Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Siaurusevičiui socialdemokratų štabe iškviesta policija (papildyta 13.23 val.)

Pirmadienio naktį, įtariama, neblaivus Nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius pateko į incidentą Socialdemokratų partijos rinkimų štabe, įsikūrusiame viešbutyje „Naujasis Vilnius“.
Audrius Siaurusevičius
Audrius Siaurusevičius / Valdo Kopūsto/dienraščio L.T. nuotr.

Po vidurnakčio į viešbutį atvykęs LRT vadovas sumaišė duris ir pateko į elektros skydinę, kur jį užklupo dienraščio „Respublika“ fotografas Irmantas Sidarevičius. Jis A.Siaurusevičių ėmė fotografuoti, todėl LRT vadovas fotografą grubiai išstūmė pro duris. Susidūrimo metu, kaip teigia liudininkai, nukentėjo fotografo ranka. Supykęs fotografas policijos pareigūnų paprašė nustatyti A.Siaurusevičiaus girtumo laipsnį.

Dienraščio „Respublika“ fotografas tvirtino, kad nukentėjo nuo LRT generalinio direktoriaus ir viešbutį iškvietė policiją. Tačiau atvykę pareigūnai atsisakė imtis kokių nors priemonių, teigdami, kad tam nėra pagrindo. Taip įvykiai klostėsi apie 2.30 val. nakties. Pareigūnai bei „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Edmundas Jakilaitis, skydinėje trumpam užsidarę su A. Siaurusevičium, netrukus pareiškė, jog A. Siaurusevičiaus girtumo nenustatys. Tačiau pareiškė, jog nustatė skydinėje esančio žmogaus asmenybę...

Tuo tarpu A.Siaurusevičius toliau slėpėsi skydinėje. Prie durų jo laukė būrys fotografų, operatorių, žurnalistų, o policija teigė negalinti atidaryti durų, nes A.Siaurusevičius užsibarikadavęs.

Tuomet fotografas parašė pareiškimą dėl kūno sužalojimo ir užpuolimo. Vėliau atvyko dar vienas, papildomas policijos ekipažas. Tuomet, apie 3.30 val. nakties buvo patikrinta fotografo I.Sidarevičiaus būklė. Nustatyta, kad jis blaivus. 

Apie 3.50 val. bandoma tikrinti, ar A.Siaurusevičius blaivus. Įvykio vietoje buvusi dienraščio L.T. Dienos redaktorė Saulė Pauliuvienė paskambino Vilniaus policijos vadovui Sigitui Mecelicai. Jis užtikrino, kad, nepaisant sudėtingų įvykio aplinkybių, incidentas bus ištirtas objektyviai.

Tačiau gavus 3 pareiškimus dabar teks aiškintis kas ir kaip, nes kol kas nieko tokio nėra. Tuo tarpu geriausia būtų, kad pretenzijų turinčios šalys kreiptųsi į teismą privataus kaltinimo tvarka, teigia šaltiniai.

Su žurnalistais panoręs pabendrauti socialdemokratas Vytenis Andriukaitis leido suprasti, kad toks incidentas kompromituoja Nacionalinį trasliuotoją. „Jei viskas nutiko taip, kaip jūs pasakojote, tuomet – be komentarų“, – sakė V.Andriukaitis.

Apie 4 val. ryto, išvykus policijai, viešbučio administracija paprašė V.Andriukaičio išvyti žurnalistus. Tačiau politikas pareiškė, kad žiniasklaidos atstovai turi teisę dirbti savo darbą. Todėl žurnalistai liko toliau laukti užsibarikadavusio A.Siaurusevičiaus. 

Prieš 6 val. ryto viešbučio administracija policijai parašė pareiškimą, dėl viešbutyje vykstančio incidento ir dėl to, kad žurnalistai neišeina iš viešbučio. Prieš tai patalpoje, kurioje buvo susibūrę žurnalistai, administracija išjungė elektrą.

Po kiek laiko žurnalistams pastūmus skydinės duris, šios atsidarė ir po trumpo pasistumdymo LRT direktorius išėjo. Policijos patruliai nuvežė A.Siaurusevičių į Vilniaus pirmąjį policijos komisariatą, kur jam buvo nustatytas vidutinis girtumas.

Per tą laiką, kol A.Siaurusevičius buvo elektros skydinėje, žurnalistai kelis kartus skambino bendruoju pagalbos telefonu 112 informuodami pareigūnus, kad tai yra nesaugu. Tuo tarpu pats televizijos direktorius išėjęs iš skydinės žurnalistus kaltino jo laisvės suvaržymu.

Atvežtas į policiją, A.Siaurusevičius irgi parašė pareiškimą dėl naktinio incidento. Jis buvo apklaustas.

15min.lt šaltinių teigimu, visas naktinis incidentas vertas muilo burbulo. „Tačiau gavus tris pareiškimus, teks aiškintis kas ir kaip. Geriausia būtų, kad pretenzijų turinčios šalys kreiptųsi į teismą privataus kaltinimo tvarka“, - teigia šaltiniai.

7.15 val. A.Siaurusevičius buvo paleistas iš policijos komisariato.

Išėjęs į lauką, žurnalistams tepasakė, kad incidentą aiškinsis teisme. Pažadėjęs į darbą atvykti laiku, politikas sėdo į taksi ir nuvažiavo.

Po šio incidento, pirmadienio rytą, LRT tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas žiniasklaidai teigė, kad, greičiausiai, A.Siaurusevičius neišvengs tarybos narių dėmesio. G.Ilgūnas neatmetė, kad įvykis gali būti svarstomas LRT taryboje. Tarybos pirmininkas tvirtina, kad jis pats planuoja pakalbėti su A.Siaurusevičiumi ir išklausyti jo versijos apie tai, kas naktį įvyko viešbutyje.

LRT žurnalistas Romas Sakadolskis matytus incidento vaizdus vertino neigiamai, sakydamas, kad toks elgesys generaliniam direktoriui nederamas, todėl kyla klausimas, ar A.Siaurusevičius gali eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas.

LRT tarybos narys neabejojo, kad taryba turi galių atstatydinti nacionalinio transliuotojo generalinį direktorių.

Dar daugiau pikantiškų naujienų iš Siaurusevičiaus rinkimų nakties skaitykite antradienio dienraštyje LT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius