Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 09

WSOP pagrindiniame turnyre po 2AB dienos pirmauja Amaras Anandas

Tęsiasi Pasaulio pokerio serijos (WSOP) pagrindinis turnyras, įprastai vadinamas tiesiog pasaulio čempionatu. Vakar Las Vegase (šiąnakt Lietuvos laiku) buvo sužaista 2AB diena, į kurią grįžo startinius skrydžius 1A ir 1B išgyvenę žaidėjai. 1C dienoje žaidę lietuviai ilsėjosi ir kovą pratęs tik šįvakar.
Amaras Anandas
Amaras Anandas / Wsop.com nuotr.

10 tūkst. dolerių įpirkos WSOP pagrindiniame turnyre šiemet viso kovojo 6420 žaidėjų ir 4371 jų pasiekė antrąjį turnyro etapą. 1624 varžybų dalyviai pratęsė kovą 2AB dienoje ir didžiausią žetonų pilį jos starte turėjo Hamidas Feizas – 182 675 apvaliuosius. Tačiau dienos pradžioje į priekį išsiveržė Charlesas Sylvestre'as, kuris per du pirmus lygius sugebėjo pakilti iki 275 tūkst. žetonų. O į pietų pertrauką lyderio pozicijoje iškeliavo Joe Lu, kuris turėjo įspūdingą 418 tūkst. žetonų bokštą. Nors paskutiniai pora lygių jam nebuvo tokie sėkmingi, jis baigė pasirodymą su solidžiu 387 tūkst. žetonų kiekiu. Na, o dienos finišą lyderio pozicijoje kirto Amaras Anandas, kuris į pirmaujančių gretas išsiveržė po pietų pertraukos laimėjęs didžiulį monetos metimą, o vėliau dar sustiprino savo pozicijas agresyviu ir rezultatyviu žaidimu. Jis buvo pirmasis peržengęs pusės milijono žetonų ribą ir finišavo su 603 500 žetonų. A. Anando persvara prieš antroje vietoje žengiantį Calviną Lee yra net 103 tūkst. žetonų.

EPT čempionas Sotirios Koutoupas baigė dieną 6 vietoje su beveik 400 tūkstančių žetonų. Lyderių dvidešimtuke taip pat žengia JAV pokerio meistrai Willas Molsonas (370 tūkst.) ir Brianas Hastingsas (367 tūkst.), „PokerStars“ atstovaujantys Pierre'as Neuville (358 tūkst.) ir Jake'as Cody (340 tūkst), Pasaulio internetinio pokerio čempionato (WCOOP) pagrindinio turnyro laimėtojas Fedoras Holzas (304 tūkst.).

Su gerokai daugiau nei vidurkiu į trečią dieną griš Marko Neumannas, Christianas Harderis, Mike'as Matusowas, Chrisas Moormanas, Jonathanas Duhamelis bei „PokerStars“ atstovaujantys Fatima Moreira de Melo, Janas Heitmannas ir George'as Danzeris. Viltis pasiekti prizus Pasaulio čempionate išsaugojo ir Davidas Sandsas, Andoni Larrabe, Justinas Bonomo, Talalas Shakerchi, Danas Colmanas, Tobiasas Reinkemeieris, Michailas Siominas, Marcas-Andre Ladouceur, Martinas Staszko, Kevinas MacPhee, Gregas Raymeris, Marcinas Horecki, Jaime Staplesas, Fabianas Quossas ir Dario Sammartino.

Tačiau ne visi pokerio pirmūnai sėkmingai įveikė 2AB skrydį. Su viltimis kovoti dėl prizų atsisveikino „PokerStars Pro“ žvaigždės Chrisas Moneymakeris ir Jasonas Mercieris, Andy Blackas, Brianas Rastas, Philas Galfondas, Jennifer Tilly ir gausus būrys kitų žinomų žaidimo meistrų.

Viso 2AB dieną išgyveno 654 žaidėjai. Jie šiandien ilsėsis ir stebės, kaip turnyre kovą pratęs 1C dieną išgyvenę 2747 žaidėjai, tarp kurių – ir du Lietuvos atstovai. Jau aiškūs mūsiškių antro etapo stalų burtai. Arūnas Sapitavičius bus savo stalo starto žetonų lyderis su 93 tūkst. žetonų. Jo dešinėje įsitaisys Rusijos pokerio veteranas, WSOP apyrankės savininkas Konstantinas Pučkovas. Prie Aleksandro Rusinovo stalo pažįstamų pavardžių nesimato. Lietuvis su 37,5 tūkst. žetonų bus penktos žetonų krūvelės savininkas.

Išsamią mūsiškių pasirodymo ir viso 2C dienos veiksmo apžvalgą mūsų skiltyje skaitykite rytoj.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir  „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius