Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 08

WSOP pagrindinis turnyras: keturi lietuviai žengia tolyn, tarp lyderių – pats Philas Ivey

Pasaulio pokerio serijoje (WSOP) sužaistos visos trys startinės dienos, kurioms pasibaigus aiškėja, kam pavyko įveikti pirmąsias kliūtis ir užsitikrinti vietas tolimesnėje kelionėje pasaulio pokerio čempiono titulo link. Dieną 1C startavo daugiau nei 3,7 tūkstančiai žaidėjų, tarp jų ir Lietuvos pokerio riteriai. Saujelė mūsiškių ir būrys „PokerStars Pro“ žvaigždžių starte nesuklupo ir tęs kelionę didžiajame turnyre.
Laurynas Levinskas, Domantas Klimčiauskas, Andrius Bielskis, Justas Semaška
Laurynas Levinskas, Domantas Klimčiauskas, Andrius Bielskis, Justas Semaška

Į įspūdingus prizus ir išsvajotą titulą šiuo metu tebepretenduoja daugiau nei trys tūkstančiai pokerio entuziastų, grįšiančių į antrąją turnyro dieną.

Nors tikslių duomenų iš Las Vegaso kol kas negauname, jau aiškūs kai kurių mūsiškių rezultatai. Andrius Bielskis startinę dieną išsaugojo 7 800 žetonų, Justas Semaška – 5 675, o Domantas Klimčiauskas antrąją dieną startuos su 21 650 žetonų. Kol kas neaišku, kaip startas klostėsi Kristijonui Andruliui. Pagal šiuo metu turimus duomenis tiksliai žinome, kad pradinį 30 tūkstančių žetonų kapitalą padvigubino Laurynas Levinskas. Įveikęs kvalifikacinį turnyrą ir į 10 tūkstančių įpirkos kovą patekęs vos už tūkstantį, kaunietis pirmąją dieną užbaigė turėdamas 64 075 apvaliuosius. Antrosios dienos pradžioje privalomieji statymai bus 200/400, ante – 50. 

Geros naujienos džiugina ir „PokerStars Pro“ rinktinės stovyklą. Antrąją dieną matysime nemažiau nei 29 komandos atributiką pasipuošusius pokerio profesionalus. Didžiausią žetonų kiekį tarp jų kol kas sukaupė „PokerStars Online“ žvaigždė Naoya Kihara, kurio rankose – 124 225 žetonai. Dieną 2A pasirodys ir komandos damos, Liv Boeree (23 300 žetonų) bei Vanessa Selbst (38 075), o taip pat pasaulio čempionas Chrisas Moneymakeris (69 580 žetonų) bei apyrankę šiemet iškovojęs George'as Danzeris (25 800 žetonų). Vėliau stebėsime Jonathano Duhamelio, Danielio Negreanu, Joe Cada ir daugelio kitų meistrų pasirodymus.

Puikiai startas susiklostė ir vienai ryškiausių pokerio žvaigždžių Philui Ivey. Šis pokerio genijus dieną 1C finišavo laikydamas antrą pagal dydį žetonų krūvelę – 187 025 spalvotuosius. Tarp solidžių žetonų pilaičių savininkų yra ir ypač nesėkmingą karjeros laikotarpį išgyvenantis Gusas Hansenas, kurio sąskaitoje – 90 550 apvaliųjų.

Paskutinę startinę dieną WSOP pagrindinio turnyro ringą užplūdo rekordiškai didelis žaidėjų srautas. Net 3 768 kovotojai savo jėgas išbandė dienos 1C ringe. Tai didžiausias skaičius, kada nors užfiksuotas vienoje WSOP turnyrų dienų. Prie to pridėjus dienų 1A ir 1B rezultatus paaiškėjo, kad iš viso kovoje šiemet dalyvavo 6 683 žaidėjai. Tai penktas pagal žaidėjų skaičių rezultatas pagrindinio turnyro istorijoje. 

Žaidėjų aktyvumas lėmė ir tai, kad priziniame mūšio fonde atsidūrė 62 820 200 dolerių, kuriuos tarpusavyje dalinsis 693 ištvermingiausieji. Būsimajam čempionui, kaip ir žadėta, atidėti 10 milijonų dolerių. Net septyni finalininkai pelnys septyniaženkles sumas. Du jų susižers daugiau nei po du milijonus dolerių, vienas pelnys tris milijonus perkopusį prizą, o vicečempionui bus įteiktas 5 milijonų dolerių apdovanojimas.

Artimiausiomis dienomis WSOP pagrindinio turnyro dalyviai susigrums dienų 2A ir 2B mūšiuose. Išsamių apžvalgų apie tolimesnę turnyro eigą mūsų rubrikoje ieškokite trečiadienio ir ketvirtadienio popietėmis.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius