-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 10

Savo vardus įrašyti į Pokerio šlovės galeriją pretenduoja 10 meistrų (Pirmoji dalis)

Artėjant Pasaulio pokerio serijos (WSOP) finalui, kuris šiemet įvyks lapkričio 10-ąją, paskelbti žaidėjai, kurie jau šiemet pretenduoja įrašyti savo vardus į Pokerio šlovės galeriją. Vietą tarp ryškiausių pokerio asmenybių istorijoje užimti pretenduoja ir aukščiausios lygos žaidėjai ir pokerio žiniasklaidininkai ir žaidimų organizatoriai. Kviečiame artimiau susipažinti su nominantais.
Pokerio šlovės galerija
Pokerio šlovės galerija / bluff.com nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Chrisas Bjorinas

66-erių metų sulaukęs „PokerStars Pro“ komandos legionierius patekti į Pokerio šlovės galeriją pretenduoja jau ne pirmą sykį. Švedijoje gimusio, tačiau šiuo metu Londone reziduojančio profesionalo karjera be abejonės verta dėmesio. Dvi WSOP apyrankės ir šeštoji vieta visų laikų sėkmingiausių serijos žaidėjų sąraše – puikūs pasiekimai. Bendri švedo karjeros laimėjimai siekia 5,5 milijonus dolerių. Ch.Bjorinas šešiaženkles sumas pokerio ringe iškovojo net 19-oje kalendorinių metų. 13-a jų iš eilės. Jam priklauso sėkmingiausio WSOP žaidusio europiečio titulas, o taip pat sėkmingiausio Švedijos pokerio meistro titulai. 

Humberto Brenesas

Dar vienas žaidėjas nešantis „PokerStars Pro“ komandos vėliavą neretam pokerio mylėtojui pažįstamas „Ryklio“ slapyvardžiu. Kosta Rikai atstovaujanti žvaigždė daugiausiai WSOP apdovanojimų iškovojusių žaidėjų sąraše užima trečiąją vietą. Prizus čia jis atsiėmė net 82 kartus. Vien 2014-aisiais jis dešimt kartų WSOP ringe pasiekė pinigus. Pagrindiniame WSOP turnyre kovodamas dėl pasaulio čempiono titulo H.Brenesas prizus iškovojo devynis kartus, o arčiausiai titulo buvo atsidūręs 1988-aisiais, kuomet finišavo ketvirtoje vietoje. Bendri jo karjeros laimėjimai viršija šešis milijonus dolerių. Ypatingą padėką iki šiol H.Brenesui jaučia Pietų Amerikos pokerio bendruomenė, dėl kurios teisių ir galimybių žvaigždė dirbo labai daug ir sunkiai, populiarindamas žaidimą ir inicijuodamas ne vieną projektą, kad pokeris šiame kontinente suklestėtų.

Bruno Fitoussi

Prancūzijos pokerio veteranas ir puoselėtojas per savo karjerą yra uždirbęs per 2 milijonus dolerių. Tačiau jo nuopelnai skaičiuojami ne uždirbtais pinigais ar iškovotais titulais, nors ir pastarųjų netrūksta. 2001-aisiais B.Fitoussi tapo pirmą sykį surengto Nacionalinio pokerio dvikovų čempionato laimėtoju, lemtingoje akistatoje įveikęs patį „Amarilo Džiūsną“. 2007-aisiais jis tapo „Žaidėjų čempionato“ WSOP ringe vicečempionu. Tačiau kur kas svarbesni yra jo indeliai į Prancūzijos pokerio istoriją. 1995-aisiais metais B.Fitoussi prancūzams pristatė beribį Holdem pokerį, kuris iki šiol šioje buvo beveik nežinomas. Didžiulį indėlį jis atliko ir pokerio kovas keliant į TV ekranus. Būtent B.Fitoussi deka Prancūzija tapo pilnaverte tarptautinės pokerio bendruomenės dalimi. 

Tedas Forrestas

Ypatingo dėmesio šis žaidėjas susilaukė šių metų WSOP ringe, kuomet septynių kortų Razz pokerio varžybose iškovojo šeštąją asmeninę apyrankę. Tačiau tai nebuvo vienintelis pasiekimas šios kovos ringe. Lemtingoje dvikovoje amerikietis įveikė WSOP rekordininką Philą Hellmuthą, kuris suklupo per žingsnį nuo 14-o trofėjaus. Tačiau ir be šio fakto T.Forresto biografija išties spalvinga. Per daugiau nei dvidešimtmetį trunkančią savo karjerą pokerio turnyruose amerikietis pelnė per 6,2 milijonus dolerių. WSOP ir Pasaulio pokerio turo (WPT) karūnas ir begalę smulkesnių titulų. Įdomu tai, kad tris apyrankes WSOP ringe T.Forrestas iškovojo tris metus iš eilės, trijose skirtingų pokerio rūšių varžybose. Ne sykį šio žaidėjo vardas linksniuotas kalbant apie sėkmingiausius aukščiausių statymų grynųjų pinigų žaidėjus. 

Jennifer Harman

Retas pokerio mylėtojas nežino vienos ryškiausių visų laikų žaidimo damos. Amerikietės sąskaitoje per 2,7 milijonus dolerių laimėtų prie pokerio stalų. Dvi viešnagės prie WPT ir net 12 prie WSOP finalinių stalų. Ji tapo pirmąja moterimi pelniusia daugiau nei vieną WSOP apyrankę. Tačiau turnyrinio pokerio pasiekimai nublanksta prieš J.Harman sugebėjimus prie grynųjų pinigų žaidimų stalų. Jau daugiau kaip dešimtmetį J.Harman dalyvauja aukščiausių statymų grynųjų pinigų žaidimuose ir iki šiol yra vienintelė dama šioje lygoje. Dviejų vaikų motina atranda laiko ne tik pokeriui ir šeimai, bet ir labdarai. J.Harman iniciatyva surengtas ne vienas labdaringas renginys, o jos asmenines aukas dažnai sudaro septyniaženklės sumos.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius