Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 11

Arūnas Sapitavičius WSOP pagrindinio turnyro 4 dieną pradės su daugiau nei vidurkiu

Pasaulio pokerio serijos (WSOP) pagrindiniame turnyre šiąnakt Lietuvos laiku sužaista trečioji diena, kurios metu sprogo prizų burbulas. Paskutinis varžybas tęsiantis lietuvis Arūnas Sapitavičius ne tik pasiekė prizines vietas, bet sukaupė gan solidų žetonų kiekį ir šįvakar grįš į ketvirtą varžybų etapą. Kovą tęsia ir vienas lietuviškos kilmės amerikietis.
G. Raymerio dovana jį išmetusiam A. Sapitavičiui / asm. archyvo nuotr.
G. Raymerio dovana jį išmetusiam A. Sapitavičiui / asm. archyvo nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Las Vegasas užgniaužęs kvapą stebi WSOP pagrindinio turnyro veiksmą – juk būtent šios varžybos padeda išsiaiškinti Pasaulio pokerio čempioną. 10 tūkst. įpirką šiemet paklojo 6420 žaidėjų ir būtent trečioje dienoje paaiškėjo lygiai tūkstantis žaidėjų, kurie išsidalins 60 milijonų dolerių viršijantį prizinį fondą. Į trečią turnyro dieną grįžo 1796 žaidėjai, kiekvienas kurių norėjo bent jau patekti tarp 1000 prizininkų.

Arūnas Sapitavičius startavo su solidžiu 162 tūkst. žetonų kiekiu ir diena jam prasidėjo tiesiog nuostabiai. Per pirmą orbitą lietuvis sugebėjo laimėti kelis solidžius bankus, nokautuoti 2004 m. Pasaulio čempioną Gregą Raymerį ir pakilti iki net 300 tūkst. žetonų. Buvusi „PokerStars Pro“ žvaigdė pirmoje pozicijoje pakėlė statymus, o lietuvis radęs AK atliko permušimą. Pasaulio čempionas nutarė stumti visus 37 privalomuosius statymus ir A. Sapitavičiui atsakius nustebino daugelį, kai atvertė skirtingų spalvų valetą ir dešimtakę. Bendrosios kortos išsaugojo mūsiškio pranašumą ir užbaigė G. Raymerio turnyrą.

„Fossilman“ pravardę turintis pokerio veteranas jį pašalinusiam lietuviui įteikė atminimo dovanėlę (ją matote pagrindinėje nuotraukoje), o pats aprašė lemtingą partiją taip: „Štai ji, blogiausia metų ranka – ta, kurioje krenti iš WSOP pagrindinio turnyro. Tai buvo pirmoji orbita, sužaistos tik kelios partijos ir oponentas kėlė arba permušinėjo prieš flopą kiekvienoje jų. Vienintelis abejotinas momentas yra mano pirmasis statymų kėlimas – galbūt reikėjo tiesiog nusimesti. Bet kai vaikinas permušė vėl, nematau, kaip galėjau pasirinkti kitą sprendimą nei sustūmimas. Jis nebuvo laimingas atsakydamas, tad atrodo akivaizdu, jog jis būtų išmetęs visas silpnas ir marginalias savo diapazono rankas. Bet gal jis uždaras žaidėjas ir tiesiog visose tose partijose gavo geras rankas? Gaila, kad nepavyko laimėti šio banko – būčiau turėjęs daugiau nei vidurkį“.

Tuo tarpu tolesnį žaidimo etapą aprašė pats A. Sapitavičius: „Po pirmų partijų, kai man paaukojo truputį žetonų, toliau kaip ir plūduriavau ilgai su panašiu žetonų kiekiu (apie 300 tūkst.). Gerai ėjosi visą dieną gaudyti spalvas ir eiles. Sunkiau sekėsi žaisti tik prieš Mattą Jarvį, nes jis buvo žetonų lyderis ir sėdėjo mano kairėje. Tačiau žetonų kilimu nesiskundžiau. Žaidėjai mano dešinėje visai užsidarė, nes juos nuolat permušinėdavau (visiškai neatsižaidinėjo prieš permušimus)“.

Dienai įsibėgėjant netrūko įdomių partijų. Vidurinėje pozicijoje EPT čempionas Toby Lewisas pakėlė statymus, o lietuvis mažojo privalomojo statymo (SB) pozicijoje tik atsakė su vienspalviais AJ. Įsijungė ir didžiojo privalomojo statymo (BB) pozicijoje buvusi vyresnio amžiaus moteris, nors ji turėjo tik 23BB, o abu oponentai – gerokai daugiau. Flope pasirodė skirtingų spalvų A63, lietuvis tikrino, o moteris nieko nelaukus sustūmė viską (trigubai daugiau už banką). T. Lewisui nusimetus mūsiškis atsakė ir atsilaikė prieš A4.

Kitoje partijoje A. Sapitavičius ankstyvoje pozicijoje pakėlė statymus su vienspalvėmis dešimtake ir devynake. Į tai atsakė net trys oponentai. Flope A83 lietuvis gavo pirkimą į spalvą ir atliko tęstinį statymą. Silpniau žaidęs oponentas į tai sureagavo akimirksniu keldamas statymus, kiti varžovai nusimetę, o mūsiškis atsakė. Turne atsivertusi septynakė A. Sapitavičiui suteikė dar ir abigalį pirkimą į eilę. Priešininkas pratęsė agresija ir lietuvis tik atsakė, nujausdamas, kad varžovas taip žais tik su stipriausia diapazono dalimi. Riveryje pasirodė tai, ko lietuvis ir laukė – spalvos kombinaciją užbaigianti korta. Mūsiškis nutarė perimti iniciatyvą ir pirmas sustūmė likusius žetonus (apie 70% banko). Toks sprendimas pasiteisino – varžovas nesugebėjo išmesti seto ir A. Sapitavičius pasidvigubino. Mūsiškis baigė dieną su solidžiu 521 tūkst. žetonų kiekiu, kai turnyro vidurkis yra apie 291 tūkstantį.

Sėkmingai trečiąjį varžybų etapą įveikė ir lietuvių kilmės amerikietis Jamesas Kasputis. Iš Čikagos atvykęs pokerio entuziastas, kurio gyvų turnyrų laimėjimai siekia 377 tūkst. dolerių, ketvirtą turnyro dieną pradės su 362 tūkst. žetonų.

Kaip įprasta trečioje WSOP pagrindinio turnyro dienoje sprogo pinigų burbulas. Iki pietų pertraukos liko 1051 pretendentų į prizus, tad viena įdomiausių turnyro fazių buvo žaidžiama išsyk po jos. Jau antroje žaidimo ranka-po-rankos partijoje krito du žaidėjai. Vokietis Jonas Lauckas neišmetė aukščiausios poros kai jo varžovas laikė eilę, o Roy'us Daoudas paskutinius žetonus į stalo vidurį sudėjo su pora penkakių ir pirmavo prieš varžovo 75. Deja, bendrose kortose atsivertė dvi aukštesnės poros ir pergalę priešininkui padovanojo jo laikoma septynakė. Įprasta, kad WSOP pagrindinio turnyro burbulo berniukas gauna bilietą į kitų metų WSOP pagrindinį turnyrą ir abu vienu metu kritę žaidėjai traukė burtus. Fortūna grąžino skolą R. Daoudui – jo ištraukta aukštesnė korta padovanojo galimybę kitąmet kovoti Pasaulio čempionate nemokamai.

Ketvirtąjį varžybų etapą pasiekė 661 žaidėjas ir A. Sapitavičiaus sukauptas žetonų kiekis jam užtikrino 94 vietą bendroje rikiuotėje. Sunku patikėti, tačiau lyderio poziciją pavyko išsaugoti 3 dienos pradžioje pirmavusiam Amarui Anandui. Amerikiečio sąskaitoje – 1 139 500 žetonų. Jį persekioja Josephas McKeehenas (1,052 milijono) bei JAV pokerio sunkiasvoris Brianas Hastingsas (1,034 milijono). Ketvirtas su 994 tūkst. žetonų žengia Pasaulio internetinio pokerio čempionato (WCOOP) pagrindiniame turnyre pernai triumfavęs vokietis Fedoras Holzas. Devintoje vietoje dieną baigė EPT čempionas Stephenas Graneris (916 tūkst. žetonų), kuris šių metų WSOP turnyrų prizines vietas pasiekė jau septintą kartą.

Su A. Sapitavičiumi prie vieno stalo kovojęs Kanados pokerio sunkiasvoris M. Jarvis dieną baigė su 803 tūkst. žetonų – lyderių dvidešimtuko pabaigoje. Solidžius žetonų bokštus taip pat susikrovė Justinas Bonomo (745 tūkst.), Christianas Harderis (681 tūkst.), Raulis Mestre (639 tūkst.), Fraseris MacIntyre'as (590 500), Michaelas Telkeris (537 tūkst.), Willas Molsonas (536 500) ir Menas „Meistras“ Nguyenas (503 500). Kita lietuvio kaimynystėje kovojusi pokerio žvaigždė britas Toby Lewisas finišavo su 502 500 žetonų.

Nors A. Sapitavičius nokautavo G. Raymerį, ketvirtą dieną pasiekė penki kiti Pasaulio čempionai. Geriausiai viskas klostosi 1993 metų WSOP pagrindinio turnyro laimėtojui Jimui Bechteliui, kuris 4 dieną pradės su 575 tūkst. turnyro valiutos. Virš vidurkio turi antroje dienoje su lietuviu prie vieno stalo kovojęs australas Joe Hachemas – 414 500 žetonų. Kovą pratęs ir Philas Hellmuthas (170 500), Ryanas Riessas (143 500) bei Jonathanas Duhamelis (53 000).

Pasaulio čempionato ketvirtame etape bus gausiai atstovaujama ir „PokerStars Pro“ komanda. Matthiasas De Meulderis (487 tūkst.), Aditya Agarwalis (457 tūkst.), Fatima Moreira de Melo (453 500), Danielis Negreanu (444 tūkst.), Andre Akkari (422 tūkst.), Jake'as Cody (355 500), Pierre Neuville (299 tūkst.) į jį persikėlė daugiau nei žetonų vidurkį. Viltis kovoti dėl rimtesnių prizų išsaugojo ir pernykštis WSOP metų žaidėjas George'as Danzeris (155 tūkst.) bei „PokerStars“ ekipos veteranas Victoras Ramdinas  (71 500). Kovą taip pat pratęs pasaulinio pokerio žvaigždės Antonio Esfandiari (392 tūkst.), Johnas Raceneris (338 500), Davidas „Doc“ Sandsas (328 tūkst.), Vitalijus Lunkinas (244 500), Philas Laakas (193 tūkst.), J.C. Tranas (136 tūkst.), Davidi Kitai (121 tūkst.), Sebastianas Ruthenbergas (83 600) bei Vladimiras Ščemelevas (73 tūkst.).

Ketvirtas WSOP pagrindinio turnyro etapas bus žaidžiamas šiąnakt. Apie jo rezultatus bei A. Sapitavičiaus pasirodymą mūsų skiltyje skaitykite rytoj. Primename, kad net devyni žaidėjai šiame turnyre pelnys septynženklius prizus, o būsimojo Pasaulio čempiono laukia 7,68 milijono dolerių laimėjimas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius