-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 18

„PokerStars Pro“ žvaigždė Jasonas Mercieris šįryt pelnė savo trečią WSOP apyrankę

Dar viena pokerio įžymybė papildė savo trofėjų kolekciją auksine Pasaulio pokerio serijos (WSOP) apyranke. Šįryt nugalėtojo nuotraukai apsuptas draugų pozavo „PokerStars Pro“ rinktinės senbuvis Jasonas Mercieris. Amerikietis triumfavo prestižiniame 5 tūkst. dolerių įpirkos šešiaviečių stalų beribio Holdem turnyre.
Jasonas Mercieris su draugais švenčia WSOP pergalę
Jasonas Mercieris su draugais švenčia WSOP pergalę / Wsop.com nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Apie 32-uoju numeriu WSOP tvarkaraštyje pažymėto turnyro pradžią rašėme nemažai, nes jame puikiai startavo mūsiškis Matas Cimbolas. Deja, lietuviui antroji diena susiklostė nesėkmingai ir prizinių vietų jis nepasiekė, tuo tarpu J. Mercieris buvo tarp dvidešimties dalyvių, pasiekusių trečiąją dieną. Tiesa, jos pradžioje vaikinas iš Floridos buvo tik 17-oje vietoje pagal žetonų kiekį ir turėjo net 6 kartus mažiau žetonų už lyderį Jamesą Obstą. Tačiau netrukus laiku gavęs karalius jis iš turnyro pašalino rusą Igorį Jaroševskį (laikiusį A2) ir atsitiesęs grįžo į pilnavertį žaidimą.

14 vietoje turnyrą baigė Holivudo žvaigždė Jennifer Tilly, 12-as suklupo WSOP apyrankės savininkas Tuanas Le, aštuntas – tokį trofėjų taip pat turintis Pierre Milanas (prieš kelias dienas kitame WSOP finale kovojęs su Andriumi Bielskiu, o finalinio stalo burbulo berniuku tapo buvęs „PokerStars Pro“ narys iš Argentinos Jose „Nacho“ Barbero.

Šešiaviečio finalinio stalo kovą J. Mercieris pradėjo būdamas vienu lyderių ir netrukus įtvirtino savo aiškaus favorito statusą, kai pašalino tris žaidėjus iš eilės. Pirmiausiai nuo jo rankos krito dienos pradžioje pirmavęs australas J. Obstas. Didžiuliame banke vyrai sudėjo visus žetonus į stalo vidurį prieš flopą. J. Obstas atvertė damas, o J. Mercieris laikė vienspalvius karalių ir tūzą. Dešimtakės aukštumo flopas amerikiečiui nežadėjo nieko gero, o turne atsivertusi dama suteikė priešininkui seto ir J. Mercieriui reikėjo stebuklo. Stebuklas įvyko – riveryje kritęs valetas suformavo jam eilę ir padovanojo pergalę šiame esminiame susikirtime, nulėmusiame masyvų žetonų lyderį. Po to J. Mercierio auka tapo nedaug žetonų beturėjęs Igoris Dubinsky, o ketvirtoje vietoje „PokerStars Pro“ žvaigždė pašalino italą Dario Sammartino, kuris daugelį žetonų taip pat išbarstė dar iki lemtingo padalinimo.

Trijų žaidėjų kova tęsėsi kurį laiką. J. Mercieris pirmavo, antras žengė kitas WSOP apyrankės savininkas Mike'as Gorodinsky, o aiškus autsaideris buvo Simonas Deadmanas iš Didžiosios Britanijos. Visgi, šiam britų talentui pavyko atsitiesti. Su sėkmės pagalba pašalinęs M. Gorodinsky jis į lemtingą dvikovą prieš J. Mercierį stojo turėdamas vos keliais privalomaisiais statymais mažesnę žetonų krūvelę. Tačiau dvikova neužtruko. Agresyviai žaisdamas amerikietis netruko įgauti beveik dvigubą persvarą, o tryliktoje akistatos partijoje viską išsprendė monetos metimas. J. Mercieris su šešakėmis atsilaikė prieš oponento vienspalvius KQ ir trečiąsyk karjeroje pasipuošė auksine WSOP apyranke.

Įdomu tai, kad abu ankstesnius WSOP trofėjus „PokerStars Pro“ žvaigdė buvo pelniusi banko limito Omaha pokerio turnyruose, tad šiandien pelnyta apyrankė tapo jam pirma, laimėta žaidžiant populiariausią pokerio rūšį – beribį Holdem.

„Jaučiuosi nuostabiai. Buvau papuolęs į psichologinę duobę. Paskutiniu metu nesisekė grynųjų pinigų žaidimai, anksti kritau iš visų turnyrų. Tai pirmas šių metų WSOP turnyras, kuriame man pavyko pasiekti antrąją dieną. Tiesiog nužengti turnyre giliai, pasiekti finalą yra labai malonu, o pergalė tampa vyšnaite torto viršūnėje“, – džiaugsmo neslėpė J. Mercieris.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius