Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 02

Trečiąją WSOP apyrankę iškovojusi Vanessa Selbst susidorojo ir su pajėgiais oponentais, ir su žetonų trūkumu

„PokerStars Pro“ komandos žvaigždė Vanessa Selbst vos prasidėjus Pasaulio pokerio serijos (WSOP) kovoms dar sykį įrašė savo vardą į pokerio istoriją. Dama ne tik įsitvirtino sėkmingiausių pokerio moterų sąrašo viršūnėje, bet ir tapo antrąją dailiosios lyties atstove, ant kurios riešo puikuojasi net trys WSOP apyrankės. Pergalę Las Vegase V.Selbst iškovojo 25 tūkstančių dolerių įpirkos mūšyje įveikusi būrį aukščiausios prabos pokerio profesionalų.
Vanessa Selbst laimėjo WSOP apyrankę
Vanessa Selbst laimėjo WSOP apyrankę / Joe Girono nuotr.

Iš viso 131 pokerio meistras startavo 25 tūkstančių dolerių įpirkos beribio Holdem pokerio kintančio dydžio stalų turnyre. Čia stebėjome tokių titanų kaip Johnas Juanda, JC Tranas, Marvinas Rettenmaieris, Philas Hellmuthas, Philas Ivey, Jasonas Mercieris pasirodymus, tačiau nė vienas jų neprilygo sėkmingiausiai pokerio ledi V.Selbst.

Jau pirmose turnyro dienose amerikietė įsitaisė tarp lyderių ir sėkmingai išgyveno iki akimirkos kuomet buvo susprogdintas pinigų burbulas ir 16 ištvermingiausiųjų užsitikrino prizus. Tiesa, lemtingose turnyro dienose „PokerStars Pro“ žvaigždė susidūrė su sunkumais, kuriuos sugebėjo sėkmingai įveikti.

Pusfinalį V.Selbst pradėjo kaip autsaiderė. Jos rankose buvo septynis kartus mažesnė žetonų krūvelė nei pas varžovą. Tačiau V.Selbst sugebėjo atsitiesti ir sutriuškinti pirmą sykį WSOP ringe sužibėjusi Alfredą Decarolisą, tuo užsitikrindama vietą finale, kur jos laukė Jasonas Mo.

Ties lemtingos akistatos starto linija V.Selbst vėl stojo kaip autsaiderė. Šį kartą profesionalės sąskaitoje buvo penkis kartus mažiau turnyro valiutos nei pas J.Mo. Tačiau ir šis sunkumas nesustabdė sėkmingiausios pokerio damos. Po truputį ji sulygino jėgas, o vėliau persvėrė rezultatą savo naudai. Lemtingu padalinimu finale tapo akimirka, kuomet V.Selbst pagavo aukščiausią setą, o J.Mo atsibudo rankose turėdamas aukščiausią porą. Šio padalinimo metu J.Mo perleido didžiąją savo žetonų dalį V.Selbst ir vėliau nesugebėjo perimti jų atgal.

Tai antrasis kartas, kuomet J.Mo iškovojo WSOP sidabrą. 2012 metais jis antras finišavo 10 tūkstančių dolerių įpirkos beribio Holdem pokerio dvikovų turnyre, kuomet lemtingu momentu nusileido Brianui Hastingsui ir buvo apdovanotas 229 722 doleriais. Šį kartą J.Mo pasiekta antroji vieta buvo verta 538 308 dolerių.

Tuo tarpu V.Selbst iškovota auksinė WSOP apyrankė garantavo damai 871 148 dolerių prizą. Po šios pergalės amerikietės karjeros laimėjimai persirito per 10-ties milijonų dolerių ribą, kas padėjo jai dar stipriau įsitvirtinti visų laikų sėkmingiausių pokerio damų sąrašo viršūnėje. V.Selbst taip pat tapo ir antrąja dailiosios lyties atstove, turinčia tris WSOP trofėjus. Iki šiol tai buvo pavykę tik Barbarai Enright, kuri apyrankes iškovojo 1996, 1994 ir 1986 metais.

„Aš norėčiau padėkoti kiekvienam jūsų atskirai. Tačiau prašau priimkit bent tokią padėką kokią įteikti galiu. Jūsų palaikymas man buvo labai svarbus. Ačiū“, – savo „Twitter“ puslapyje, vos pasibaigus kovai, rašė V.Selbst.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius