Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 04

Į JAV pokerio bendruomenę nutaikytos loterijų organizatorių strėlės

Jungtinių Amerikos Valstijų pokerio bendruomenė, daugelyje šalie regionų vis dar laukianti internetinio pokerio sankcionavimo, vėl susilaukė atakų iš virtualaus pokerio priešininkų. Šį kartą nepasitenkinimą numatomomis inovacijomis reiškia loterijų organizatorių asociacija.
Pokerio žetonai
Pokerio žetonai / pokereagles.com nuotr.

Amerikos loterijų asociacijos (NASPL) vadovas Davidas Gale'as oficialiai pareiškė, kad jo ir kitų asociacijos narių nuomone internetinių pokerio žaidimų įstatymų tvarkymas turėtų būti paliekamas atskirų valstijų jurisdikcijoje. Jau kurį laiką JAV federalinė valdžia svarsto, ar virtualaus pokerio įstatymų paketas turėtų būti sudaromas visai šios šalies rinkai, ar vis tik sprendimai susiję su šiuo klausimu turėtų būti priimami kiekvienoje valstijoje atskirai. Kol daugelis internetinio pokerio šalininkų teigia, kad federalinio lygio įstatymų paketas padėtų kontroliuoti rinką ir apsaugoti žaidėjus, opozicija teigia, kad sprendimai turėtų būti paliekami savivaldos institucijoms.

"Bet kokie sprendimai susiję su lošimais turėtų būti sprendžiami atskirų valstijų kongresuose. Lygiai kaip kiekvienas žaidime dalyvaujantis asmuo priima asmeninį savo sprendimą dalyvauti viename ar kitame žaidime", - savo teiginius bandė pagrįsti D.Gale'as.

Reikia paminėti, kad loterijos bilietų platinimas internete JAV teritorijoje galimas ne visur. Leisti ar drausti jais prekiauti virtualioje erdvėje sprendžia vietos valdžia kiekvienoje valstijoje. 

Kovoje prieš internetinio pokerio grąžinimą į JAV ar bent reikalingų įstatymų globalizavimą visoje šalies teritorijoje NASPL suvienijo jėgas su didžiausiu pokerio bendruomenės  priešu, kazino tinklų magnatu Sheldonu Adelsonu. Pastarasis bando interneto pokerį sutapatinti su interneto lošimais. Siekdami įrodyti savo tiesą, opozicionieriai netgi išleido seriją socialinių reklamų, kuriose teigiama, kad internetiniai lošimai labiausiai domina ir yra prieinami nepilnamečiams. Tačiau jokio teigiamo atgarsio ši kampanija nesusilaukė nei JAV, nei kitose pasaulio dalyse.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius