerio damų penketuko viršūnėje karaliauja „PokerStars Pro“ rinktinės žvaigždė Vanessa Selbst. Tai anokia paslaptis bet kuriam pokeriu besidominčiam. Tačiau kas seka pirmūnę ir siekia pasigviešti karalienės titulą iš amerikietės? Siūlome susipažinti su sėkmingiausiomis pokerio damomis.
Vanessa Selbst
Vanessa Selbst / pokerdoc.com nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Vanessa Selbst – 10 554 413 dolerių

Sėkmingiausia pasaulio pokerio žaidėja V.Selbst neseniai iškovojo trečiąją Pasaulio pokerio serijos (WSOP) apyrankę. Trisdešimtmetį neseniai atšventusi dama ne sykį viešėjo ne tik WSOP, bet ir Pasaulio pokerio turo (WPT) finaluose, tačiau nei čia, nei Europos pokerio turo (EPT) ringe pergalių iki šiol jai nepavyko pasiekti.

Nepaisant to, V.Selbst karjera priverčia aiktelėti tuos, kurie su šia žvaigžde susiduria pirmą sykį. Tam, kad uždirbtų 10 milijonų JAV dolerių, V.Selbst prireikė aštuonerių metų. Sėkmingiausiai jai klostėsi 2010-ieji, kuomet amerikietė bendroje sumoje laimėjo 2 865 830 dolerių. Didžiausią savo karjeros prizą ji pelnė tais pačiais metais, triumfuodama „l'Partouche“ pokerio ture. Tą kartą jai įteiktas 1 823 430 dolerių apdovanojimas.

2 milijonus dolerių viršijančiu metiniu atlyginimu V.Selbst mėgavosi dukart: 2010-aisiais, ir 2013-aisiais. Visai gali būti, kad 2014-ieji taps sėkmingiausiai profesionalės metais, nes jos sąskaitoje – 2 309 566 doleriai, laimėti šiemet.

pokerpages.com nuotr./Kathy Liebert
pokerpages.com nuotr./Kathy Liebert

Kathy Liebert – 5 971 485 doleriai

Šios amerikietės riešą puošia viena WSOP apyrankė. Net šešis kartus ji lankėsi WPT finaluose ir sykį pelnė EPT prizą. Tačiau to pakanka, kad jos laimėjimų suma viršytų 5,9 milijonu dolerių.

Ne sykį K.Liebert laimėtojos laurais puošėsi mažesniuose turnyruose JAV ir tai kompensuoja didelių pergalių skaičiaus trūkumą. Tačiau tenka pažymėti, kad šios žaidėjos karjera trunka gerokai ilgiau bei V.Selbst. K.Liebert pirmuosius prizus prie pokerio stalų pelnė dar 1994 metais, taigi jos patirtis siekia dvidešimt metų. 

calvinayre.com nuotr./Annie Duke
calvinayre.com nuotr./Annie Duke

Annie Duke – 4 270 548 doleriai

Dar viena pokerio veteranė, karjerą pradėjusi 1994-aisiais A.Duke savo riešą puošia viena WSOP apyranke. Keturis sykius ji pasiekė prizus WPT kovose ir nė karto nepasižymėjo EPT ringe. Didžiausią savo karjeros laimėjimą A.Duke iškovojo 2004-aisiais, kuomet WSOP „Čempionų turnyre“ pelnė pirmąją vietą ir 2 milijonų dolerių prizą. Būtent 2004-ieji ir tapo sėkmingiausiais damos metais. Reikia paminėti, kad A.Duke laimėjimai nebepapildomi nuo pat 2011-ųjų, kuomet viename labdaringame turnyre ji pelnė 10 vietą.

highstakesdb.com nuotr./Annette Obrestad
highstakesdb.com nuotr./Annette Obrestad

Annette Obrestad – 3 913 713 doleriai

Profesionalės karjerą, vienintelė šio penketuko narė, atstovaujanti senojo žemyno valstybėms, pradėjo 2007-aisiais, kuomet iškovojo WSOP Europoje čempionės titulą ir prizą, viršijusį 2 milijonus dolerių. Netrukus po to ji pelnė EPT vicečempionės titulą Dublino etapo ringe ir laimėjimus papildė dar beveik puse milijono. Vėliau tokių solidžių rezultatų norvegei pademonstruoti nebepavyko, tačiau kuklesni laimėjimai padėjo jai pasiekti rezultatą, kurio pakanka tam, kad įsitaisytų ketvirtoje sėkmingiausių damų penketuko vietoje.

Neilo Stoddarto nuotr./Vanessa Rousso
Neilo Stoddarto nuotr./Vanessa Rousso

Vanessa Rousso – 3 513 843 doleriai

Dar viena „PokerStars Pro“ žvaigždė V.Rousso uždaro sėkmingiausių pokerio karalienių penketuką. Karjerą pradėjusi dar 2005-aisiais, V.Rousso iki šiol nėra pelniusi WSOP, WPT ar EPT titulų. Tiesa, WSOP prizais ji džiaugėsi 15-a, WPT – 10-imt, o EPT – vieną kartą.

Didžiausią savo karjeros laimėjimą, 700 tūkstančių dolerių, ji iškovojo 2009-aisiais, kuomet triumfavo 25 500 eurų įpirkos EPT „High Roller“ turnyre. Reikia pažymėti, kad „PokerStars Pro“ komandos narės dosjė papildytas prizais iš Italijos, Šiaurės Amerikos ir Lotynų Amerikos pokerio turų. Taip pat ji keletą sykių yra iškovojusi pergales turnyruose, kurie buvo skirti išskirtinai moterims.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius