-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 04

Popovičius: „Esu lyderis, nes to nori Kurtinaitis“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ atakų organizatorius Bojanas Popovičius spalio mėnesį ryškiausiai žibėjo tarp visų Eurolygos krepšininkų. Negailėdamas varžovų gynybą draskančių perdavimų komandos draugams, gynėjas ne tik užsitarnavo ekipos draugų pasitikėjimą, bet ir buvo pripažintas naudingiausiu spalio mėnesio Eurolygos krepšininku.
Vilniaus „Lietuvos rytas“ žaidžia pirmąsias naujojo Eurolygos sezono rungtynes namie su Stambulo „Efes Pilsen“ krepšininkais.
B.Popovičius kol kas yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų komandos draugams kiekvieneriose Eurolygos rungtynėse atliekantis krepšininkas / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

„Lyderis esu, nes to nori Rimas Kurtinaitis, – komandos trenerio indėlio neužmiršo paminėti Popovičius. – Man patinka būti lyderiu, tačiau komandoje turime gerų žaidėjų visose pozicijose“.

Gynėjas teigia, jog iškovotos dvi pergalės Eurolygoje suteikė daug pasitikėjimo tiems krepšininkams, kurie nesuprato, jog „Lietuvos rytas“ pajėgus įveikti net ir turtingiausius Europos klubus.

„Namuose negalime pralaimėti, o išvykose mėginsime pavogti iš varžovų tašką“, – pareiškė kovingasis sostinės klubo legionierius.

– Koks jausmas jus apėmė, kai sužinojote, jog tapote Eurolygos spalio mėnesio naudingiausiu žaidėju?


– Jaučiausi maloniai. Man paskambino klubo vadovai ir pranešė šią naujieną. Labai nustebau, kadangi nebuvau pagalvojęs apie šią galimybę, tuo labiau, kad sezonas dar tik prasidėjo ir bent jau aš negalvoju apie apdovanojimus. Po kelių valandų sulaukiau skambučių iš žurnalistų, jie man papasakojo daugiau. Jei komanda laimi ir tu žaidi gerai, tuomet labai malonu, jei taip nėra, tuomet tokie apdovanojimai nėra labai svarbūs. Dvi „Lietuvos ryto“ pergalės yra labai svarbios.

– Ar jos leido krepšininkams pasijusti tvirčiau prasidėjus sezonui Eurolygoje?

– Mano nuomone, niekas nepasikeitė, mes ir toliau sunkiai treniruojamės, patikėkite, tikrai nesiilsime. Visi džiaugiasi ir yra patenkinti dvejomis pergalėmis, bet žinome, kad tai tik pradžia, nes dviejų pergalių mūsų tikslui pasiekti tikrai neužteks. Ir toliau sunkiai treniruosimės ir mėginsime nugalėti kiekvienose rungtynėse.

– Rungtyniaudamas Maskvos „Dinamo“ klube per 22 rungtynes atlikote 42 rezultatyvius perdavimus. „Lietuvos ryto“ komandoje per 2 rungtynes jų atlikote jau 19. Ar galima teigti, kad Bojano Popovičiaus tikslas rungtynių metu atlikti kuo daugiau rezultatyvių perdavimų?

– Sunku lyginti skirtingus sezonus, bet manau, kad dabar daugiau rungtyniauju, galiu ilgiau laikyti kamuolį savo rankose, todėl mano pasirinkimų ratas yra žymiai platesnis: galiu ir perduoti kamuolį ir atakuoti krepšį ar dar kažką sugalvoti. Manau tai yra pagrindinis skirtumas nuo metų Maskvoje. Galbūt rungtyniaujant „Dinamo“ aš neatlikau tiek daug rezultatyvių perdavimų, bet taip pat žaidžiau gerai ir padėjau komandos draugams. Kurtinaitis man leidžia rungtynių metu ilgiau turėti kamuolį, galbūt tai ir yra pagrindinė priežastis, dėl kurios aš atlieku tiek rezultatyvių perdavimų. Džiaugiuosi tuo, nes tai rodo, kad žaidžiame kaip komanda ir visi turi galimybių pelnyti taškus.

– Ką jums sako komandos vyriausiasis treneris Kurtinaitis?

– Jis man dažnai pabrėžia, kad man užduotis yra laikyti rungtynių kontrolę savo rankose, o ypač tą daryti puolime. Komandoje esu vienas labiausiai patyrusių žaidėjų, kadangi dauguma mano komandos draugų šį sezoną tik debiutuoja Eurolygoje. Su Kurtinaičiu dar vasarą kalbėjomės apie tai, kad jis man suteiks laisvę valdyti komandą. Esu laimingas, jog jis sudaro man visas galimybes.

– Praėjusį sezoną nerungtyniavote Eurolygoje. Ar labai norėjote sugrįžti į šį turnyrą?

– Tai buvo labai labai svarbu. Kiekvienas krepšininkais nori žaisti su geriausiais, o Europoje Eurolyga yra stipriausias turnyras. Eurolyga buvo viena iš priežasčių, kodėl priėmiau „Lietuvos ryto“ pasiūlymą.

– Papasakokite, kaip jums pavyko trečiajame kėlinyje triuškinti „Efes Pilsen“ žvaigždyną?

– Tai buvo pirmosios mano rungtynės „Siemens“ arenoje, kurioje tūkstančiai žmonių sukūrė nuostabią atmosferą. Nesvarbu, kokioje lygoje žaidi, tačiau pirmas susitikimas visą laiką būna nervingas abiems komandoms, tačiau mes turėjome labai daug laiko pasiruošti šioms rungtynėms. Labai padėjo rungtynės su silpnesniais varžovais Lietuvos čempionate. Galbūt „Efes Pilsen“ nebuvo pasiruošę rungtynėms, galbūt jie mūsų neįvertino, aš nežinau, kas jiems nutiko, bet jie turi labai daug gerų žaidėjų, kurie neparodė savo tikrojo pajėgumo. Tai buvo pasitikėjimo savo jėgomis pridėjusi pergalė, džiaugiamės, jog sėkmingai pradėjome sezoną turnyre, kuriame svarbi kiekviena pergalė.

– Nenustebino tai, kad su „Efes Pilsen“ visas rungtynes žaidėte be keitimų?

– Taip, tai mane šiek tiek nustebino. Antrojo kėlinio pabaigoje treneris Kurtinaitis pasiūlė atsipūsti, bet atsakiau, jog viskas gerai ir toliau tęsiau rungtynes. Negaliu sakyti, jog po rungtynių nesijaučiau pavargęs, nes toks buvau, bet tą vakarą rungtynės buvo labai geros, kuriose, manau, atrodžiau tikrai gerai. Kaip jau sakiau, treneris nori, jog rungtynes kontroliuočiau aš. Galbūt todėl ir žaidžiau be keitimų.

– Kaip manote, ar 10 rezultatyvių perdavimų per rungtynes jūsų komandos draugams prideda pasitikėjimo jumis?


– Taip, jaučiu, kad komandos draugai pasitiki manimi. Kartu treniruojamės dar gana neilgą laiką, tačiau atrodo, jog pažįstame vieni kitus jau labai seniai, sezono metu suartėjome ir tapome gerais draugais. Aš nemanau, kad jų nuomonė apie mane pasikeis jei aš atliksiu daug rezultatyvių perdavimų, tačiau jie visada žinos, kad kai aikštėje bus laisvi, aš atliksiu perdavimą.

– Rungtynės prieš Orleano „Entente“ buvo panašios –15 taškų persvara trečiajame kėlinyje, jūsų 9 rezultatyvūs perdavimai. Kaip svarbus dominavimas Eurolygoje tokiai jaunai komandai, kaip „Lietuvos rytas“?

– Jei mes galime atitrūkti rungtynių pradžioje bent keliais taškais, tai labai svarbu, kadangi tokiu atveju sustiprėja komandos tikėjimas savo jėgomis. Būtent todėl mes ir pradedame visas savo rungtynes tik agresyviai žaisdami. Jau pirmomis rungtynių minutėmis norime įgyti pranašumą ir kol kas mums sekasi, nes pirmuose dviejuose mačuose tą ir padarėme. Juk suprantama, jei įgyji 5–10 taškų pranašumą viskas tampa lengviau ir paprasčiau, jautiesi komfortabiliau, nes tau nereikia vytis varžovų, o tai ypač svarbu mūsų jauniems žaidėjams.

– „Lietuvos ryto“ klubas su dvejomis pergalėmis yra B grupės lyderis. Kaip manote, ar bus sunku jaunai komandai sėkmingai pratęsti gerai pradėtą darbą?

– Praėjusios 2 savaitės mums suteikė daug pasitikėjimo savimi. Jeigu kažkas komandoje netikėjo, kad mes galime įveikti tokias komandas kaip „Olympiakos“ ar „Efes Pilsen“, tai dabar suprato, jog galime laimėti visose rungtynėse. Mūsų tikslas – laimėti visas rungtynes namuose ir stengtis pavogti tašką iš varžovų išvykose. Vieną kartą tą jau padarėme, komanda įgijo pasitikėjimo, krepšininkai gerai pasiruošę fiziškai, todėl bandysime sėkmingai pratęsti savo darbą.

– Komandoje daugiausiai Eurolygos varžybų patirties turite jūs. Ką kitiems žaidėjams patarėte prieš rungtynes su „Olympiakos“?

– Dabar aš esu lyderis, tačiau man nereikia jiems pasakoti apie „Olympiakos“. Tai stipri komanda, ypač kada rungtyniauja namuose, todėl šis mačas mums bus labai sudėtingas. Graikai yra favoritai, galbūt realiausi kandidatai į pirmąją B grupės vietą ar net finalinį ketvertą. Mes gerbiame visas komandas ir neišskiriame vienos ar kitos. Žinome savo pajėgumą ir suprantame, kad jei šiandien žaisime maksimaliai gerai 40 minučių, tuomet turėsime visas galimybes laimėti. Jei iškovosime trečiąją pergalę, tai bus nuostabu. Jei nepavyks – mes nieko neprarasime, mūsų tikslas – „Top 16“ etapas. Manau, kad gerai pasiruošėme rungtynėms, todėl kausimės tik dėl pergalės.

– Jums patinka būti komandos lyderiu?

– Per savo karjerą ankstesnėse komandose aš taip pat turėjau svarbių rolių, tačiau po šių dviejų rungtynių suprantu, jog esu vienas komandos lyderių. Manau, kad taip yra tik dėl trenerio Kurtinaičio, kadangi aš tik vykdau jo užduotis. Neslėpsiu, man tai patinka, kadangi būdamas lyderiu aikštėje jaučiuosi geriau. Manau, kad turime gerų žaidėjų visose pozicijose, kiekvienas jų gali pagelbėti ir puolime, ir gynyboje. Galiu pasakyti tik tiek – mūsų komandoje viskas veikia labai gerai, kiekvienas aikštėje žino savo rolę ir tai mums labai padeda siekiant didelių pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius