-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lažybų tarpininkai: D.Grybauskaitė – favoritė, tačiau patirtis verčia būti atsargesnius

Tai, kad Dalia Grybauskaitė yra akivaizdi prezidento rinkimų favoritė, pripažįsta ir lažybų bendrovės.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Lažybos

Didžiausia Lietuvos lažybų bendrovė „Top Sport“ D.Grybauskaitės galimybes nugalėti vertina itin aukštai. Už jos sėkmę galima statyti santykiu 1:1,02, teigiama pranešime spaudai.

Algirdo Butkevičiaus galimybės vertinamos santykiu 1:5, Valentino Mazuronio – 1:13, Kazimiros Prunskienės – 1:20. Iš Loretos Graužinienės (1:50), Valdemaro Tomaševskio (1:150) ir Česlovo Jezersko (1:600) stebuklų nesitikima.

„Top Sport“ direktorius Dainius Gulbinas teigė, kad D.Grybauskaitės galimybės laimėti buvo vertinamos atsižvelgiant į sociologinių apklausų rezultatus. „Tačiau statoma ir už kandidatus, kurie turi mažai galimybių laimėti“, – neslėpė D.Gulbinas.

„Top Sport“ vadovas pažymėjo, kad prezidento rinkimai Lietuvoje jau yra pateikę netikėtų siurprizų. „Užtenka prisiminti rinkimus, kuriuose nugalėjo Rolandas Paksas, nors apklausos rodė, kad jis beveik neturi galimybių. Už R.Pakso pergalę prieš antrąjį rinkimų turą siūlėme lažintis santykiu 1:3,9. Už V.Adamkaus sėkmę prieš antrąjį turą buvo galima lažintis santykiu 1:1,2“, – sakė „Top Sport“ direktorius.

Anot G.Staniulio, tuomet 50,7 proc. lažybų dalyvių tikėjosi V.Adamkaus pergalės, o 49,3 proc. manė, kad laimės R.Paksas.

Per pirmąjį turą daugiausia statyta už socialdemokratų kandidatą į prezidentus Vytenį Andriukaitį – už tai, kad jis pateks į antrąjį rinkimų turą, pinigų negailėjo 40 proc. lažybų dalyvių. 20 proc. tikėjosi R.Pakso pergalės, 12 proc. vylėsi, kad į antrąjį turą pateks Artūras Paulauskas. Įdomu, kad net 17 proc. statė, kad į antrą turą pateks humoristas Vytautas Šerėnas.

Beje, ir 1997–1998 metų, ir 2002–2003 metų prezidento rinkimus laimėjo ne tie kandidatai, kurie surinko daugiausia balsų per pirmą rinkimų turą.

1998 metais tik 14 tūkstančių balsų nugalėjo V.Adamkus, nors pirmajame ture net 322 tūkstančiais balsų jį aplenkė Artūras Paulauskas. 2003 metais prezidentu tapo R.Paksas, nors pirmajame ture buvo labai atsilikęs nuo V.Adamkaus.

2004 metais pirmalaikius prezidento rinkimus laimėjo, kaip ir buvo prognozuota, tuometinis apklausų favoritas bei pirmojo rinkimų turo nugalėtojas V.Adamkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius