Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 18

T. Dwano iššūkis D. Catesui: ar bus išspręstas vienas brangiausių nesusipratimų pokerio istorijoje?

Daugiau nei prieš šešis metus aukščiausios pokerio lygos žaidėjai Tomas „durrrr“ Dwanas ir Danielis Catesas sukirto rankomis dėl neeilinio iššūkio vienas kitam, tačiau tuomet, iššūkiui nė neįpusėjus kelių milijonų vertės susitarimas nutrūko ir niekada nebuvo užbaigtas. Dėl šios priežasties iki šiol kaltinamas T. Dwanas, tačiau minėti žaidėjai prabilo apie tai, kad galų gale užbaigs iššūkį. 
Tomas Dwanas
Tomas Dwanas / onlinepoker.net nuotr.
Temos: 2 Pokeris Las Vegasas

Susitarimas tarp T. Dwano ir D. Cateso buvo toks: pokerio profesionalai sužaidžia 50 tūkstančių padalinimų internete ir jeigu iššūkio pabaigoje pirmauja D. Catesas, T. Dwanas prie laimėtos sumos jam prideda dar pusantro milijono dolerių. Jeigu ties iššūkio finišu pirmauja T. Dwanas, D. Catesas oponentas pakloja papildomus 500 000 dolerių.

Sužaidus mažiau nei puse, 20 000 padalinimų, D. Catesas stipriai pirmavo. Ties 20 tūkstantuoju padalinimų jo laimėjimai sudarė apie 1,25 milijoną dolerių. Tuomet pokerio bendruomenę sukrėtė „Juodojo penktadienio“ įvykiai ir iššūkis nutrūko. Aistroms nurimus D. Catesas kreipėsi į T. Dwaną reikalaudamas tęsti kovą, tačiau šis į kreipimąsi neatsakė, nepaisydamas to, kad žaidėjų iššūkio sutartyje buvo numatytos šimtatūkstantinės baudos tam, kuris nuspręs iššūkį užbaigti anksčiau laiko.

Laikas bėgo, o T. Dwanas prie iššūkio taip ir negrįžo. Numatytos baudos taip pat liko nesumokėtos. Tai papiktino pokerio bendruomenę ir kurį laiką T. Dwanas pokalbiuose buvo linksniuojamas ne pačiame geriausiame kontekste. Tačiau vėliau aistros nurimo ir iššūkis buvo pamirštas.

Iki šių metų pradžios, kuomet D. Catesas socialiniuose tinkluose paskelbė: „Mudu su Tomu kalbėjome apie tai, kad į naujųjų metų rezoliuciją turėtume įtraukti iššūkio pabaigą. man pačiam smalsu, kiek tai įmanoma“. Į tokį pareiškimą kitos pokerio žvaigždės sureagavo kontraversiškai. Viena ryškiausių pokerio asmenybių šiandien Dougas Polkas rašė: „Tik primenu, kad T. Dwano iššūkis D. Catesui buvo viena didžiausių apgavysčių pokerio istorijoje“.

Pats T. Dwanas apie karjeros pabaigą paskelbė dar prieš kelis metus. Tačiau karts nuo karto buvusi pokerio superžvaigždė vis tik pasirodo viename ar kitame pokerio renginyje. Tiesa apginti garbės ir išvalyti dėmėtos reputacijos jam iki šiol taip iki galo ir nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius