-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mano miestas – Klaipėda“ kandidatus į Seimą ir rinkėjus kviečia į debatus

Asociacija „Mano miestas – Klaipėda“ kandidatus į Seimą ir jų rinkėjus kviečia į viešus politinius debatus „Kaip gyvensi, Klaipėda?“. Pirmieji debatai vyks jau pirmadienį.
Klaipėda
Klaipėda / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Priešrinkiminiai debatai, kuriuose rinkėjai turi galimybę geriau pažinti žmones, siekiančius valdžios įgaliojimų – vienas iš tradicinių asociacijos renginių. Tai galimybė kandidatams pristatyti savo ir atstovaujamų politinių jėgų rinkimų programas, padiskutuoti su oponentais ir taip palengvinti rinkėjų apsisprendimą renkantis iš gausaus pretendentų būrio.

„Visi mes norime aktyvesnės pilietinės visuomenės, neabejingo rinkėjo ir kokybiškai geresnės valdžios. Asociacija „Mano miestas – Klaipėda“ kaskart prieš rinkimus pakviečia rinkėjus ir politikus tiesioginei diskusijai, kad ryšys su visuomene nebūtų vienpusis, kuomet kalbama tik iš televizijos ekranų ir plakatų. Geriausias agitacijos būdas – gyvas dialogas su žmogumi. Jam ir kviečiame abi sėkminga rinkimų baigtimi suinteresuotas puses“,- sako asociacijos „Mano miestas – Klaipėda“ vadovas Tadas Šatkauskas.

Šiemetiniuose politiniuose debatuose pakviesti dalyvauti visų politinių partijų kandidatai, besibalotiruojantys keturiose Klaipėdos vienmandatėse apygardose – net 54 politikai. Visiems jiems bus suteikta galimybė trumpai pristatyti save ir politinius siekius. Debatų organizatoriai į Seimo narių mandatus pretenduojantiems politikams ruošia pluoštą klausimų.

Politinių debatų moderatoriumi sutiko tapti politologas, Klaipėdos universiteto Politologijos katedros vedėjas dr. Saulius Šiliauskas. Debatus jis vadina geru demokratijos instrumentu, kuris padeda atsiskleisti politikams. „Viešų debatų ir susitikimų su visuomene turėtų būti daugiau ir ne tik respublikiniu mastu. Tai – puiki mokykla patiems politikams, ypač pradedantiesiems. Matyti ir išgirsti, kaip jie kalba su auditorija, su konkurentais, kokius argumentus naudoja diskusijoje – svarbu ir  rinkėjams, ateisiantiems pasitikrinti savo įspūdžio apie vieną ar kitą kandidatą“,- sako dr. Saulius Šiliauskas.

Priešrinkiminiai vieši debatai „Kaip gyvensi, Klaipėda?” vyks spalio 8 d., pirmadienį, Žvejų rūmuose. Pradžia – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius