Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 02

„$300K Super High Roller Bowl“ viršūnėje – du Vokietijos pokerio meistrai

Pokerio Mekoje Las Vegase šiąnakt finišavo įspūdingas „Super High Roller Bowl“ turnyras. Nors tarp 7 finalininkų buvo net 5 šeimininkų atstovai, jie į priekį praleido Vokietijos duetą. Finalinėje dvikovoje Raineris Kempe palaužė savo tautietį Fedorą Holzą.
Raineris Kempe / pokernews.com nuotr.
Raineris Kempe / pokernews.com nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Septyni pokerio sunkiasvoriai šiąnakt grįžo į 300 tūkstančių dolerių įpirkos „Super High Roller Bowl“ finalą Las Vegaso „Aria“ kazino. Visi finalininkai jau buvo užsitikrinę bent 600 tūkst. dolerių iš 15 milijonų dolerių prizinio fondo, tačiau kiekvienas jų žvalgėsi į 5 milijonų pagrindinį prizą.

Aktyviai finalą pradėjo Philas Hellmuthas. Pokerio žvaigždė buvo vienintelis iš septyneto, į finalinę dieną atsinešęs mažiau nei milijoną žetonų (905 tūkst.), tačiau netruko perlipti šią ribą, o po to su K♦K♣ pasidvigubino prieš Dano Shako T♥T♠, nublokšdamas pastarąjį į autsaiderio poziciją. Būtent Niujorko verslininkas ir tapo pirmu finalo krituoliu. Lemtingoje partijoje jis su K♦J♠ neįveikė Fedoro Holzo A♠9♦.

Ne itin sekėsi ir Mattui Berkey, bet nusmukęs iki 800 tūkst. žetonų jis pasidvigubino Bryno Kenney sąskaita, kai sustūmė viską flope pagavęs pirkimą į spalvą. B. Kenney pirmavo su aukščiausia pora, bet jau turnas suformavo oponentui pergalingą kombinaciją. Būtent B. Kenney netrukus buvo priverstas atsisveikinti 6 vietoje ir tuo taip pat pasirūpino F. Holzas. B. Kenney 7♠7♦ nesugebėjo nulaužti vokiečio J♦J♣. F. Holzas perlipo 3 milijonų ribą, tačiau nuo pirmaujančio tautiečio Rainerio Kempe vis tiek atsiliko daugiau nei dvigubai.

Netrukus sustūmime su septynakėmis sudalyvavo ir žetonų lyderis, bet šįsyk rezultatas buvo priešininkas. Su 7♣7♦ atsilaikęs prieš M. Berkey A♠9♠ R. Kempe pašalino pastarąjį iš kovos 5 vietoje.

Likus 4 žaidėjams R. Kempė turėjo beveik 60% visų žaidime esančių žetonų, o aiškiu autsaideriu buvo didesnių bankų vengianti JAV pokerio legenda Erikas Seidelis. Atrodė, kad veterano kova baigsis, kai jis sutirpo iki mažiau nei pusės milijono, tačiau tuomet jis su Q♣9♠ pasidvigubino F. Holzo sąskaita ir grįžo prie sau įprasto milijono turnyro valiutos.

Tuo tarpu Ph. Hellmuthas sutirpo iki 750 tūkst. žetonų (apie 10 didžiųjų privalomųjų statymų (BB)) ir juos visus sudėjo su Q♦J♠ tik tam, kad R. Kepme dominuotų prieš jį su K♦J♥. Stebuklas neįvyko ir 13 WSOP apyrankių savininkas atsisveikino ketvirtas.

Likus 3 žaidėjams dominavimą tęsė vokiečiai. F. Holzas kiek sumažino atsilikimą nuo R. Kempe, kai perlipo 5 milijonų ribą, o jo tautietis turėjo virš 8 milijonų. Tuo tarpu E. Seideliui atsitiesti nesisekė. Pakilus privalomiesiems statymams netrukus jam liko vos 5BB. Veteranas darsyk pasidvigubino su Q♥8♥ prieš F. Holzo Q♣5♣, bet galų gale jo pasispardymas baigėsi. 12BB su A♣7♦ sustūmęs A. Seidelis nesugebėjo pasipriešinti R. Kempe A♥T♦.

Dvikovą R. Kempe pradėjo su 9,2 milijono žetonų, kai F. Holzo sąskaitoje buvo apie 5,5 milijono. Nors dvikovoje absoliučioje daugumoje bankų kortų atvertimas nebuvo pasiektas, tačiau ji buvo be galo permaininga ir truko pusketvirtos valandos. F. Holzas dusyk buvo perėmęs iniciatyvą ir tapęs masyviu lyderiu, bet R. Kempe sugebėjo abusyk atsitiesti ir išlyginti situaciją bei atstatyti savo pranašumą.

Paskutinėje partijoje visi sprendimai buvo priimti prieš flopą. F. Holzas atidarė banką su 2♥2♦, R. Kempe permušė iki 1,2 milijono, jo oponentas sustūmė visus 4,4 milijono (22BB), bet 8♦8♠ laikęs R. Kempe trauktis tikrai neketino. Bendrosios kortos intrigos nesuteikė ir Raineris Kempe tapo „Super High Roller Bowl“ čempionu.

$300K „Super High Roller Bowl“ prizininkai:

1. Raineris Kempe (Vokietija) – $5,000,000
2. Fedoras Holzas (Vokietija) – $3,500,000
3. Erikas Seidelis (JAV) – $2,400,000;
4. Philas Hellmuthas (JAV) – $1,600,000;
5. Mattas Berkey (JAV) – $1,100,000;
6. Brynas Kenney (JAV) – $800,000;
7. Danas Shakas (JAV) – $600,000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius