Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16

„TonyBet Pramogų Banko apiplėšimą“ vainikavo Liutauro Armanavičiaus triumfas

Savaitgalį sostinės „Nesė Pramogų Bankas“ kazino finišavo savaitę vykusi pokerio kambario „TonyBet“ surengta „Pramogų Banko apiplėšimo“ serija. Svarbiausiame pagrindiniame turnyre po įtemptos kovos triumfavo pokerio veteranas Liutauras Armanavičius. Jis buvo pripažintas ir geriausiu serijos žaidėju.
Liutauras Armanavičius / tonybet.lt nuotr.
Liutauras Armanavičius / tonybet.lt nuotr.

„Pramogų Banko apiplėšimą“ užbaigė 350 eurų įpirkos pagrindinis turnyras, kuriame per dvi startines dienas viso jėgas išmėgino 58 žaidėjai. Į prizinį fondą papildomai buvo įdėtos ir dar trys įpirkos – tys iš „TonyBet“ kambaryje atrankas laimėjusių žaidėjų turnyre nepasirodė, tad jų dalyvavimui skirtos lėšos turnyro prizininkams atiteko be kovos. Jau rašėme, kad 1A dieną išgyveno vos penki iš 28 žaidėjų ir lyderio pozicijoje po jos įsitaisė Liutauras Armanavičius (https://www.15min.lt/naujiena/pokeris/pokerio-zaidejai/po-pramogu-banko-apiplesimo-1a-dienos-pirmauja-liutauras-armanavicius-436-626741).

Šeštadienio popietę startavusiame 1B skrydyje į kovą stojo 27 žaidėjai. Penki jų jau buvo nesėkmingai kovoję 1A dienoje ir nutarė pasinaudoti antru šansu 1B dienoje. Dienos bėgyje trys žaidėjai (Mindaugas Jonuškis, Juozas Bižokas, Anaras Alekberovas) taip pat pasinaudojo pakartotinio įsipirkimo galimybe po kritimų, tad viso 1B etape prizinį fondą papildė 30 įpirkų.

1B kova klostėsi daug ramiau už 1A finišą ir jos pabaigoje net 12 žaidėjų iškovojo teisę grįžti į sekmadienį vykusią finalinę varžybų dieną. Lyderio poziciją užėmė 157 300 žetonų sukaupęs Aleksandras Rusinovas. Tiesa, bendroje įskaitoje jis užėmė tik 4 vietą, atsilikdamas ne tik nuo L. Armanavičiaus, bet ir nuo Sigito Railos bei Roko Barzdžiaus.

Viso į lemiamą turnyro etapą grįžo 17 žaidėjų. Organizatoriai paskelbė, kad 20 tūkstančių eurų viršijantį prizinį fondą išsidalins 9 finalininkai, o „TonyBet“ 15-ai geriausiųjų papildomai išdalino 1500 eurų.

Dieną pradėjo mažiausiai žetonų turėjusių Povilo Jakučio ir Iljos Borzykino kritimai. Visai kitaip finalinė diena prasidėjo Benui Moliui ir Mindaugui Jonuškiui. Tarp autsaiderių ją pradėję vyrai netruko atsitiesti ir gerokai sustiprinti savo pozicijų.

15 vietą užėmė Lenkijos atstovas Bartoszas Orlowsky, 14-as krito tarp lyderių dieną pradėjęs, bet kapitalą išbarstęs Vytautas Kačerauskas. Po jo ginklus sudėjo Jonas Vaitkūnas, o tuomet atėjo ir itin banguotą dieną sužaidusio Mindaugo Jonuškio eilė. 11 vietoje pasirodymą baigė Aleksandras Rusinovas, kurį pirma nuskriaudė Fortūna (A♥K♦ pralaimėjo Vytenio Salicko K♥T♥), o viskas baigėsi nesėkmingu monetos metimu.

Likus 10 žaidėjų prasidėjo burbulo fazė, tačiau ji truko vos kelias partijas. Dalintojo pozicijoje A♠J♠ radęs Tomas Veščiūnas sustūmė viską, o greta sėdėjęs Lukas Ribakevičius prabudo su damomis ir išsiuntė šilališkį namo tuščiomis. Tiesa, jis, kaip ir kiti finalo nepasiekę, bet į 15-uką patekę žaidėjai, į „TonyBet“ sąskaitą pelnė 50 eurų.

Vos prasidėjus finalui kovą baigė monetos metimą pralaimėjęs Giedrius Blažulionis. Jam atiteko 600 eurų. Aštuonių žaidėjų kova tęsėsi gerokai ilgiau. L. Armanavičius dar labiau sustiprino savo pozicijas, jį vytis ėmė B. Molis, tuo tarpu kiti žaidėjai ženkliai atsilikinėjo. Tačiau netrukus lyderių tarpą papildė ir Juozas Bižokas, kuris 8 vietoje nokautavo L. Ribakevičių (815 eurų). 7-as krito V. Salickas, kurio pastangos buvo įvertintos 1100 eurų. 6 pozicija bei 1500 eurų atiteko Rimantui Simonavičiui.

Likus 5 žaidėjams aiškiausią tikslą turėjo B. Molis. Jis jau buvo pasižymėjęs pirmuose dviejuose serijos turnyruose, tad patekimas į ketvertuką vaikinui būtų garantavęs geriausio serijos žaidėjo titulą. B. Molis tuo metu žengė ketvirtas, aiškiai lenkdamas R. Barzdžių. Tačiau netrukus šiems žaidėjams sudėjus viską į banką R. Barzdžius su dešimtakėmis pasidvigubino prieš B. Molio devynakes, palikdamas pastarąjį ties prarajos riba su vos 5 privalomaisiais statymais.

Netrukus B. Molio svajonės dužo į šipulius. Kelis kartus stūmęs viską be atsako galų gale jis jo sulaukė ir atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje, kai su K♠9♠ „įvažiavo“ į L. Armanavičiaus K♥T♥. Bendrosios kortos B. Moliui nepadėjo, tad jis atsisveikino 5 vietoje (2000 eurų), palikdamas likusius 4 žaidėjus kovoti ne tik dėl pagrindinio turnyro čempiono vardo, bet ir dėl geriausio serijos žaidėjo titulo.

Netrukus po B. Molio krito ir R. Barzdžius, kuris privalomųjų statymų pozicijų kovoje su septynakėmis neįveikė to paties L. Armanavičiaus aštuonakių. Už kelis eurus per „TonyBet“ satelitus į turnyrą patekusiam R. Barzdžiui atiteko 2500 eurų ir dar 100 eurų į „TonyBet“ sąskaitą.

Skaudi nesėkmė užbaigė J. Bižoko pasirodymą 3 vietoje. Po L. Armanavičiaus permušimo jis sustūmė viską su A♣K♥, bet neatsilaikė prieš oponento A♥7♥. 3 vieta J. Bižokui uždirbo 3000 eurų bei papildomus 150 iš „TonyBet“.

L. Armanavičius dvikovą su S. Raila pradėjo turėdamas nedidelę pervarą, bet kova nebuvo paprasta – akistata truko maždaug dvi valandas. Vienu metu L. Armanavičius buvo nukritęs iki vos 350 tūkst. žetonų, kai jo oponentas turėjo beveik pusantro milijono. Visgi laimėtas monetos metimas padėjo pokerio veteranui atsitiesti ir perimti iniciatyvą. Viskas baigėsi, kai S. Raila sustūmė visus žetonus su triakėmis, o L. Armanavičius akimirksniu atsakė su pora valetų. Bendrosios kortos S. Railos neišgelbėjo – jam teko pasitenkinti sidabru bei 3500 eurų, o „TonyBet“ sąskaitą papildė dar 200.

Tuo tarpu Liutauras Armanavičius iškovojo 4200 eurų pagrindinį prizą, 400 eurų papildomai gavo į „TonyBet“ sąskaitą ir buvo paskelbtas geriausiu serijos žaidėju. Pokerio meistras savo gausią trofėjų kolekciją papildė ir dar dviem įspūdingomis taurėmis.

Fotoreportažus iš šio turnyro galite rasti mūsų „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius