Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Frontininkas“ traukiasi iš rinkimų distancijos

Reaguodamas į išaiškėjusius finansinės drausmės pažeidimus „Fronte“, iš rinkimų į Europarlamentą sąrašo pasitraukė Stanislav Ladinskij. Antradienį 10 val. jis atsiims dokumentus iš VRK.

Pasak S.Ladinskio, tokiam žingsniui jį paskatino kilus įtarimams dėl neaiškios partijos pirmininko Algirdo Paleckio naudojamų pinigų kilmės bei dėl galimų pasekmių, kurios gali ištikti partiją paaiškėjus skandalingiems faktams, teigiama partijos išplatintame pranešime.

Nepatenkinama finansų apskaitos būklė partijoje išaiškėjo po to, kai „Fronto“ partijos suvažiavime (vyko š.m. kovo 7 d.) partijos atsakinguoju sekretoriumi buvo išrinktas Antanas Sviderskis. Jo teigimu, padaryti pažeidimai gali skaudžiai atsiliepti tolimesnei partijos veiklai.

„Per savo netrumpą darbo karjerą esu matęs visko, - sakė A.Sviderskis, - turiu patirtį, esu susipažinęs su įstatymais ir žinau, kaip reikia tvarkyti dokumentus bei finansus, tačiau tokios netvarkos vos pusmetį veikiančioje organizacijoje nesitikėjau rasti.“

Jo teigimu, pažeidimų tiek daug, jog šiandien partija veikia tarsi minų lauke. „Ne kartą ir ne du sakiau, kad pažeidimai turi būti taisomi ir net siūliau, kaip tai padaryti, deja, partijos pirmininko Algirdo Paleckio likau neišgirstas“, - sakė A.Sviderskis.

Partijos finansai tvarkomi nesiskaitant su mokesčiais, kuriuos reikia mokėti VMI ir „Sodrai“, su griežtos atskaitomybės dokumentais, dokumentų ir įsipareigojimų tvarkymo terminais ir kt.

Paaiškėjo, jog partija turi neapskaitytus ir neaiškios kilmės finansinius šaltinius. Paskutinis pavyzdys - gegužės 4 dieną pirmininko A.Paleckio sumokėtas užstatas VRK, kai partija nėra atsiskaičiusi su valstybės biudžetu bei „Sodra“ ir piktybiškai nevykdo kitų finansinių įsipareigojimų. Užstatui sumokėti pinigai neapskaityti partijos buhalterijoje, jų kilmė neaiški ir įrodo esant dvigubą buhalteriją.

„Yra ir tam tikras politinis aspektas, - sakė A.Sviderskis, - „Frontas“ deklaruoja esantis kairiąja partija, ginančia dirbančiųjų ir pensininkų interesus, tačiau realybė tokia, kad įmokos „Sodrai“ nemokamos, beje, piktybiškai.“

Be to, neaišku, kaip ateityje partijos darbui ir savarankiškumui atsilieps nežinomų Lietuvos ar užsienio finansuotojų įgaunama įtaka, nes priimdamas ir nuslėpdamas jų paramą, partijos pirmininkas tampa pažeidžiamas.

Išsėmęs galimybes priversti A.Paleckį susitvarkyti ir nenorėdamas likti kalčiausiu, atsakingasis sekretorius A.Sviderskis gegužės 8 d. oficialiai informavo VMI ir „Sodrą“ dėl susidariusios situacijos. Pareiškimą šioms institucijoms taip pat pasirašė kiti partijos valdybos ir prezidiumo nariai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius